Bekleyelim,silah bırakacaklar mı?
904 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Bu konuda hükümete düşen, hızlı davranmak olmalıdır. Bunun için 4. yargı paketi önemli bir işlev görebilir. Dün Meclis Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlanan tasarıda; terör örgütünün propagandasını yapan, örgütlerin bildiri veya açıklamalarını basanlara veya yayınlayanlara ceza verilmesinde, cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri meşru gösteren, öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik etme şartı getiriliyor. Bunun anlamı şiddete, teröre çağrı yapmamış pek çok KCK tutuklusunun serbest kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca Sayın Başbakan, dağa çıkmanın suç olmadığını, çatışmalara girmemiş, cinayetlere karışmamış olanların, ailelerinin yanına dönebileceklerini söyledi. Ama hem bu konularda, hem de sınır dışına çıkışlarda, savcıların harekete geçerek, sürecin engellenebileceği endişesi var. Bunlarda haklılık payı olabilir. Bu konudaki tereddütleri evet, Sayın Adalet Bakanı; Barışı istemek suç ise ben o suçu işliyorum. diyerek dağıtmak istese de, sütten ağzı yananların yoğurdu üfleyerek yemesi gibi gereken yasal tedbirlerin alınması lazımdır.

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/bekleyelim-silah-birakacaklar-mi_2071292.html

 

Yorum:

 

Nereye Kadar?

 

Talimatlarla yönetilen bir ülkenin geleceğinden endişe etmek kadar doğal birşey olmasa gerek. Dün ak dediğine bugün kara, kara dediğine ak diyen bir hükümetin ülke sorunları için bir planı ve projesi olmadığı açık durumda. Bu bizler için bilinen birşey olsa da son süreç bunun herkes tarafından anlaşılması için önmeli bir işaret oldu. Anlamak isteyen için tabiki.

 

Aslında herkes endişeli, hükümetin bakanları bile ne olup bittiğinin farkında olmadan bir barış hikayesine kendilerini kaptırmış durumdalar. Bütün söylemler aynı fabrika çıkışı, süreçle alakalı hiçbir farklı demeç yok. Bu iş nereye kadar gider, ne kadar daha sürer bilmiyoruz. Lakin işimizin bu hükümet var oldukça zor olduğu kesin.

 

Analar ağlamasın, gençler ölmesin retoriği ülke bölününce neye dönüşecek, merak ediyorum doğrusu?

 

Zafer Kafkas






Sayı: 198 | Tarih: 31.03.2013
Mehmet Şevket Eygi
Tasavvufsuz İslami Kalkınma Olmaz
Tarikat Yerine Kuran Olmalı
1129 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Muhalefet olmak iktidar olmaktan farklıdır
İnadına Muhalefet Ancak Böyle Olur
1067 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Hukukun hukuksuzluğu,hukuksuzluğun hukuku
İlk önce iç hukukumuz
1003 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Sosyal Yapı
Çağımızın sayısız Anayasası
948 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
‘Türk bayrağı’ demeyecek miyiz?
Irkçılık tohumları ekildi, şimdi sulanıyor
944 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Bekleyelim,silah bırakacaklar mı?
Nereye Kadar?
904 Okunma
Zafer Kafkas