ABD'de Türkiye lobisi doğuyor
954 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

ABD'de başka Türk federasyon ve birlikleri de var. Hepsi calismalariyla yeni bir doneme omuz veriyorlar. Artik senator ve millevekilleri federasyon ve birliklerin toplantilarina daha yuksek sayida katiliyor. Demem o ki, Amerika'da yeni, gerçek ve güçlü bir Türkiye lobisi oluşmuş. Bu çalışmalar, ABD'den Türkiye'ye yapılan gezilerle takviye edilmiş. Son senelerde yuzlerce akademisyen, siyasetçi, dini liderler, seçilmiş yönetici, federal milletvekili, lokal senatör ve milletvekili Türkiye'ye ziyarete getirilmiş. İstanbul, Ankara, Kapadokya, Efes, Kayseri, Gaziantep, Konya, Trabzon başta olmak üzere bu ziyaretlerde Amerikalıları en çok misafirperverliğimiz etkilemiş. Tabii tahmin edersiniz, bu ziyaretler sonrasinda yeni bi bakis acisi, ulkemize karsi son derece iyi intibalar olusmus.

 

http://zaman.com/abdde-buyuk-turkiye-lobisi-doguyor/2031951.html

 

Yorum:

 

Dünya'da nasıl tanınalım?

 

 

Yıllar boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen uluslararası tanıtım günlerinde veya Türkiyeye ait faaliyetlerde genellikle türk mutfağının eşsiz lezzetlerini insanlara sunduk ya da renkli folklor kıyafetleriyle dansa olan maharetimizi gösterdik.

 

Ne teknik ne de sosyal olarak dünyaya yeni bir değer sunamamanın eksikliğini sanırım hiç hissetmedik. Nasıl olsa dönerimizle, köftemizle, renkli kıyafetlerimiz ile stantlarda yerimizi alıyorduk.

 

Son dönemlerde bu hususla ilgili yeni trendimiz ise ne kadar hoşgörülü, insansever, misafirperver insanlar olduğumuzu göstereceğimiz faaliyetleri düzenlemek ve kendimize dünyada bu özelliklerimizle yer açma çabasına girişmek oldu.

 

Tüm çatışmaları, ayrışmaları ortadan kaldıracak ve güven, barış ve özgürlük ortamını sağlayacak modelimizi insanlığa sunup kendimizi insanlığa bu şekilde tanıtacağımız günler çok uzakta değil. Biz bu şekilde tanınmak ve hatırlanmak istiyoruz.

 

Zafer Kafkas






Sayı: 184 | Tarih: 23.12.2012
Yusuf Kaplan
Tekno-paganizm ve estetize"kıyamet terörü"
Teşhis tamam da tedavi nezaman?
1282 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bıyık boyu, ense tıraşı, favori uzunluğu falan
Ayrıntıcılık
1266 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
İçeriden mücadele
Dış Politika
1209 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Düşünce hayatımızda "Dön baba dönelim" modeli
Kel başa şimşir tarak!
989 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
ABD'de Türkiye lobisi doğuyor
Dünya'da nasıl tanınalım?
954 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
İctihad Kapısı Kilitli Değildir Ama Kapalıdır
Kapalı Olmamalıdır
926 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler