Bu Patlama da Neyin Nesi?
1075 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038

 

Türkiye, topyekûn saldırı karşısında hızlı hareket etmek, terörle mücadelede gücünü caydırıcı hamlelerle göstermek zorundadır. Türkiye, bu mücadelede terörü yönetenlerin, onlara destek verenlerin canını yakacak, morallerini bozacak yeni bir şeyler yapmalıdır. Millete moral veren, karamsarlık bulutlarını dağıtan bir hamleye ihtiyacımız var.

 

Yorum:

 

Güven Ortamını Kaybetmek

 

İnsanların öncelikli ihtiyaçları beslenme, giyinme, barınmadır. Bu ihtiyaçların karşılanması ile insan hayatını idame ettirebilir. İnsan zor da olsa bu ihtiyaçlarını karşılasa dahi eğer ki bulunduğu ortam kendisi ve ailesi için güvenli değilse bu zorunlu ihtiyaçlarını geçici bir süre erteleyerek güvenli bir ortama ulaşmak için çabalama yolunu seçmektedir. Burdan şu sonuca ulaşabiliriz ki bahsi geçen zorunlu ihtiyaçlar ancak güven ortamı içerisinde bir anlam ifade etmektedir. O yüzden öncelikli olarak insanların ihtiyacı barış ve güven ortamının tesisidir. Müminlerin görevi de bu ortamın tesisi için çalışmaktır.

 

Ülkemiz için tehlikeli olan husus insanların sürekli huzursuz olması, dışarı çıktığında başına ne geleceği konusunda tedirginlik içerisinde olmasıdır. PKK, eylemleri ile herkeste endişe oluşurmakta ve güven ortamını sarsmaktadır. Buna fırsat vermemek için sosyal kanunlara uygun politikaları gündeme getirip uygulamamız gerekmektedir. Bugün Suriye'de binlerce insan aşını,işini,evini bırakıp güvenli yerlere kaçmaya çalışmaktadırlar. Allah'ın kanunlarına uygun hareket etmeyince ortaya çıkan bu sıkıntılı durumlara düşmemek için bir an önce Adil Düzen'e kulak verilmesini sağlamalıyız.    

 

Zafer Kafkas






Sayı: 169 | Tarih: 9.09.2012
Mahir Kaynak
Bıkkınlık ve Bitkinlik
Suriye
1686 Okunma
20 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Tahrip gücü yüksek notlar
No operation, no complication
1269 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Artık öncelikli mesele güvenliktir!
Allah, candan önce akıl sağlığı versin!
1157 Okunma
2 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Hizmet Keramet İstidrac
Halkı Bilinçlendirmek
1148 Okunma
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
"İslamcılıgın"dili,İslam'ın dili mi?
Hak dini Kur'an dili
1121 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Bu Patlama da Neyin Nesi?
Güven Ortamını Kaybetmek
1075 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler