Yalan Söyleyen Bakan
1065 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

07 ŞUBAT 2012

İngiltere'de bir bakan yalan beyanda bulunduğu için koltuğundan olmuş. Yalan beyan ne demektir? Beyanını kaldırınız kısaca yalan söylemektir.

Dürüst, temiz ve şeffaf rejimlerde hiçbir idarecinin, siyaset adamının halka yalan söylemesi normal kabul edilemez ve cezasız bırakılamaz.

Hz. Muhammed'in (salat ve selam olsun ona) "Bizi aldatan bizden değildir" sözü İslam ülkelerinde geçerli midir?

Yalan söylemek hem ahlaksızlıktır, hem günahtır, hem de yerine göre suçtur.

Bir politikacı, bir idareci halka asla yalan söylememelidir. Yargıyı asla yanıltmaya teşebbüs etmemelidir.

İlk çağdaki muhaddisler, yürümemekte inat eden atını yürütmek için ona bir tutam ot gösteren, sonra otu ona yedirmeyen kimsenin rivayet ettiği hadîsi almamışlardır. Atı aldatan insanları da aldatabilir demişlerdir. Zavallı hayvana yeşil ot gösterip, sonra onu ona yedirmemek mürüvvetsizliktir demişlerdir.

Müslüman savaş dışında hile yapmaz.

Müslüman haram yemez.

Müslüman nepotizm yapmaz.

Müslüman riyasetini, makam ve mevkiini kullanarak gayr-i meşru gelir ve servet edinmez. Müslüman idareci âdil ve munsif( insaflı) olmakla yükümlüdür.

Müslüman idarecinin mal ve servet beyanı çok açık ve gerçeğe mutabık olmalıdır.

Şu Müslüman dünyasının haline bakınız:

Despotik idareler.

Milyarlarca dolarlık kara, kirli, necis, haram servetler.

Devlet ve belediye bütçelerinin hortumlanması.

Gulül gulül gulül...

Gulül nedir bilir misiniz?... Gulül, ganimet toplarken bir malı saklayıp, bildirmemek, zimmetine geçirmek demektir.

Fakihler, gulül kavramının içine beytülmal-i müslimîni soymayı, talan etmeyi, zimmete geçirmeyi de dahil etmişlerdir. Resul-i Kibriya Efendimiz (salat ve selam olsun ona) Hendek gazvesinde şehid olan bir mücahidin cenaze namazını kılmadılar. Çünkü (Peygambere mâlum olmuştu) o zat, ganimet olarak bir çift deri ayakkabı almış ve bunu gizlemişti. Daha önce de yazdım; tekrar ediyorum: İsveç, Norveç, Finlandiya Müslüman ülkeler değil ama oralarda İslam ahlakı bizden fazla.

Japonya da öyle.

Biz Müslümanız ama bizde, onlardaki kadar İslam ahlakı yok.

Şu Arap dünyasına bakınız... Şu Türk dünyasına bakınız... Şu İslam alemine bakınız... Hangi İslam ülkesinin uluslararası ahlak, temizlik ve şeffaflık notu (10 üzerinden) 5'in üzerindedir? Hiçbirinin...

Müslümanlığın kemali güzel ahlakla olur.

Resulullah Efendimiz mekârim-i ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.

Yalan, gıybet, tecessüs, iftira, nemmamlık hepsi haramdır.

Müslüman yalancı şahitlik etmez. Kendisinin, babasının, kardeşinin aleyhinde de olsa doğru şahitlik yapar.

Müslüman güvenilen, güvenilir insandır.

Sultan birinci Murad'ın askerleri Edirne'yi feth ettikleri zaman Rum köylüleri ormanlara kaçmıştı. Birkaç gün sonra döndükleri vakit, üzüm bağlarında dallara sarılmış çaputlar, onların içinde paralar bulmuşlardı. İslam askerleri olgun üzümlerden salkımlar koparıp yemişler, ücretini beze sarıp koymuşlardı...

Haram yiyenler haramidir.

On ülkenin Sultanı olan Emîrülmüminîn Selahaddin Eyyubî vefat ettiğinde terekesinde cenaze masraflarına yetecek şahsî parası çıkmamıştı.

Ah İslam ahlakı, vah İslam ahlakı!..

Yazının devamı için http://www.milligazete.com.tr/makale/yalan-soyleyen-bakan-229435.htm

Yorum:

Müslüman Ülke ve Müslüman

Burada sayın Eygi Müslüman ve Müslüman ülke kavramını Kuran’daki manasıyla anlamadığından dolayı çelişki içine düşmektedir. Müslüman ülkenin tanımını çoğunlukla Müslümanların yaşadığı bir ülke olarak tanımlamaktadır. Zaten klasik anlayışta budur.

Müslüman ve mümin kavramlarını da ayırmamakta ikisine birden genel olarak “Müslüman” demektedir. Müslüman saymadığı ülkelerde ise, İslam ahlakını daha yüksek olarak görmektedir. Oysa onları öyle davranmaya iten ahlakları değil, düzenleridir. Örneğin; Hollanda da bir esnaf, bir hırsızdan çalıntı malı alıp satarsa hırsızlık suçu o esnafa yüklenmiş olur. Bu nedenle çalıntı malını satamayacağına göre insanlar hırsızlıktan uzak durmaktadırlar.

Son yıllarda kapkaç olayı Türkiye’de yok olmuştur. Ancak öncesinde her gün haberlerde birkaç kapkaç olayı ve kapkaç olayından ölen insanların haberleri veriliyordu. Daha sonra bu konuda kanun değiştirildi ve kapkaç olayı gasp olarak değerlendirilmeye başlandı. Ayrıca güvenlik kameralarının çoğalmasıyla bunu yapanlar kolaylıkla yakalanmaya başlandı. Netice olarak kapkaç olayları bıçakla kesilir gibi kesildi.

Sonuçta asıl olan kişilerin iyi olması değil, düzenin iyi olması ve düzenin insanları iyi olmaya itmesidir. Ancak düzenin kurulması için ahlaklı insanlara ihtiyaç vardır. Öyle bir düzen kurulur ki insanların iyi davranışları menfaatlerine, kötü davranışları ise aleyhine olur. Bu düzenin adı İslam düzeni yani İslam dinidir. Bu düzenin olduğu yer, ülke de İslam ülkesidir. İşte bu düzende, barış içinde yaşayanlar müslümandır. Bu düzeni koruyup kollayanlar ise müminlerdir.

Oysa Eygi’nin klasik anlayıştaki tanımlama Kuran’ın tanımlandırmasına ve peygamberin sünnetine uymamaktadır. Bu nedenle Müslüman ülke dediği ülkelerdeki Müslüman kimselerin davranışlarını anlayamamaktadır.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 139 | Tarih: 12.02.2012
Ruşen Çakır
‘İkinci Uludere faciası’
Paranoya Evresi
1163 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Good morning after supper
İnceden inceye oyunlar
1094 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
Yalan Söyleyen Bakan
Müslüman Ülke ve Müslüman
1065 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Hakan Fidan Hakkında Röportaj
Yorum
1026 Okunma
Süleyman Karagülle
Zülfü Livaneli
Türk'ün parayla imtihanı
Çökertilmiş Türkiye
998 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
İslami Kesim ve Demokratlık
Adil Düzen İstiyoruz
948 Okunma
2 Yorum
Zafer Kafkas