Allah'tan ümit kesilmez
1109 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

 

 

28 EYLÜL 2011

Allah'tan ümidini kesmek küfürdür. Bir kısım insanlardan, toplumdan ümidini kesmek küfür değildir.

Bendenizi insanlar ve toplum açısından ümitsizliğe düşüren hususlar şunlardır:

(1) Vasıflı mü'minlerde olması gereken firâset genelde çok azalmıştır. Bazılarında ise hiç yoktur. Firasetli mü'min Allah'ın nuruyla görür. O, bir delikten çıkan zararlı tarafından iki defa sokulmaz. Zamanımız Müslümanları aynı delikten çıkan zehirli yılanlar, akrepler, cinnî ve insî şeytanlar tarafından bir, iki, üç kere değil, bin kere sokulsalar yine ders ve ibret almıyor.

(2) Bir İslam toplumu için en büyük felaket ilim sahiplerinin bildikleri ile 'âmil olmamasıdır, hattâ bildiklerinin tam tersini yapmalarıdır. Böyle bilenler elbette toplumu doğru bilgilendiremez, uyaramaz, aydınlatamaz. Onların bir etkisi olmaz. Âlimin etkili olması için ilmiyle 'âmil ve muhlis olması gerekir.

(3) Din ilimlerinin dünyalık için, para için, zengin olmak için, köşeyi dönmek için, ünlü olmak için, alkış toplamak ve itibar sahibi olmak için, mesken edinmek için öğrenilmesi haramdır. Bugün din ilimleri ticaret ve zenginleşme konusu olmuştur.

(4) İslam'ın, sahih/doğru bir imandan sonra ikinci temeli/şartı beş vakit namaz kılmaktır. Bugünkü İslam toplumu beş vakit namazı yüzde 90 terk etmiş ve çeşit çeşit şehvetlerine uymuştur.

(5) İlim sahipleri, bu vahim konuda Ümmet-i Muhammed'i yeteri kadar ve etkili şekilde uyarmıyor, aydınlatmıyor, gereken nasihatleri yapmıyor.

(6) Müslüman kesimde şu anda en büyük değerler şunlardır: Para, refah, müreffeh ve konforlu bir hayat, güzel meskenler, kaliteli binitler, lüks ve rahat bir hayat sürmek... Bunlar maalesef israfa mukarin şeylerdir ve israf Kur'an, Sünnet, Şeriat ve İslam ahlakı tarafından haram kılınmış, kötülenmiş büyük bir günahtır.

(7) Allahü Teala ve Tekaddes hazretleri Kendisine ve Resulüne iman eden mü'minler topluluğuna Ümmet adını vermiştir. Ümmet, olumlu çeşitlilikler içinde sarsılmaz bir birlik teşkil eder. Her mü'min ve müslimde öncelikle Ümmet şuuru ve idraki olmalıdır. Ümmet şuuru ve idraki yok ama cemaat, grup, hizip, fırka, tarikat, parça, kabile asabiyeti, militanlığı, fanatizmi var; böyle bir İslam toplumu hapı yutmuş demektir.

(8) Müslümanların ellerinde hürriyet, imkan, fırsat, serbestlik varsa, başlarına mutlaka bir İmam-ı Kebir ve Emîrü'l-mü'minîn seçmeleri, seçilmiş İmam'a biat ve itaat etmeleri gerekir. Bu onlara hem nass bakımından, hem de aklen vacibtir. Bugün İslam dünyasında, bilhassa Türkiye Müslümanlarında bu konuda bir hareket ve kıpırdanma yoktur.

(9) Bir buçuk milyar Müslümanın büyük kısmının basiretleri bağlanmıştır. ABD, AB, Siyonizm, Haçlılar, emperyalistler, sömürgeciler, Global liberalizm tarafından kendilerine kurulmuş tuzaklara düşmektedirler.

Bir buçuk milyarlık İslam dünyasının bilgilendirilmesi, uyarılması, aydınlatılması gerekmektedir. Bu işi yapacak merkezi/üniter bir kurum yoktur.

İslam dünyasındaki bazı zalim rejimler zulmü o kadar ileriye götürmüşlerdir ki, bir Ortaasya İslam devleti, 18 yaşından küçüklerin camilere gitmesini yasak etmiştir. 1400 yıllık İslam tarihinde böyle bir rezalet ve zulüm görülmemiştir. 72 milyonluk Türkiye bu zulmü yeteri kadar protesto etmiş midir?

İslam dünyasında, temizlik ve şeffaflık notu, 10 üzerinden 5'in üstünde olan tek bir ülke yoktur. Müslümanlar kokuşma, temizlik, dürüstlük, ahlak ve fazilet bakımından sınıfta kalmışlardır.

İslam dünyası kendisine rehberlik kılavuzluk edecek ihlaslı büyük alimler, fakihler, mürşidler, ziyalılar, başkanlar yetiştirememektedir.

İtikad bozuklukları, bid'atler, fitneler fesatlar, nifak ve şikaklar, isyan ve tuğyanlar, büyük günahlar, azgınlıklar, şehvetler İslam alemini sarmıştır, genel bir yangın vardır. Bu yangın nasıl söndürülecektir? Kimler söndürecektir?

Din, iman, mukaddesat, Kur'an, Sünnet, dinî hizmetler, dinî yayınlar bezirganlık konusu olmuştur.

Bu durum karşısında elbette Allah'tan ümit kesmiyorum ama Müslümanlar konusunda oldukça ümitsizim.

On milyonlarca Türkiye Müslümanını ve bir buçuk milyarlık İslam alemini kimler bilgilendirecek,

Kimler uyaracak,

Kimler aydınlatacak,

Kimler onlara etkili nasihatler edecektir?

Bu iş benim işim değildir, öncelikle benim vazifem değildir.

(Not: Uyanık, şuurlu, ihlaslı, doğru ve dürüst, firasetli, ilmiyle 'âmil, âmirine bi'l-mâruf ve nâhine 'ani'l-münker, mücahid fi sebilillah, zamanın İmamına biatli ve itaatli, ezelde Allah ile yapmış oldukları ahd ve misaka sâdık, âhirete yönelik Müslümanların ellerinden öper ve dualarını beklerim. Tenkitlerim onlara râci değildir. Kendilerini tenzih ederim. Dualarını bekliyorum...)

Yazının devamı için tıklayınız.

 

Yorum:

Hiçbir zaman kesilmez!

Hiçbir zaman, hiçbir şeyde “Allah’tan ümit kesilmez” diye düşünüyorum. Yukarıda anlatılan olumsuzluklar bir gün gelecek olumlu davranışlar haline dönüşecektir.

Ne zaman bir toplulukta bozukluklar artarsa, işte o zaman o topluluğun çöküşünün yakın olduğunu görüyoruz. Tarihte hep bu böyle olmuştur.

İşte kötü düzen yıkılacak yerine yeni düzen gelecektir. Yeni İslam düzeni kurulacaktır. Bu yeni düzeni ya şu andaki topluluk yapar ya da daha sonra gelecek olan topluluk yapacaktır. İnşallah bu topluluk yeni İslam düzeniyle yönetilecektir. Ben ümidimi yitirmiyorum. İnsanlar Kuran’ı yaşamın içine aldıklarında bakış açısı değişecek ve bir gün doğruda buluşacaklardır. Bunu da çok iyi anlayan Kuran ehli yapacaktır.

 

 

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 120 | Tarih: 2.10.2011
Ahmet Hakan
Somali konseri
Palyatif tedavilerin sonu
1922 Okunma
17 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
tluk sembolü değilmiş
akevler,adil düzen ve zeytinyağı kalitesi
1186 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Ezbercilik
Ekonominin müspet ilmi
1160 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Taha Kıvanç
Kitap için ağaç kesmek gerekmiyor
Geleceğin kitapları
1123 Okunma
Ahmet Kirtekin
Mehmet Şevket Eygi
Allah'tan ümit kesilmez
Hiçbir zaman kesilmez!
1109 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruhat Mengi
BDP, PKK’nın siyasi kanadı mı, değil mi?
Yorumsuz
1095 Okunma
Vahap Alma
Ruşen Çakır
Yeni bir başlangıç, yeni bir umut!
Adil Düzen Anayasası
1061 Okunma
2 Yorum
Tayibet Erzen
Ebubekir Sifil
Mayınlı Alan
Adalet Özlemi
1000 Okunma
Zafer Kafkas