Süleyman Karagülle
ANLAMIYORUM
27.11.2020
643 Okunma, 1 Yorum

 

Bu yazı Fehmi Koru’nun 27.11.2020 tarihli yazısına yorum olarak kaleme alınmıştır. Yazının linki aşağıda yer almaktadır.

https://fehmikoru.com/saka-degil-korona-yuzunden-kayiplar-artiyor-ve-bunda-yetersiz-tedbirlerin-payi-buyuk/

 

Benim bildiğim hastalık yayılmaya başladığı zaman önce ağır hastalar tedaviye alınırlar. Onların tedavisi doktorlar tarafından özel olarak yapılır. Tedavinin nasıl yapılacağına bakan değil, doktor karar verir. Bir albay doktor ortağımız vardı “Hastalık yok, hasta var” derdi. Her hasta farklıdır, onun tedavisi de farklıdır. Doktor içtihatlarıyla hastasını tedavi etmeye çalışır. Hiçbir doktor hastasını mutlaka kurtaracağı garantisini veremez. Sonunda herkes ölecektir. Doktor gerekli çabayı gösterir, eğer hastanın yaşaması takdirde varsa hasta kurtulur, yoksa ölür. Bundan dolayıdır ki hasta doktorunu kendisi seçmelidir ve doktor hastanın rızasını da alarak tedavi yöntemlerini uygulamalıdır.  

Sermaye, kendi ilaçlarını pazarlayabilmek ve hastanelerini şifahane olmaktan çıkarmak için merkezi tedavi sistemini getirmiştir. Bütün hastalar bir eşya kabul edilerek rutin tedavilerle tedavi yolları ortaya konmuş ve böylece hastalık yaygınlaşmıştır. Bunun sonuç vermediği korona virüs uygulamasıyla ortaya çıkmıştır. Bütün çabalara rağmen korona virüs hastaları ve ölenlerin sayısı artmaktadır.

Bir ailede veya bir hastanede korona virüslü var diye aile onu dışlayamaz, ilgilenmek zorundadır. Hastane de tedavi etmek zorundadır. Bunu Ankara’da her akşam konuşan bakan düzenleyemez. Her aile ve her hastane kendi içtihatları ve imkânlarıyla düzenler. Devlet ailenin veya hastanenin isteklerini imkân nispetinde yerine getirmeye çalışır.

Yine benim bildiğim maske, virüsleri öldüren dolayısıyla geçici bir tedbir aracıdır. Devamlı olarak maske kullanmak demek, ciğerleri oksijensiz bırakma ve ciğerlere zehir gönderme anlamındadır. Ancak çok zaruret hallerinde kullanılır. Devamlı maske takma zorunluluğu bana göre hastalığın yayılma kaynağıdır. Bu benim sağlık bilgilerimle bildiğimdir ve defalarca yazıp soruyorum. Kimse izah edemiyor. Söylediğim, vakalarla onaylanıyor. Bu hususu muhterem Cumhurbaşkanımız kendisi değerlendirsin. Söylediklerim yanlışsa birisi anlatsın da ben de yanlışlarımı düzelteyim.

Yine benim bildiğim aşı, sağlam vücuda zayıf mikropları vererek vücudu alarma geçirip gerekli tedbirleri almasını sağlamak, gerçek mikroplar gelirse hazırlıklı kılmak içindir. Virüsler için aşının bulunduğunu da bilmiyorum. Aşı tedavi etmez. Sağlam vücutları korur. Şeriat bunun için sağlam insanların birbirleri ile temas etmelerini tavsiye etmiş, bunun için toplu namazlar, topluca yapılan hac, seyahat müesseseleri oluşturulmuştur. Peygamber “Müminin su artığı diğer mümine şifadır” demektedir. O halde doğal aşı, sağlamların yakın temaslarıdır. Bu husus biyolojide çok iyi bilinmektedir. Bir ormana bir hastalık bulaştığı zaman, hasta ağaçlar özel koku salarlar, köklerine özel su verirler. Böylece komşu ağaçlar bunları algılar ve gerekli tedbirleri alır, doğal aşılanmış olurlar. Şimdi aşı bulunacak ve insanlara zorla aşı yapılacak deniyor. Hastalık zaten her yere yayılmıştır, artık ne aşısı bulunuyor? Bunu da anlamıyorum. Birileri çıkıp bana ve benim gibi düşünenlere bunun açıklamasını yapmalıdır.

Yapılacak iş, semt kooperatifleri oluşturmak ve kooperatif sakinlerinin dışarıdaki insanlarla yapılacak temasları kendi içtihatlarıyla denetim altına almalarıdır. Üretim semt içinde yapılacak ve durmayacak. Diğer semtlerle mübadele yoluyla ekonomi canlılığını koruyacak. Bizim 1967 yılında kurduğumuz ve halen gelişerek yaşamakta olan Akevler semt kooperatifleri Kur’an’ın öğrettiği çözümdür.

Bakanın talimatlarıyla arttırılan tedbirler virüsün yayılmasına ve ölümün çoğalmasına sebep oluyor diyorum. Bu bir iddiadır, tartışılmalıdır. Hayır tartışılmıyor. Hala bakanın kararları ile merkezden hastalar tedavi ediliyor. Yanlıştır, sistem yanlışlığı vardır, diyorum.

 

 


YorumcuYorum
Hüseyin Bağdatlı
27.11.2020
21:44





Son Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-27
6.03.2021 62 Okunma
2 Yorum 06.03.2021 10:06
Mete Firidin
Âdem
17.02.2021 231 Okunma
2 Yorum 06.03.2021 07:27
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-26
4.03.2021 128 Okunma
3 Yorum 04.03.2021 09:58
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-25
3.03.2021 153 Okunma
4 Yorum 03.03.2021 08:45
Hüseyin Bağdatlı
TÜRK KİMDİR ?
28.02.2021 94 Okunma
2 Yorum 02.03.2021 17:21
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-24
1.03.2021 147 Okunma
4 Yorum 01.03.2021 09:56
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-23
28.02.2021 119 Okunma
4 Yorum 28.02.2021 11:10
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
28.02.2021 82 Okunma
1 Yorum 28.02.2021 11:03
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-22
26.02.2021 161 Okunma
8 Yorum 26.02.2021 10:31
Reşat Nuri Erol
Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 4
25.02.2021 128 Okunma
4 Yorum 26.02.2021 10:28
Reşat Nuri Erol
Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 3
24.02.2021 141 Okunma
4 Yorum 26.02.2021 10:27
Reşat Nuri Erol
Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız- 1
22.02.2021 182 Okunma
4 Yorum 26.02.2021 10:23
Reşat Nuri Erol
Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 2
23.02.2021 244 Okunma
4 Yorum 26.02.2021 09:10
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-21
21.02.2021 171 Okunma
4 Yorum 21.02.2021 09:55
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-20
17.02.2021 174 Okunma
4 Yorum 17.02.2021 09:20
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-19
16.02.2021 185 Okunma
6 Yorum 16.02.2021 13:18
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-18
14.02.2021 204 Okunma
4 Yorum 14.02.2021 13:48
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-17
13.02.2021 221 Okunma
4 Yorum 13.02.2021 11:02
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-16
12.02.2021 222 Okunma
4 Yorum 12.02.2021 09:07
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ (6)KUR’AN VE TARİH
10.02.2021 138 Okunma
1 Yorum 12.02.2021 03:46
Mete Firidin
Piç
5.12.2020 757 Okunma
2 Yorum 10.02.2021 07:29
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-15
9.02.2021 236 Okunma
4 Yorum 09.02.2021 08:08
Süleyman Karagülle
AŞI OLMAYACAĞIM
6.02.2021 557 Okunma
1 Yorum 09.02.2021 07:53
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-14
7.02.2021 275 Okunma
8 Yorum 07.02.2021 10:41
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-13
6.02.2021 272 Okunma
4 Yorum 06.02.2021 07:03
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-12
4.02.2021 253 Okunma
3 Yorum 04.02.2021 10:07
Lütfi Hocaoğlu
Bilgisayardan Kuran Öğrenmek. Ruhu-l Kuran Projesi
1.08.2009 11310 Okunma
31 Yorum 04.02.2021 07:47
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-11
2.02.2021 288 Okunma
3 Yorum 02.02.2021 08:39
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-10
1.02.2021 258 Okunma
3 Yorum 01.02.2021 12:41
Mete Firidin
Hınzır
12.11.2018 5255 Okunma
19 Yorum 31.01.2021 23:14
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-9
31.01.2021 294 Okunma
2 Yorum 31.01.2021 09:57
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-8
28.01.2021 414 Okunma
3 Yorum 30.01.2021 13:34
Süleyman Karagülle
ERDOĞAN’IN ZİYARETLERİ
28.01.2021 407 Okunma
1 Yorum 30.01.2021 13:34
Süleyman Karagülle
SAADET PARTİSİ
29.01.2021 407 Okunma
1 Yorum 30.01.2021 13:34
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-7
27.01.2021 313 Okunma
2 Yorum 27.01.2021 11:14
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-6
26.01.2021 334 Okunma
1 Yorum 26.01.2021 09:54
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-5
25.01.2021 362 Okunma
1 Yorum 25.01.2021 11:12
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-4
24.01.2021 332 Okunma
6 Yorum 24.01.2021 11:00
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-3
23.01.2021 320 Okunma
4 Yorum 23.01.2021 10:05
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-2
21.01.2021 347 Okunma
5 Yorum 21.01.2021 14:07
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-1,
20.01.2021 345 Okunma
4 Yorum 20.01.2021 09:51
Reşat Nuri Erol
Bir Millî Gazete okuyucusunun değerlendirmeleri
19.01.2021 401 Okunma
7 Yorum 19.01.2021 18:28
Reşat Nuri Erol
Kâbe ve Hz. Âdem, Hz. İbrahim, Hz Muhammed
18.01.2021 395 Okunma
6 Yorum 18.01.2021 09:21
Reşat Nuri Erol
2021 yılı için dualarımız ve dileklerimiz var...
17.01.2021 362 Okunma
6 Yorum 17.01.2021 11:29
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 8
14.01.2021 315 Okunma
5 Yorum 14.01.2021 10:42
Ahmet Yücel
ADİL EKONOMİK DÜZEN
9.01.2021 288 Okunma
1 Yorum 10.01.2021 01:07
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 6
7.01.2021 322 Okunma
2 Yorum 09.01.2021 11:18
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 7
9.01.2021 374 Okunma
5 Yorum 09.01.2021 10:49
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 5
4.01.2021 361 Okunma
5 Yorum 04.01.2021 11:40
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 4
1.01.2021 355 Okunma
6 Yorum 03.01.2021 12:29