Reşat Nuri Erol
Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…
14.12.2019
6817 Okunma, 9 Yorum

 

 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Veysel İpekçi’ye vuranlar vurdu, dinlemeden vurdular; şimdi Veysel’i dinleme vakti.Veysel olayı” vesilesiyle, “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamını ve kıssasını/hikâyesini “ilgili ve yetkili herkese ithaf ederek” yazacağım. “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamı: Ne istersen yap ama önce dinle; harekete geçmeden önce karşı tarafın sesine mutlaka kulak ver. 

“Vur, fakat dinle” deyiminin hikâyesi: Tarihteki şehir devletlerinden Atina ve Sparta, kendi aralarında sık sık savaşırdı. Bu iki devlet, büyük devlet İran’ın saldırıları karşısında güçlerini birleştirip Helen Birliği’ni kurdular. Güçlerin yönetimi de Spartalı bir komutana verildi. İran, savaş sırasında, Çanakkale Boğazı’na geçici köprüler kurup büyük bir orduyla Atina’nın üzerine yürüdü. Atina ve Spartalı ordu komutanlarının neredeyse hepsi, bu kadar güçlü bir ordu karşısında tutunmanın mümkün olmadığını, şehri bırakıp daha gerilere çekilmek gerektiğini savunuyorlardı. Birleşik ordunun Spartalı Başkomutanı da katılıyordu bu fikre. Sadece Atinalı komutan Teomistokil, karşı çıkıyor: “Elimizde 200 parça gemimiz var, İran donanması güçlü ama bizim kadar deneyimli değil, onları denizde savaşmaya zorlayalım; denizde zafer bizimdir!” diyordu. Teomistokil, fikrini iyi anlatabilmek için söz alıp birkaç kez konuşmaya kalkınca, Spartalı Başkomutan çoğunluğun görüşünü öne sürerek artık susması gerektiğini söyledi. Teomistokil: “Susmayacağım!” diye sesini yükseltince sinirlenen Spartalı Başkomutan elindeki bastonu havaya kaldırdı. Bundan korkacak biri değildi Teomistokil. Sesini daha da yükselterek: “Vur, fakat dinle!” diye karşılık verdi. Spartalı Başkomutan, bir kere daha söz verdi Teomistokil’e. Atinalı komutan neden öyle yapmaları gerektiğini sebep ve sonuçlarıyla, ayrıntılı şekilde bir kere daha anlatınca dinleyenler ona hak verdi. Bu tartışmadan sonra, Atina ve Sparta orduları Salamin Deniz Savaşı’ında İran donanmasını yenilgiye uğratarak Atina ve Sparta’nın İran ordusu tarafından işgal edilmesinin önüne geçmiş oldular.

Bu kıssayı/hikâyeyi neden yazdım? “Kıssadan/hikâyeden hisse almak” deyimi de vardır, bir kıssa ile de onu anlatalım. “Kıssa” Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime sözlükte, hikâye, cümle, olay, durum haber gibi anlamlara gelmektedir. “Hisse” ise pay hakkına düşen anlamındadır. Kısacası olay hikâye gibi şeylerden kendisine düşen pay anlamında bir sözdür.

Kıssa: Afrika'daki bir ülke ve bir kral. Kral, çocukluğundan itibaren bir arkadaşını yanından ayırmazdı. Kralın bu arkadaşı ister kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!" Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı, kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!" Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve arkadaşını zindana attırdı. Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. "Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum. Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi." "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var." "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir?" "Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene…”

 

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
14.12.2019
00:57

MİLLÎ GAZETE 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Veysel İpekçi’ye vuranlar vurdu, dinlemeden vurdular; şimdi Veysel’i dinleme vakti. “Veysel olayı” vesilesiyle, “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamını ve kıssasını/hikâyesini “ilgili ve yetkili herkese ithaf ederek” yazacağım. “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamı: Ne istersen yap ama önce dinle; harekete geçmeden önce karşı tarafın sesine mutlaka kulak ver. 

“Vur, fakat dinle” deyiminin hikâyesi: Tarihteki şehir devletlerinden Atina ve Sparta, kendi aralarında sık sık savaşırdı. Bu iki devlet, büyük devlet İran’ın saldırıları karşısında güçlerini birleştirip Helen Birliği’ni kurdular. Güçlerin yönetimi de Spartalı bir komutana verildi. İran, savaş sırasında, Çanakkale Boğazı’na geçici köprüler kurup büyük bir orduyla Atina’nın üzerine yürüdü. Atina ve Spartalı ordu komutanlarının neredeyse hepsi, bu kadar güçlü bir ordu karşısında tutunmanın mümkün olmadığını, şehri bırakıp daha gerilere çekilmek gerektiğini savunuyorlardı. Birleşik ordunun Spartalı Başkomutanı da katılıyordu bu fikre. Sadece Atinalı Komutan Teomistokil, karşı çıkıyor: “Elimizde 200 parça gemimiz var, İran donanması güçlü ama bizim kadar deneyimli değil, onları denizde savaşmaya zorlayalım; denizde zafer bizimdir!” diyordu. Teomistokil, fikrini iyi anlatabilmek için söz alıp birkaç kez konuşmaya kalkınca, Spartalı Başkomutan çoğunluğun görüşünü öne sürerek artık susması gerektiğini söyledi. Teomistokil: “Susmayacağım!” diye sesini yükseltince sinirlenen Spartalı Başkomutan elindeki bastonu havaya kaldırdı. Bundan korkacak biri değildi Teomistokil. Sesini daha da yükselterek: “Vur, fakat dinle!” diye karşılık verdi. Spartalı Başkomutan, bir kere daha söz verdi Teomistokil’e. Atinalı komutan neden öyle yapmaları gerektiğini sebep ve sonuçlarıyla, ayrıntılı şekilde bir kere daha anlatınca dinleyenler ona hak verdi. Bu tartışmadan sonra, Atina ve Sparta orduları Salamin Deniz Savaşı’ında İran donanmasını yenilgiye uğratarak Atina ve Sparta’nın İran ordusu tarafından işgal edilmesinin önüne geçmiş oldular.

Bu kıssayı/hikâyeyi neden yazdım? “Kıssadan/hikâyeden hisse almak” deyimi de vardır, bir kıssa ile de onu anlatalım. “Kıssa” Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime sözlükte, hikâye, cümle, olay, durum haber gibi anlamlara gelmektedir. “Hisse” ise pay hakkına düşen anlamındadır. Kısacası olay hikâye gibi şeylerden kendisine düşen pay anlamında bir sözdür.

Kıssa: Afrika’daki bir ülke ve bir kral. Kral, çocukluğundan itibaren bir arkadaşını yanından ayırmazdı. Kralın bu arkadaşı ister kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: “Bunda da bir hayır var!” Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı, kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: “Bunda da bir hayır var!” Kral acı ve öfkeyle bağırdı: “Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?” Ve arkadaşını zindana attırdı. Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. “Haklıymışsın!” dedi. “Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum. Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi. “Hayır” diye karşılık verdi arkadaşı. “Bunda da bir hayır var.” “Ne diyorsun Allah aşkına?” diye hayretle bağırdı kral. “Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir?” “Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene…”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

14 Aralık 2019
Reşat Nuri Erol
14.12.2019
00:59


En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce
"Reşat Nuri Erol" için diğer sonuçlar

Web sonuçları

Reşat Nuri Erol - Kitapyurdu


https://www.kitapyurdu.com › yazar › resat-nuri-erol
Reşat Nuri Erol yazarına ait tüm eserleri ve kitapları inceleyebilirsiniz.

Reşat Nuri Erol köşe yazıları - QOSHE


https://qoshe.com › yazar › resat-nuri-erol
Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 3. Sancaklı Hemşerim Dr. Süleyman Ugljanin, Yugoslavya'nın dağılmasının ardından siyasi arenada ...



Reşat Nuri Erol
14.12.2019
01:01


Veysel İpekçi'daki Yenilikler Saniyede Tweet


https://tweet-per-sec.com › ...
6 saat önce - @mgyazarlari. Reşat Nuri Erol'un bugünkü köşe yazısı "Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2" https://t.co/qTIreFULEz ...



Reşat Nuri Erol
14.12.2019
01:03


Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan
3 gün önce - Ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda…” Ve “Beraber ıslandık yağan yağmurlarda…” Ve az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik… Ve Veysel ...

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2 - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan-2
2 gün önce - Evet… Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… Önceki ve bu yazımda bu isimleri andım… Neden? Çünkü ülkenin her yerindeki her ...

En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce


Web sonuçları




Reşat Nuri Erol
14.12.2019
11:34


En çok okunan haberler

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…
Milli Gazete·10 saat önce
"Reşat Nuri Erol" için diğer sonuçlar



Web sonuçları

Reşat Nuri Erol
14.12.2019
11:41


Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan
3 gün önce - Ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda…” Ve “Beraber ıslandık yağan yağmurlarda…” Ve az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik… Ve Veysel ...

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2 - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan-2
2 gün önce - Evet… Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… Önceki ve bu yazımda bu isimleri andım… Neden? Çünkü ülkenin her yerindeki her ...

En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" için diğer sonuçlar
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
2 gün önce
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
Tümünü görüntüle

Web sonuçları

Ahmet Yücel
14.12.2019
14:17

Hatasız kul bulunmaz. Herkes hata yapabilir.

Bir okul müdürü, bir hademeyi kendisine karşı ya da amirlerine karşı ayağa kalkmadığı için, aynı şekilde cezalandırsa, bu elbette bir hata olur.

Sayın Veysel İpekçi kardeşimiz de verdiği cezadan ötürü hata yapmıştır. Kendisi de zaten ''Hata yapmış olabilirim, yöntemim yanlış olabilir.'' diyerek hatasını kabul ediyor fakat kamuoyu önünde bu hatasından dolayı özür dileyebilirdi.

Yine de, genç ve çalışkan olan bu kardeşimize Ak Parti tarafından bu kadar yüklenilmesi yanlış olmuştur. Millete hizmet sevdalısı bu kardeşimiz, bu hatasından dolayı bir özür dilemeli, sonra görevine iade edilmelidir.

Reşat Nuri Erol
17.12.2019
07:17

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1042

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1042. Hafta - 14 Aralık 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1042. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Dersler ve yorumlar seminer notlarında…

Süleyman Karagülle bu hafta ayrıca yorum yazmadı!

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 1

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 2

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 3

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 4

Ve Veysel İpekçi.. Ve Recep Tayyip Erdoğan..-1

Ve Veysel İpekçi.. Ve Recep Tayyip Erdoğan..-2

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

NUR SÛRESİ- 11. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُورَةٌ أَنْزَلْنَاهَا وَفَرَضْنَاهَا وَأَنْزَلْنَا فِيهَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (1) الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (2) الزَّانِي لَا يَنْكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنْكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ (3) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (4) إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنْفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ (6) وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِنْ كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ (7) وَيَدْرَأُ عَنْهَا الْعَذَابَ أَنْ تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِينَ (8) وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِنْ كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ (9) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ (10) إِنَّ الَّذِينَ جَاءُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِنْكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ (11) لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا وَقَالُوا هَذَا إِفْكٌ مُبِينٌ (12) لَوْلَا جَاءُوا عَلَيْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَإِذْ لَمْ يَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَئِكَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ (13) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (14) إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُمْ مَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (15) وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا يَكُونُ لَنَا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ (16) يَعِظُكُمُ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (17) وَيُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (18) إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (19) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ (20) يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ وَمَنْ يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (21) وَلَا يَأْتَلِ أُولُو الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَالسَّعَةِ أَنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْبَى وَالْمَسَاكِينَ وَالْمُهَاجِرِينَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (22) إِنَّ الَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ (23) يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (24) يَوْمَئِذٍ يُوَفِّيهِمُ اللَّهُ دِينَهُمُ الْحَقَّ وَيَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ (25) الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ أُولَئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا يَقُولُونَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ (26) يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَى أَهْلِهَا ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (27) فَإِنْ لَمْ تَجِدُوا فِيهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتَّى يُؤْذَنَ لَكُمْ وَإِنْ قِيلَ لَكُمُ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْكَى لَكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ (28) لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَنْ تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ مَسْكُونَةٍ فِيهَا مَتَاعٌ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا تَكْتُمُونَ (29) قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (30) وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (31) وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (32) وَلْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَالَّذِينَ يَبْتَغُونَ الْكِتَابَ مِمَّا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ فَكَاتِبُوهُمْ إِنْ عَلِمْتُمْ فِيهِمْ خَيْرًا وَآتُوهُمْ مِنْ مَالِ اللَّهِ الَّذِي آتَاكُمْ وَلَا تُكْرِهُوا فَتَيَاتِكُمْ عَلَى الْبِغَاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّنًا لِتَبْتَغُوا عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَنْ يُكْرِهْهُنَّ فَإِنَّ اللَّهَ مِنْ بَعْدِ إِكْرَاهِهِنَّ غَفُورٌ رَحِيمٌ (33) وَلَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ آيَاتٍ مُبَيِّنَاتٍ وَمَثَلًا مِنَ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ وَمَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِينَ (34) اللَّهُ نُورُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (35) فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ (36) رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ (37) لِيَجْزِيَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَيَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ (38) وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّى إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِنْدَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ (39) أَوْ كَظُلُمَاتٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ سَحَابٌ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَرَاهَا وَمَنْ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِنْ نُورٍ (40) أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُسَبِّحُ لَهُ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالطَّيْرُ صَافَّاتٍ كُلٌّ قَدْ عَلِمَ صَلَاتَهُ وَتَسْبِيحَهُ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِمَا يَفْعَلُونَ (41) وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ (42)

 

***

 

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ جِبَالٍ فِيهَا مِنْ بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ يَشَاءُ يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ (43) يُقَلِّبُ اللَّهُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَعِبْرَةً لِأُولِي الْأَبْصَارِ (44) وَاللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِنْ مَاءٍ فَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى بَطْنِهِ وَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى رِجْلَيْنِ وَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى أَرْبَعٍ يَخْلُقُ اللَّهُ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (45) لَقَدْ أَنْزَلْنَا آيَاتٍ مُبَيِّنَاتٍ وَاللَّهُ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (46)

 

***

 

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ

“Allah’ın …masını re’y etmedin mi?”



Reşat Nuri Erol
20.12.2019
13:23

ПІКІРЛЕР

  • Kör müsünüz yoksa yalanı mı çok seviyorsunuz? metiner in paylaştığı resme iyi bak. Orası tuvalet değil acil çıkış kapısı. Kapının üzerinde yeşil beyaz zemin üzerine ÇIKIŞ yazıyor. E.T.’nin verilen talimatın arkasından bir yerlere telefon açıp birilerini bekledi, 2 saat sonra gelen kişilerin kayıt alması için çok kısa süreliğine koltuğa oturdu ve senaryoyu uyguladı. Olaydan sonra belediyenin yanında havai fişek patlattılar.

    • @Turgay Çoruhlu beyefendi, bu zamanda dürüst habercilik yapmak gerçekten zor ve bir o kadar da erdemli bir görev. Lütfen bizim gibi mütevazi ve kısıtlı imkanlarla yayın yapmaya çalışan az sayıda medyaya sahip çıkın mesela ihmal etmeyin kanalımıza abone olun like atin yorumlarınızı çoğaltın ve arkadaşlarınıza da abone olmazlarını söyleyin, yalanin kol gezdiği bu mecralarda hakikat-i başka türlü savunabilmek mümkün olmayacaktır

    • @Çağrı Gazete-TV Teşekkür ederim. Bu olayın başından beri sosyal medyada hatasını kabul edip düzelten sadece sizi gördüm. Başarılar diliyorum.

    • @Turgay Çoruhlu Çağrı Gazete TV küçükte olsa hakkaniyetli, vicdanlı ve savunma hakkına saygı duyan bir yayın organıdır. Gereken düzeltmeler yapılmıştır videoyu en baştan bir daha seyrediniz

    • @Çağrı Gazete-TV Veysel İpekçi tertip araştırılsın diye istifa dilekçesi verdi. Twitter hesabında istifa mektubu var. Geç açıklama yapılmasının nedeni tahkikat yapılması gerekirken yargısız infaz yapılmış olması ve ta Erdoğan’a kadar köpüklü yalanların iletilmiş olmasıdır (ki sizde hala bu yalanı yayıyorsunuz. Acil çıkış kapısına tuvalet diyorsunuz). Normal bir hukuk devletinde taraflar dinlenir, iddia ve savunmalar alınır ve ondan sonra karar verilir. Güngören tertibinde ise sadece linç var ve bunda sizin yani sosyal medyanın kabahati var. Veysel beyin açıklamasında Erdoğan güzellemesi yok ona sahip çıkma ve destek olma var ki bu olayın içyüzünü araştırsın ve gereğini yapsın. İkincisi belediye başkanının yazdığı kitap cumhurbaşkanına ithaf edilmiştir. Ama başkanın bu kitaptan haberdar olduğunu sanmıyorum. Onu özellikle paylaştı çünkü bu tertibin asıl hedefi başkanın kendisidir. E.T. de başkana meydan okudu zaten. 1) Ve bunu 8 aydır bilinçli şekilde yapıyor. 2) Onun akıl hocaları iki seçim arasında belediyenin çöp kamyonlarına haciz koydurttu. 3) E.T. Veysel beyden talimat aldıktan sonra birilerine telefon ediyor ve 2 saat sonra bu kişiler video çekmek için geliyorlar. 4) Videoyu çekip tescilli ve yeminli Ak Parti düşmanı gazeteye servis ediyorlar. Abin sana tokat atsa babana, amcana gidersin hasmına değil. Öğrendik ki partide onu sahiplenecek M. Metiner, Ş. Tayyar, M. Gökçek, Ö. Çelik ve külliyede Erdoğan a yalan haberleri iletenler gibi pek çok kişi varmış. 5) Olaydan sonra bu insanlık dışı(!) olayın üzüntüsünü hemen unutup belediye yakınında havai fişek kutlaması yaptı bazı kişiler. 6) Bünyamin Demir ve ekibi 8 ayda kredi dahi kullanmadan belediyenin borcunu sıfırladılar. Yani Güngören başarılı bir belediye. Tüm bu saydıklarım olayın bir kumpas olduğunun kanıtlarıdır. Başka şeylerde olabilir ama tahkikatın içeriğini bilmiyorum. Ak Partinin siyaset anlayışında çarpıklıklar görmüyorum ben ama bazı AKP’liler (Ak Partililer demiyorum) için ulufe ülkeden önce geliyor. Bu tertibi yapanlarda ulufesi kesilenler.

    • @Turgay Çoruhlu Biz itibar suikastine ortak olmamak için çok dikkatli davranmaya çalıştık.Şunu da ifade edelim ki olayın bu kadar dallanıp budaklanması ve bu noktalara cekilmesi Veysel Ipekçi'nin açıklamasını geciktirmesi sebebiyle oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan konusmasa belki bu kadarını da yapmayacaktı, komplo tertib vesaire diyorsunuz ama malesef kendinizi ifade edemiyorsunuz, savunmanızda Erdogan guzellemesi yapıp daha da dalga geçilecek duruma geliyorsunuz malesef Ak Parti siyaset anlayışında hakim olan çarpıklıklar ve yanlışlıklar bunlar

  • E.T. verilen talimatın arkasından bir yerlere telefon açıp birilerini bekledi, 2 saat sonra gelen kişilerin kayıt alması için çok kısa süreliğine koltuğa oturdu ve rolünü oynadı.

  • Veysel İpekçi'nin Güngören Belediyesi'nde yaşanan olayın iç yüzünü anlattığı video: kztorrent.info/watch/o5TKl3x4sH6bd7g.html

  • www.milligazete.com.tr/makale/3414177/resat-nuri-erol/ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan





Çok Okunan Makaleler
Reşat Nuri Erol
M. Tekelioğlu; Son dakikada kurtarılan uzlaşma fırsatı
8.03.2023 1872 Okunma
Reşat Nuri Erol
Mehmet Tekelioğlu; Deprem gerçekleri duygusal yönü...
22.02.2023 1867 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 100
1.01.2026 1866 Okunma
1 Yorum 01.01.2026 08:54
Reşat Nuri Erol
2023; Erbakan’ı anmak, anlamak, uygulamak-1
6.03.2023 1862 Okunma
10 Yorum 06.03.2023 07:57
Reşat Nuri Erol
Kooperatif-2; özellikleri anlamaya devam edelim
20.04.2024 1861 Okunma
8 Yorum 21.04.2024 07:05
Reşat Nuri Erol
Batı uygarlığı çöküyor; çare Adil Düzen Medeniyeti-2
23.01.2023 1860 Okunma
8 Yorum 23.01.2023 08:35
Reşat Nuri Erol
Seçimden sonra acilen yapılması gerekenler…-2
31.05.2023 1854 Okunma
7 Yorum 31.05.2023 11:16
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 97
28.12.2025 1845 Okunma
1 Yorum 28.12.2025 08:03
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 118
25.01.2026 1845 Okunma
1 Yorum 25.01.2026 13:16
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 140
22.02.2026 1839 Okunma
1 Yorum 22.02.2026 07:50
Reşat Nuri Erol
Afrika için “Adil Ekonomik Düzen” önerisi…-1
29.01.2023 1839 Okunma
9 Yorum 29.01.2023 08:37
Reşat Nuri Erol
Afrika için “Adil Ekonomik Düzen” önerisi…-3
31.01.2023 1835 Okunma
9 Yorum 31.01.2023 09:17
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 32
23.12.2023 1832 Okunma
6 Yorum 23.12.2023 10:51
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-28
16.08.2024 1826 Okunma
2 Yorum 16.08.2024 07:25
Reşat Nuri Erol
Ekonomi-3: Ve mâ âteytum min zekâtin (zekât)
27.09.2023 1822 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 113
20.01.2026 1821 Okunma
1 Yorum 20.01.2026 09:38
Reşat Nuri Erol
2023; Erbakan’ı anmak, anlamak, uygulamak-3
8.03.2023 1820 Okunma
10 Yorum 08.03.2023 11:30
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 110
13.01.2026 1819 Okunma
1 Yorum 13.01.2026 08:47
Reşat Nuri Erol
Yeni yıl… Yeni seçim… Ve “ADİL DÜZEN” - 6
21.01.2023 1815 Okunma
9 Yorum 21.01.2023 08:26
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 109
11.01.2026 1809 Okunma
1 Yorum 11.01.2026 11:14
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 112
19.01.2026 1808 Okunma
1 Yorum 19.01.2026 11:39
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 111
14.01.2026 1806 Okunma
1 Yorum 14.01.2026 12:28
Reşat Nuri Erol
Gazze, anayasa, ekonomi ve ‘dünyanın çöküşü’-7
12.05.2024 1805 Okunma
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-27
15.08.2024 1800 Okunma
1 Yorum 15.08.2024 07:28
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 114
21.01.2026 1791 Okunma
1 Yorum 21.01.2026 12:37
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-24
12.08.2024 1785 Okunma
2 Yorum 12.08.2024 15:14
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 115
22.01.2026 1783 Okunma
1 Yorum 22.01.2026 11:15
Reşat Nuri Erol
Ekonomi-2: Ve mâ âteytum min riben liyerbuve…
27.09.2023 1770 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 139
21.02.2026 1766 Okunma
1 Yorum 21.02.2026 07:59
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 94
21.12.2025 1764 Okunma
1 Yorum 21.12.2025 11:44
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 116
23.01.2026 1758 Okunma
1 Yorum 23.01.2026 12:37
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 117
24.01.2026 1753 Okunma
1 Yorum 24.01.2026 19:01
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 127
7.02.2026 1751 Okunma
1 Yorum 07.02.2026 11:12
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 129
9.02.2026 1750 Okunma
1 Yorum 09.02.2026 11:29
Reşat Nuri Erol
Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu; Kutuplaşma
12.04.2023 1713 Okunma
Reşat Nuri Erol
Günlük ‘ADİL DÜZEN’ okumaları notlarımdan
4.02.2023 1712 Okunma
9 Yorum 04.02.2023 08:26
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 125
5.02.2026 1708 Okunma
1 Yorum 05.02.2026 12:18
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 119
27.01.2026 1705 Okunma
1 Yorum 27.01.2026 10:14
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına - 5
13.07.2024 1699 Okunma
6 Yorum 13.07.2024 11:28
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 7
1.04.2024 1695 Okunma
Reşat Nuri Erol
30 OCAK 2019 ÇARŞAMBA - RNE'dan SEÇME YAZILAR
30.01.2019 1685 Okunma
1 Yorum 02.02.2019 18:55
Reşat Nuri Erol
“Ve ce’alnâ-bne meryeme ve ummehu âyeten”-4
7.01.2023 1678 Okunma
8 Yorum 07.01.2023 10:20
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-17
5.08.2024 1676 Okunma
1 Yorum 06.08.2024 13:19
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 134
15.02.2026 1668 Okunma
1 Yorum 15.02.2026 11:48
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 6
10.04.2024 1661 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 124
4.02.2026 1636 Okunma
1 Yorum 04.02.2026 11:52
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 107
9.01.2026 1629 Okunma
1 Yorum 09.01.2026 12:59
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 123
1.02.2026 1619 Okunma
1 Yorum 01.02.2026 11:12
Reşat Nuri Erol
M. Tekelioğlu; Evreni anlamak… Uzay Teleskopu ve CERN
20.07.2022 1618 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 135
17.02.2026 1607 Okunma
1 Yorum 17.02.2026 10:39
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 122
30.01.2026 1591 Okunma
1 Yorum 30.01.2026 11:40
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 128
8.02.2026 1588 Okunma
1 Yorum 08.02.2026 08:25
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 126
6.02.2026 1587 Okunma
1 Yorum 06.02.2026 11:24
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 120
28.01.2026 1581 Okunma
1 Yorum 28.01.2026 11:45
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 132
12.02.2026 1581 Okunma
1 Yorum 12.02.2026 08:20
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 145
28.02.2026 1563 Okunma
1 Yorum 28.02.2026 07:38
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 159
15.03.2026 1558 Okunma
1 Yorum 15.03.2026 13:15
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 137
19.02.2026 1537 Okunma
1 Yorum 19.02.2026 11:11
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu; AGÜ mezuniyet töreni… İyi üniversite ...
27.07.2022 1536 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 130
10.02.2026 1533 Okunma
1 Yorum 10.02.2026 07:52
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 138
20.02.2026 1528 Okunma
1 Yorum 20.02.2026 09:54
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 136
18.02.2026 1525 Okunma
1 Yorum 18.02.2026 11:51
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 147
2.03.2026 1493 Okunma
1 Yorum 02.03.2026 07:21
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 143
26.02.2026 1487 Okunma
1 Yorum 26.02.2026 06:55
Reşat Nuri Erol
Yeni Bir Medeniyete Ne Zaman Uyanacağız? - 2
19.03.2026 1480 Okunma
2 Yorum 19.03.2026 06:20
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 131
11.02.2026 1471 Okunma
1 Yorum 11.02.2026 10:54
Reşat Nuri Erol
Yeni Bir Medeniyete Ne Zaman Uyanacağız? - 1
18.03.2026 1471 Okunma
1 Yorum 18.03.2026 06:56
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 141
24.02.2026 1453 Okunma
1 Yorum 24.02.2026 07:25
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 146
1.03.2026 1449 Okunma
1 Yorum 01.03.2026 08:08
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 158
14.03.2026 1416 Okunma
1 Yorum 14.03.2026 11:49
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 150
5.03.2026 1398 Okunma
1 Yorum 05.03.2026 10:59
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 148
3.03.2026 1385 Okunma
1 Yorum 03.03.2026 13:06
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 142
25.02.2026 1380 Okunma
1 Yorum 25.02.2026 07:41
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 133
13.02.2026 1360 Okunma
1 Yorum 13.02.2026 13:18
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 157
13.03.2026 1347 Okunma
1 Yorum 13.03.2026 10:26
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 153
8.03.2026 1329 Okunma
1 Yorum 08.03.2026 06:39
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 152
7.03.2026 1324 Okunma
1 Yorum 07.03.2026 06:38
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 154
9.03.2026 1302 Okunma
1 Yorum 09.03.2026 08:44
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 149
4.03.2026 1301 Okunma
1 Yorum 04.03.2026 07:37
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 156
12.03.2026 1300 Okunma
1 Yorum 12.03.2026 11:00
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 144
27.02.2026 1245 Okunma
1 Yorum 27.02.2026 07:39
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 155
10.03.2026 1234 Okunma
1 Yorum 10.03.2026 06:43
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 151
6.03.2026 1207 Okunma
1 Yorum 06.03.2026 06:53
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu;Filistin Direniş Akademisi bir mezun verdi
22.03.2023 1187 Okunma
Reşat Nuri Erol
Yeni Bir Medeniyete Ne Zaman Uyanacağız? - 3
25.03.2026 1004 Okunma
1 Yorum 25.03.2026 07:30
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 160
29.03.2026 965 Okunma
1 Yorum 29.03.2026 13:19
Reşat Nuri Erol
Yeni Bir Medeniyete Ne Zaman Uyanacağız? - 4
26.03.2026 958 Okunma
1 Yorum 26.03.2026 11:46
Reşat Nuri Erol
Islah projeleri neden başarısız oldu?
27.03.2026 906 Okunma
1 Yorum 27.03.2026 09:13
Reşat Nuri Erol
Islah projeleri neden başarısız oldu? ve
28.03.2026 892 Okunma
1 Yorum 28.03.2026 08:33
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 161
30.03.2026 890 Okunma
1 Yorum 30.03.2026 08:10
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 162
31.03.2026 888 Okunma
1 Yorum 31.03.2026 11:51
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 163
1.04.2026 874 Okunma
1 Yorum 01.04.2026 11:25
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 164
2.04.2026 834 Okunma
1 Yorum 02.04.2026 09:55
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 165
3.04.2026 732 Okunma


© 2026 - Akevler