Yaşadığımız dönemde komplo teorileri ile gerçekler kafa
421 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

15/01/2021

Yaşadığımız dönemde komplo teorileri ile gerçekler kafaları karıştırıyor

Komplo teorileri ile gerçeklerin iç içe geçtiği bir dönemde yaşamaktayız. Özellikle koronavirüs salgını ile sosyal medya patronlarının birbirlerinin adeta izdüşümünde dünyayı etkilemeleri, komplo teorisi üretenlere sonsuz ilham kaynağı olmaktalar. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki demokrasinin salgından nasıl etkilendiğini ve daha sonraki gelişmelerde bu demokrasinin sansürlerle nasıl rafa kaldırıldığını görmemek imkansızdır.

Tamamı https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/01/15/yasadigimiz-donemde-komplo-teorileri-ile-gercekler-kafalari-karistiriyor

 

Yorum:

Kim bu Medya patronları?

Sayın Barlas sonunda çok doğru bir noktaya parmak bastı. Bilgi kirliliğinin ve algı operasyonlarının ayyuka çıktığı günümüzde, günah keçisi olarak sosyal medyayı seçmek ve her şey insanların paylaşım hastalığından kaynaklanıyormuş gibi göstermek fazlasıyla haksızlık etmek olur görüşündeyim. Tamam kabul, kendimizi gösterme açlığımız var, onu doyuralım derken olmayan şeyleri de göstermek derdine düşüyoruz ama görünen o ki birileri bunu bile kullanıp başka sonuçlar elde etme peşinde.

Demokrasi dediğimiz şeyin olmadığını Trump’a uygulanan Twitter ambargosundan hepimiz biliyoruz. İşlerine gelince her türlü yobazlığı ve zorbalığı yapan Amerika'nın, küçümsediği ve sadece üçüncü dünya ülkelerine reva gördüğü darbenin kendi ülkesinde de pekala olabileceğini görmesi büyük bir olaydır. Geriye bu travmayı atlatmaları kalıyor. Tabii o film tadında baskını unutmak kolay olmayacaktır ama haklarını yemeyelim darbeleri bile havalı, onu bile Superman ile Batman yapıyor. Biz ne yapsak yetişemeyiz.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 604 | Tarih: 17.01.2021
Ahmet Hakan
Bütün yönleriyle aşı sırası olayı
Gerçek tıp
581 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
MAYMUNCUK
Yapıcılar ve Yıkıcılar
472 Okunma
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Olmak ya da olmamak!.. 16 Ocak 2021
3.BİN YIL KUR'AN DÜZENİ
463 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Yaşadığımız dönemde komplo teorileri ile gerçekler kafa
Kim bu Medya patronları?
421 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler