Karantinadan çıkılsa bile salgının azdırdığı hastalıkla
637 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

09/05/2020

Karantinadan çıkılsa bile salgının azdırdığı hastalıklar devam edecektir

Bütün dünya yavaş yavaş salgın koşullarından çıkmaya hazırlanırken, salgının yüzeye çıkardığı sosyal hastalıklar artarak devam edeceğe benziyor. Bu sosyal hastalıkların en rahatsız edici olanları, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve "İslamofobi"dir.

Yunan uygulamaları
Yabancı düşmanlığını en somut şekilde, Yunan güvenlik güçlerinin göçmenlere karşı uyguladıkları önlemlerde görüyoruz. Deniz ortasındaki bir botla Avrupa
'ya gitmeye çalışan göçmenlerin motorlarını bozup, giysilerini almak ve onları akıntıya bırakmak, günlük uygulamalardan biridir. Bu şekilde koronavirüsün de göçmenler aracılığı ile kendi topraklarına gelmesini önlüyorlar.




ABD'deki siyah derililer

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/05/09/karantinadan-cikilsa-bile-salginin-azdirdigi-sosyal-hastaliklar-devam-edecektir

Yorum:

Kronik hastalıklar

Boşuna salgını bahane etmeyelim. Dünyada yüzyıllardır hak-batıl savaşı var. Batıl her zaman hakkı yok etmek derdinde, bunu da en iyi zulümle denediği için elinden geleni yapıyor ve hak ve hukuk adına ne varsa onları yok ederek başlıyor çalışmaya.

Bugün dünyada gelinen noktada salgının etkisi yüzde kaçtır dersiniz?

100 mü, 50 mi, 20 mi, 10 mu?

Hiçbiri! Belki yüzde 1’dir. Dünya zaten çöküşte, sistem zaten bozuk ve batmakta. Bu krizler kaçınılmazdı, salgın bunu belki bir sene öne aldı, hepsi bu. Bu salgın elbet geçecek ama kronik hastalık olan Hak düşmanlığı devam edecek. Sosyal ve ekonomik yapıyı çökerten zulüm düzeni artık kronik bir hastalık ve bizim iyi olmamız için onun tedavi edilmesi gerekiyor. İlacı da belli, Kur’an. Bakalım Rabbim hangi şanslı topluluğa nasip edecek bu eşsiz görevi.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 568 | Tarih: 10.05.2020
Ahmet Hakan
Vatandaşın normalleşme gündemi
Bir an önce normalleşilmeli
683 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Karantinadan çıkılsa bile salgının azdırdığı hastalıkla
Kronik hastalıklar
637 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Anne…
Anneler Günü fitnesi.
625 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
İstihbarat Virüsü
Aileler ile Trump Derin Sermaye’ye karşı
546 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler