İstihbarat Virüsü
540 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

İstihbarat Virüsü (02.05.2020)
ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü yeni tip CORONAVİRÜS'ün yani COVİD-19'un laboratuvarda oluşturulmadığını, insan yapımı olmadığını ve genetiğiyle oynanmadığını açıkladı...
Trump bunun üzerine sert tepki verdi ve bunun tam tersinin olduğunu iddia ederek yine Çin'i işaret etti. 2014’te kurulan bu Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün hala Londra'dan yönetildiği söyleniyor. Ulusal istihbarat Direktörlüğü DERİN Amerika’nın tüm planını bir anda çamurla karıştırdı.
ABD, Çin'den ısrarla tazminat istiyor. Buna karar verildi. Ya Çin tamamen Amerikan sistemi içinde sıradanlığını kabul edecek ya da çökecek.
-Derin Sermaye ABD’yi, İngiltere’yi, Çin’i ve Rusya’yı yani tüm dünyayı yönetmektedir. Onları süper güç haline getiren Derin Sermaye’dir. Aslında Hindistan da onlar seviyesinde güçlüdür ama Derin Sermaye onu devreye sokmamaktadır. Virüs, laboratuvarlarda üretilmişse onu Derin Sermaye üretmiştir. Çin’de veya Londra’da ya da Newyork’ta üretilmiş olması üretenini değiştirmez. Tekel Sermaye bu kurumları kullanırken, onları haberdar etmez. Onlar kendileri işleri yürütürler, Derin Sermaye onlarla irtibatı doğrudan sağlamaz. Danışmanlar aracılığıyla irtibat kurar. Danışmanlarının da Derin Sermaye ile irtibatı doğrudan değildir. Arada 3-4 aracı daha vardır. Bundan dolayıdır ki Derin Sermaye’ye ulaşmak mümkün değildir.


Beş göz (05.05.2020)
Coronovirus ile başlayan dalganın rengi belli olmaya başladı. Pompeo “Suçlu Çin, gereken yapılacak.” dedi ve ardından 5 GÖZ diye bilinen İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya da ABD istihbaratıyla aynı fikirde olduklarını ilan ettiler…
Şimdi Çin için büyük sorunlar başladı. 20 TRİLYON DOLAR tazminat talepleri ortalara saçılıyor. Çin tamamen kontrol edilecek. Çin artık eskisi kadar ihracat ve ithalat yapamayacak. Tazminat miktarı ve alma şekli de artık Washington'da hazırlanıyor.
Demek ABD Coronavirüs'le dünyanın yönetim sistemini değiştirmeye karar verdi. Bunun için ABD'nin resmi olarak borcu olmamalıydı.
Yani 23 trilyon doları aşan dış borç ve her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar açık veren Amerikan bütçesi daha fazla dayanamazdı.
Petrol üreten ülkeleri işgal ederek bu sorun çözülemezdi. ABD acil planı devreye soktu. Operasyon tamamen ekonomikti.
İngiltere’deki aileler Çin’e yapılan bu operasyona karşı çıkıyor. Çünkü Çin'deki her güçlü aile İngilizlerle ortaktır. İşte sorun da buradan çıkıyordu.
-Derin Sermaye aynı zamanda da Tekel Sermaye’dir. Yani Rotschildler ve Rockefeller yok. Diğer büyük şirketler de yok. Bütün şirketler Tekel Sermaye’nin birer taşeronudur. Şimdiye kadar faizli işçilik sistemiyle Tekel Sermaye dünyayı yönetmiştir. İşçilik sistemi çalışmaz hale gelince Tekel Sermaye bugün dünya ekonomisini yönlendiremiyor.  Çözümler üretemiyor. Tekel Sermaye’nin planları işe yaramıyor. Mantıksız bir şekilde, ‘sen virüsü ürettin öyleyse tazminat ver’ gibi saçma iddialar, artık gülünç ve etkisiz hale gelmiştir. Bu Tekel Sermaye’nin iflası demektir.


Son hamle (06.05.2020)
Londra merkezli 12 varlık yönetimi, 104 trilyon Dolar’ı yönetiyor. Derin Amerika, Londra'nın etkin olduğu varlık yönetimlerini hedef alacak.
ABD ülkelere borçlanıyor gibi görünse de aslında Londra'daki Rothschild ailesine borçlanıyor. Rothschildler parayla ABD'yi bitirmek istiyor. Derin Amerika da bunu biliyor ve görüyor... Çin üzerinden varlık yönetim şirketlerine de parasal operasyon Derin Amerika’nın planı. Dolar’ın yerine dijital para gelirse eğer buna gerek kalmayacak ve FED'e el koymak yeterli olacak. FED'le birlikte yönetim Derin Amerika'ya geçecek.
Rothschild ailesi 2025 yılından sonra Afrika üzerinden birçok ülkenin maden ihtiyacının yönetimini eline alacak.  Bu planı engellemek için Derin Amerika IMF üzerinden ciddi adımlar attı.
-Kur’an’ın bildirdiklerine bakarak söylüyorum; Tekel Sermaye üçüncü bin yıla girmeden önce çok güçlüydü ve üçüncü bin yıla girildiğinde gücünü kaybedecek, Tekel Sermaye imparatorluğu sona erecektir. Kur’an böyle diyor. Kur’an’ın böyle dediğini biz yarım asırdır söylüyoruz. Olaylar, hep Kur’an’dan anladıklarımıza göre gerçekleşiyor. Dolar, bir gecede sıfırlanabilir. Altın bonosu yerini doğrudan alabilir. Yazarın tahminlerini doğru bulmuyorum.


Derin ev (07.05.2020)
Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimin hangi aday tarafından kazanılacağı, Washington DC'nin önemli bölgesi olan McLean'deki bir malikânede alınırdı. Şimdi McLean'deki o malikâne geçtiğimiz ay yıkıldı. Amerikan Derin Devleti'ni yöneten ailenin oturduğu o malikâne artık yok. Neden yıkıldığını da bilen yok. Yani Amerika Birleşik Devletleri'nde, 'derin' bir darbe yaşandı. Derin Devlet yer değiştirdi. El değiştirdi...
Yıkılan DERİN EV'in yerine ne konuldu!
Bu kadar büyük bir güce sahip olan aile, malikâne ve Derin Devlet yerini başka bir güce bıraktı. Belli ki bu güç öncelikli olarak savaş istemedi. Çok büyük bir ekonomik kaos gerekiyordu. Bunun için savaşa gerek yoktu artık virüs planı işliyordu.
Yeni dönemde terör örgütleri lokal operasyonlar için kullanılacak. Bir virüs, dünyadaki sistemi değiştirebiliyorsa, terör örgütlerine de savaşlara da ihtiyaç yoktur.
- Derin Sermaye farklı güçleri destekler ve kaybedenleri eler, yenilerini ortaya çıkarır. Şimdi Sermaye, Rockefeller ile Rothschildlerin rollerini iyi oynayamadıkları kanaatine varmış olmalıdır ki onları desteklemekten vazgeçmiş, yeni aktörler üretmeye karar vermiştir. Kapanan malikâne Rothschildler ile Rockefellerin ortak kararlar aldığı malikânedir. Onun kapatılması bu ailelerin ortak çalışmalarına son verilmiştir demektir. Tekel Sermaye 1900’lara kadar dengeyi İslam ile Hristiyanlar arasında kurmuştu. Müslümanların yenildiğini ve artık Hristiyanlarla denge kuramayacağını sanarak dinler yerine rejimleri ortaya çıkardı ve onlarla dengeyi kurdu. Şimdi iki Aileyi silmekle başarıya ulaşacağını sanıyor. Nasıl ki Hristiyanlık ile Müslümanlık devre dışı edilemediyse bu iki Aile de devre dışı olmayabilir. Hiç belli olmaz, bu iki Aile birleşir de Tevrat ve Kur’an Düzenini benimser, üçüncü bin yıl içinde ortaklık düzeninde insanlığa hizmet ederler.


A'B'DRES değişikliği (08.05.2020)

13 Nisan'da Başkan Trump, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'yi bu odaya çağırdı.
Trump'ın yanında en güvendiği kişi Daniel Scavino vardı. Yetkisi olmadığı odaya zorla giren Trump, Fauci'ye ağır hakaretlerde bulundu. Trump, "Derin Amerika umurumda değil. Ben Büyük Amerika istiyorum. Senin gibi sülükler, Derin Devlet'i yozlaştırdı. Derin Amerika her şeyin üzerinde değildir. Sana bunu McLean'de de söyledim. Hala aynı düşüncedeyim" dedi.
Trump'ın bu çıkışı Derin Amerika'yı çok rahatsız etti.
Trump'ın Derin Amerika'dan çekinmeden konuşup tepkisini rahatlıkla gösterebilmesi, çok güçlü siyasi bağlantıları olan McLean İncil Kilisesi papazı David Platt'ın onun arkasında olmasından dolayı olabilir. Kim parayı yönetebilirse, Amerika Birleşik Devletleri'nde zafer onun olacak. Bu da dünyanın 100 yıllık yörüngesine oturmasına yol açacak... Trump ve arkasındaki güç PARA üzerinden yeni bir sistem düşlüyor. 

-Tekel Sermaye Türkiye’de gerçekleşen 15 Temmuz darbesinin başarısız olması sonucu politikayı aniden değiştirmiş, Bayan Clinton yerine Trump’ı Cumhurbaşkanı yapmıştı. Trump bir taraftan Tekel Sermaye’nin desteğiyle diğer taraftan Pentagon’un partisiyle başkan olmuştu. Pentagon da Tekel Sermaye’yi dinleme hususunda ikiye ayrılmıştır. Trump bu bölünmeler arasında kıl payı kendisini koruyarak iktidarını sürdürüyor.  Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörünü azarlaması ve açıktan Tekel gücün Amerika’nın üstünde olmadığını söylemesi kendi cephesini belirlemesi demektir. Bu da Kur’an’ın bildirdiği üzere Tekel Sermaye’nin sona ereceği haberinin doğruluğu yönünde atılmış bir adım olmaktadır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Aileler ile Trump Derin Sermaye’ye karşı

Bizim Akevler’de yaptığımız 50 yıllık çalışmalarda takip ettiğimiz bir usul vardır. Kur’an’ı ilimle yorumlarız. İlme uymayan Kur’an’ın ifadelerini ya tevil eder ilmin söylediklerine göre yorumlarız ya da bu müteşabihtir deriz ve yorum yapmayız. İlmin söylediklerini de Kur’an ile test ederiz. Eğer Kur’an’ın beyanlarına uyuyorsa onu kesin olarak doğru kabul ederiz. Eğer uymuyorsa onu da ilmin sınıfından çıkarırız. Kur’an’a ve ilme dayanarak diyoruz ki; Aileler ile Trump’ın anlaşıp Derin Tekel Sermaye’yi devre dışı bırakma ihtimalleri vardır.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
11.05.2020
12:28


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1063

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1063. Hafta - 09 MAYIS 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1063. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyadaOKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DOLAR, ALTIN BONO VE KRİZE ÇÖZÜM

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-34

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-35

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-36

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-37

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-38

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-39

Reşat Nuri EROL

 

***

 

ŞUARA SÛRESİ- 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طسم (1) تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْمُبِينِ (2) لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (3) إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِينَ (4) وَمَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنَ الرَّحْمَنِ مُحْدَثٍ إِلَّا كَانُوا عَنْهُ مُعْرِضِينَ (5) فَقَدْ كَذَّبُوا فَسَيَأْتِيهِمْ أَنْبَاءُ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ (6) أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ (7) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ (8) وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (9) وَإِذْ نَادَى رَبُّكَ مُوسَى أَنِ ائْتِ الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (10) قَوْمَ فِرْعَوْنَ أَلَا يَتَّقُونَ (11) قَالَ رَبِّ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ (12) وَيَضِيقُ صَدْرِي وَلَا يَنْطَلِقُ لِسَانِي فَأَرْسِلْ إِلَى هَارُونَ (13) وَلَهُمْ عَلَيَّ ذَنْبٌ فَأَخَافُ أَنْ يَقْتُلُونِ (14) قَالَ كَلَّا فَاذْهَبَا بِآيَاتِنَا إِنَّا مَعَكُمْ مُسْتَمِعُونَ (15) فَأْتِيَا فِرْعَوْنَ فَقُولَا إِنَّا رَسُولُ رَبِّ الْعَالَمِينَ (16) أَنْ أَرْسِلْ مَعَنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ (17) قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ (18) وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ (19) قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ (20) فَفَرَرْتُ مِنْكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْمًا وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ (21) وَتِلْكَ نِعْمَةٌ تَمُنُّهَا عَلَيَّ أَنْ عَبَّدْتَ بَنِي إِسْرَائِيلَ (22)

 

***

 

NOT: Küçük harflerle yazılmış sözlük kısmını seminerde okumanıza gerek yoktur. İsteyenler sonra okurlar. Çoğu tekrardır. Bazı ayetlerin altına sözlük kısmını eklemedik, sebebi, önceki ayetlerde aynı kelimeler geçtiği içindir.

قَالَ فِرْعَوْنُ وَمَا رَبُّ الْعَالَمِينَ (23) قَالَ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنِينَ (24) قَالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَلَا تَسْتَمِعُونَ (25) قَالَ رَبُّكُمْ وَرَبُّ آبَائِكُمُ الْأَوَّلِينَ (26) قَالَ إِنَّ رَسُولَكُمُ الَّذِي أُرْسِلَ إِلَيْكُمْ لَمَجْنُونٌ (27) قَالَ رَبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَمَا بَيْنَهُمَا إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (28) قَالَ لَئِنِ اتَّخَذْتَ إِلَهًا غَيْرِي لَأَجْعَلَنَّكَ مِنَ الْمَسْجُونِينَ (29) قَالَ أَوَلَوْ جِئْتُكَ بِشَيْءٍ مُبِينٍ (30) قَالَ فَأْتِ بِهِ إِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقِينَ (31) فَأَلْقَى عَصَاهُ فَإِذَا هِيَ ثُعْبَانٌ مُبِينٌ (32) وَنَزَعَ يَدَهُ فَإِذَا هِيَ بَيْضَاءُ لِلنَّاظِرِينَ (33)

 

***

 

قَالَ فِرْعَوْنُ  

QAvLa FiRGaVNu (FaGaLa FiGLaVNu)

“Firavun kavl etti”

قَوْل birlikte bir iş yapan kimselere, belli bir sesle kumanda eden kimsenin adından gelişmiş bir kelimedir. Bu sesten kinaye olunmuştur. Kelamdan farkı bağlayıcı olmasıdır. Türkçedeki “söz” kelimesi de böyledir. O halde “söyle” olarak tercüme edilmelidir. ق dayanmayı, kuvveti, و beraberliği, ل tekrarı ifade eder.

Musa ile Harun Firavuna varırlar. Biz âlemler Rabbinin resulüyüz derler. Firavun da onlara öğütte bulunur, siz bizde yetiştiniz, şimdi ne söylüyorsunuz der. Onlar da cevap verirler ve İsrail oğullarını kendilerine katmalarını isterler.

Bunları söylerken Arapça dil kurallarına uygun olarak وَ harfi getirilmez ve söyleyen zikredilmeden karşılıklı konuşma yapılır. Şimdi de o konuşmanın devamına geçilir ama bu defa Firavun kelimesi tekrar edilir. Diğer taraftan Arapça kurallarına göre قَالَ derken konuşma sırasının Firavuna geldiği anlaşılır. Böyle olduğu halde o zaman neden tekrar edilmiş olur?   

Bu durum konunun birden değiştiği anlamına gelir. Daha önce Firavun, Musa ve Harun’un kendileriyle ilgili olan olayların üzerinde dururken, şimdi ise asıl konu üzerinde konuşmaya başlar. Kardeşler “âlemlerin Rabbinin elçisiyiz dediler” cümlesi yukarıda yoktur, sadece Allah’ın bunları söyleyin diye emri vardır. Buradan öğreniyoruz ki Allah bir şeyi emrettiyse o yerine gelir. Bir daha yerine geldi denmesine gerek olmaz. Firavun konuyu değiştirdiği için Firavunun bu yaptığı işe dikkati çekmek için Firavun kelimesi tekrar edilmiş olur. Firavun reddedip konuya girmeyebilecek iken öyle yapmadığı anlaşılmış olur.


...

DEVAMI VE TAMAMI

"SEMİNERLER"DE...






Sayı: 568 | Tarih: 10.05.2020
Ahmet Hakan
Vatandaşın normalleşme gündemi
Bir an önce normalleşilmeli
677 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Karantinadan çıkılsa bile salgının azdırdığı hastalıkla
Kronik hastalıklar
631 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Anne…
Anneler Günü fitnesi.
619 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
İstihbarat Virüsü
Aileler ile Trump Derin Sermaye’ye karşı
540 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle