Her seçimin bir galibi bir de bu yolda galip sayılan ma
698 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

25.6.2019

Her seçimin bir galibi bir de bu yolda galip sayılan mağlubu vardır

Her seçimin bir galibi bir de mağlubu vardır. Ama bazı seçim sonuçları için "Galip sayılır bu yolda mağlup" da denilir.


İmamoğlu galiptir

Pazar günü yapılan seçimin galibi tabii ki İmamoğlu'dur. Üstelik 31 Mart'ta tartışılan sonucu unutturacak bir çoğunlukla seçimi kazanmıştır. Bu seçime İmamoğlu CHP adayı olarak girdi. Ama söylemleri klasik CHP'li söylemlerinden farklıydı. Kadınlarla erkeklere ayrı yüzme havuzları vaat etti, sosyal mekanlarda alkollü içki verilmeyeceğini açıkladı. Yani zafer CHP'nin değil İmamoğlu'nun zaferiydi.


Binali Yıldırım olayı

Bu yolda galip sayılması gereken mağlup ise, Binali Yıldırım'dır... Gülmesini bilen, sabırlı ve bilge bir adam portesi çizdi Yıldırım. Bir insan hem birikimli hem de olgun olduğu zaman ortaya ne kadar hoş bir kişilik çıkacağının somut örneğiydi. Bence Binali Yıldırım'ın Belediye Başkanı olmamasından kaybedecek olan İstanbul ve İstanbullular oldu. Kim bilir beş yılda İstanbul'a ne tür hizmetler yapacaktı seçilseydi.

AK Parti yenildi

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/06/25/her-secimin-bir-galibi-bir-de-bu-yolda-galip-sayilan-maglubu-vardir

 

Yorum:

Demokrasiye doğru bir adım daha

Şöyle yüksek sesle, bağıra bağıra, bir kulp takmadan, kılıf uydurmadan, es vermeden “İmamoğlu galip geldi” demek niye bu kadar zor? Neyin mücadelesi veriliyor, hiç anlayabilmiş değilim.

Hizmet odaklı olması gerektiği için gayet zorlu olacağı şüphesiz olan başkanlık için çok hevesli olunması beni hep düşündürmüştür. İnşallah bu iştah hizmet açlığı, bu heves hizmet aşkı ile ilgilidir. İnşallah kimsenin bir yerlere demir atıp, yosun tutma gibi hayalleri yoktur.

Halk artık her şeyin farkında ve boş vaatlere aldanmıyor. Umarım bu farkındalık artarak devam eder ve başkan gerçekten hadim olan insan bilinciyle çalışır ve bu bilincin yükleyeceği sorumluluk yükünü de zaman gelince bir an evvel devredip gitmek ister. Demokrasiye doğru sağlam adımlar atılıyor, halkın yönetime gerçekten katıldığı o günleri de göreceğiz inşallah.

 

 

Tayibet Erzen