Çarpıtılmış gerçeklerin dünyasında yaşamak kolay değil
852 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

13.02.2019

Çarpıtılmış gerçeklerin dünyasında yaşamak kolay değil

Dünyanın gerçekleri bunları çarpıtmaya kararlı olanların insafına kalmış durumdalar. Netflix'de bir dizi (Designated Survivor) izliyordum. Birden konu Türkiye'ye geldi. Amerikan Başkanı Türkiye'yi yöneten diktatörü tehdit ediyordu. Çünkü diktatör Türkiye'deki darbe teşebbüsünü örgütleyen bir kişinin iadesini istemişti. Bu kişi iade edilmezse, Türkiye'nin NATO'dan çıkacağı tehdidini seslendiriyordu diktatör... Amerikan Başkanı da, hem iade talebini reddediyor, hem de diktatörü zecri tedbirlerle tehdit ederek kovuyordu.

Çarpıtılmış gerçekler
Bu dizinin senaryosunu sanki kapatılan Zaman gazetesinin yazarları kaleme almıştı. Ancak çarpıtılan gerçekler sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaya bakışını yansıtan haberlere ve yorumlara bakın. İran
'ı, Venezuela'yı ve bunlar gibi ülkeleri konu alan haberleri gözden geçirin. Ne demek istediğimi anlarsınız...

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/02/13/carpitilmis-gerceklerin-dunyasinda-yasamak-kolay-degil

 

Yorum:

Hakemliğin gerekliliği

Dünyanın bu anlaşılmaz ve adeta çivisi çıkmış dedirten haline bakınca tek düşündüğüm şey hakemlik sisteminin gerekliliği oluyor. Neden mi?

Aynı olayı nasıl oluyor da birbirine zıt iki noktada değerlendirebiliyoruz, hiç düşündünüz m? Kimine göre Erdoğan kahraman iken, kimine göre diktatör. Kimine göre Esad zalim iken, kimine göre vatansever. Bunu bakış açısı, çıkar ilişkisi, politik yandaşlık veya saldırı ile açıklamak mümkün değil çünkü bu sayılanların hepsini bile ortadan kaldırsak çözüme ulaşamıyoruz. Ulaşamayız çünkü biz aslında neler olduğunu tam olarak bilemiyoruz, olayı hiç tartamıyoruz, kim haklı kim haksıza üçüncü bir gözle bakamıyoruz. Böyle olunca da işler sarpa sarıyor ve adaletin olmadığı yerde de sadece zulüm oluyor.

Hakemlik sistemi ile tarafların seçeceği birer hakem ve hakemlerin uzlaşamaması ihtimaline karşın bu iki hakemin seçeceği bir başhakem olayı inceler ve bir karara varır. En önemlisi ise bu kararı herkes kabul eder ve nizam sağlanır.

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler