Cevabı pek bulunamayan sorular bitmek bilmiyor
854 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

29.01.2019

 

Anlaşılması adeta imkansız olan durumlar var ki, bunları açabilecek soruları cevaplamak pek mümkün değil. Yurtta da dünyada da böyle bilmeceler çok fazla... Melih Altınok'un Venezuela izlenimlerini okurken, bu tür cevapsız sorular yoğunlaşmıyor mu?

Aynı petrol değil mi?
Mesela dünyanın en büyük petrol
 rezervlerine sahip olan Venezuela böylesine yoksulken, nasıl oluyor da Suudi Arabistan petrol paralarını nereye koyacağını bilemiyor? Halkın oyları ile iktidar olan Venezuela'nın Maduro'sunu Amerika düşman ilan ederken, aynı Amerika Kaşıkçı cinayetinin faili olduğundan kuşkulanan Suudi veliahdı Muhammed bin Selman'ı neden bağrına basıyor?

Hangisi diktatör?
Venezuela'nın Maduro'sunu diktatör ve illegal ilan eden Batı Avrupa ülkeleri, Mısır'ın darbeci Sisi'sini neden bağırlarına basıyorlar? 
"İnsan hakları" denildiği zaman mangalda kül bırakmayan Batı Avrupa ülkeleri, Gazze'deki Filistinlilere getto hayatı yaşatan İsrail'in günahlarını neden görmezden geliyorlar?

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/01/29/cevabi-pek-bulunamayan-sorular-bitmek-bilmiyor

 

Yorum:

Hak arayışı

Soruların cevaplarının bulunamamasının sebebi belki de ortada bir soru olmamasıdır. Dünya düzenini dengeli kabul edip soru sormaya başlayınca böyle bir çıkmaza giriliyor oysa dünyada bir denge söz konusu değildir. Tamamen tekele gidilmiş bir siyasi ve ekonomik ortam mevcut. Kim kaybederse kaybetsin kazananın değişmediği bir oyunda kuralların bir önemi kalır mı?

Kalmaz. Madem ki kalmaz soru sorup hak arayışına girmenin de bir anlamı yok. Ancak hak gelince batıl siner o yüzden çabamız adil bir düzene kavuşmak olmalıdır. Mevcut bozuk düzeni sorgulamak veya düzeltmeye çalışmak boşuna emek ve zaman kaybıdır. Hak olan gelince yanlış olan zaten gitmek zorunda kalacak. Bunun istisnası yok.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 503 | Tarih: 3.02.2019
Yusuf Kaplan
Makina, insanı ve dünyayı yok olmanın eşiğine sürüklerk
MAKİNA'NIN GÜNAHI VE ADİL DÜZEN!
855 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Cevabı pek bulunamayan sorular bitmek bilmiyor
Hak arayışı
854 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Zabıtalar! İlk hedefiniz Avrasya Tüneli’dir!
Ekonomik kriz
850 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Sevilen belediye başkanı olmak çok mu zor?..
İtikad ve adanmışlık meselesi.
806 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Tiyatro
Sermaye’nin Oyunu
802 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle