Tiyatro
802 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

01/02/2019

1- Tiyatro

Amerikan derin devleti bütün olayların merkezinde. Trump istediğini yapmakta. Venezuela’daki darbe girişimini destekliyor. Derin Amerika kararı bu.

-Derin Amerika derken Diler neyi kastediyor bilemem ama derin Amerika şimdiye kadar piyasada duyulmayan, bilinmeyen Yahudi sermayesidir. Rockefeller, Rothschildler, Soros hep onun kuklalarıdır. Pentagon diye bir güç yoktur. Kapitalizm yoktur, sosyalizm yoktur. O derin güç vardır. Yahudi sermayesi vardır. O güç tam istihdam sağlanıncaya kadar dünyayı çok iyi idare etti veya dolandırdı. Şimdi tam istihdam sağlandı. Artık faizli sistem işe yaramıyor.    Erbakan, Humeyni, Gorbaçov, Putin, Obama derin Sermaye’nin hesabında olmayan işler yaptılar. Şimdi de Trump ile Erdoğan aynı ipte oynuyorlar.  Derin Sermaye zordadır.

 

2-Niçin!

ABD ile Çin dünyada her yerde karşı karşıyalar. Çin ile anlaşanlar, ABD’nin terör saldırılarına hedef oluyorlar.

- Derin Sermaye, dengeyi korumak için cihan savaşları çıkarmış. Tahrip ettiği yerlerin imarı için sermayesine faiz kapılarını açmıştır. Tam istihdamın sağlanması, Erbakan’ın dünyaya anlatması sonunda savaş çıkmamış ve bir ara savaşsız denge aranmış ama başarılı olamamışlardır. Şimdi Çin’le anlaşmalar yaptırıyor, sonra ABD’yi ona karşı hazırlıyor. Savaşı böyle çıkarmak istiyor. İran ile Türkiye bir tarafta olursa Müslümanları bölemezler. Araplar da Sünnilere cephe alamaz. Müslümanlar İran tarafı olursa üçüncü cihan savaşı birkaç ay sürer ve sonunda Müslümanlar ve Hristiyanlar galip gelir. Üçüncü cihan savaşı ancak Türkiye ile İran arasında savaş olursa başlayabilir. Bu benim belki 10 seneden beri savunduğum tezimdir.

 

3- Yeni görev

DEAŞ yeni göreve hazırlanıyor. Taliban’la anlaşmaya varan ABD, DEAŞ’ı oradan Çin’e sokacaktır. Çin’de karışıklık çıkaracaktır. CIA’nın etkinliği azalmıştı. Yeniden göreve başlıyor. Çin hedefte.

- Derin Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarabilmek için son kararını vermiş oluyor. ABD ve Çin Müslüman teröristleri Çin’e karşı kullanacak. Böylece üçüncü cihan savaşında önce Müslümanlar temizlenecek. Yani ABD devreye girmeyecek. Çin Müslümanlarla savaşacak. Çin galip gelip Müslümanları imha edince ABD’yi devreye sokup dünyaya hakim kılacak. Müslümanlar çok dikkatli olmalı. Teröristlerle asla bir olmamalıdır. Türkiye ve İran tüm Müslümanları uyarmalıdır. Bulunduğunuz devletin iktidarına itaat edin yahut hicret edin.

4- Derin vuruş!

Aile Avrupa ile iyi ilişkilere giriyor. Almanya atalarının aldığı yeri iade etti ve sorun oldu.

- ABD’deki derin Sermaye, Çin’i Müslümanlara saldırtmak istiyor. Baştan ABD ve AB tarafsız kalacak, Müslümanları Çin ile çatıştıracak. Çinlilere Müslümanları imha ettirince ABD ile AB birleşip Çin’i yenecekler. Sermaye üçüncü bin yılını garantiye alacak.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sermaye’nin Oyunu

Türkiye’nin Suriye’ye elini kolunu sallayarak girmesinde derin Amerikan sermayesinin kararının etkisinin olduğunu ilk gün yazmıştım. Diler’e göre savaş meydanı Akdeniz olacaktı. Ona inanmadım ama terör ile sonuç alınamayacağını sanmıştım. Bugünkü bilgilerle öğreniyoruz ki Sermaye’nin planı başka imiş. Müslümanları birleştirmek, Çin ile savaşa sokmak. ABD ve AB’yi şimdilik bu savaşın dışında bırakmak. Çin’in Müslümanları yok etmesinden sonra ABD ve AB’yi birleştirip onu yenmek ve batıyı dünyaya hakim kılmak. Rusya’yı da Müslümanlarla bir etmek. Putin Müslüman oldu haberleri bunun için yayılmıştır. Yani Müslümanlarla Ortodoksları birleştirip Çin’le savaştırmak. Hıristiyanları tam olarak emrine almak.

Rusya ortada olacak ama asıl imha dilecek Müslümanlar olacaklardır.

Rusya, Türkiye ve İran bir olur, Çin’le savaşa girerlerse kim galip gelir? Derin Sermaye önce Çin’i galip getirecektir. Sonra Çin’in canına okuyacaktır. ABD ve AB Sermaye’nin emrine girmiş olacak ama sonunda karlı çıkacaktır. Belki ondan sonra ABD ile AB’yi kutuplaştırıp dengeyi kuracaktır.

Bu arada iki aileyi de tahttan indirecektir. Yeni düzen için nasıl plan hazırlandığını bilemiyoruz. Müslümanlar Çin’e mağlup olunca onları destekleyip kurtarabilir. Tarihi dostluğu yenileyebilir. Yahudiler Hendek Savaşı’nda ihanet ettiler ama ondan sonra hep Müslümanlarla bir oldular. Kudüs’e Müslümanlarla girdiler. Dünyaya Osmanlılarla hakim oldular. Şimdi ikinci ihaneti yapacaklardır. Sonuç Hendek Savaşı gibi olabilir.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
03.02.2019
16:47


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 999

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 999. Hafta - 02 ŞUBAT 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 999. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SURIYE ANAYASASI NASIL HAZIRLANIR?

İLGİLENMESİ GEREKENLERİN İLGİLENMESİ DİLEKLERİMİZLE

***

ANAYASANIN UYGULANMASI

SURIYE ANAYASASI NASIL UYGULANIR?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Yılmaz Bayat aday… Ekrem Şama yazıyor…

Yılmaz Bayat aday; Millî Görüş belediyeciliği…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

HAC SÛRESİ - 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

يَاأَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ إِنَّ زَلْزَلَةَ السَّاعَةِ شَيْءٌ عَظِيمٌ (1) يَوْمَ تَرَوْنَهَا تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَتَضَعُ كُلُّ ذَاتِ حَمْلٍ حَمْلَهَا وَتَرَى النَّاسَ سُكَارَى وَمَا هُمْ بِسُكَارَى وَلَكِنَّ عَذَابَ اللَّهِ شَدِيدٌ (2) وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّبِعُ كُلَّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ (3) كُتِبَ عَلَيْهِ أَنَّهُ مَنْ تَوَلَّاهُ فَأَنَّهُ يُضِلُّهُ وَيَهْدِيهِ إِلَى عَذَابِ السَّعِيرِ (4)

 

***

 

يَاأَيُّهَا النَّاسُ

YAv EayYuHa elNAvSu (YAv EayYuHav eL FuGAvLu)

“Ey nâs”

Kur’an’ın sureleri:

1+(2*4+3*4)+(1+1+1+1)+3+4*(3+4)+10+32+16=1+(20+4+3+28+10)+32+16=1+64+32+16=1+16*7+1=1+112+1 =19*6=114

Kur’an 6 adet 19'lu bölümden oluşur. 19 yirmiden 1 eksik olan sayıdır. En büyük aşiret sayısıdır. Normal bir aşiret/ocak en çok 19 aileden oluşur. Bunlardan biri Kur’an’ın fihristidir. Bir de Besmelesiz sure vardır (Tevbe). Fatiha dışındaki Kur’an Besmeleli 112 sureden oluşur. İlk grupta 4 adet ikili grup var. Sonra 4 tane üçlü grup vardır. Sonra 10'lu grup gelir. İki medeni, iki mekki olmak üzere 4 sure vardır. Bir de üçlü sure vardır. 65 sure vardır, besmelesiz 64 sure mevcuttur. Sonrasında 32 ve 16’lık grupla birlikte 7 tane 16’lık grup olur.

Bu sure 4 ara surenin birincisidir. İlk 8 (7 Besmeleli) sure İslamiyet’i anlatmaktadır. Musa’nın şeriatını, İsa’nın tarikatını içermektedir. Sonraki 12 sure İslamiyet’in tarihi evrimini anlatarak içtihat dönemine geçilmesini bildirmektedir.

Başında “Ey nâs” gelen 2 sure vardır, Nisa ve Hac sureleri. Her iki sure de Kur’an düzenini anlatmaktadır. Kur’an’a kadar kitaplar ve peygamberler kendi kavimlerini uyardıkları halde Kur’an tüm insanlara hitap etmektedir. Mescidi Haram tüm dinlerin merkezidir.

Bundan önceki sureler tarihi gelişmeyi anlatmıştı, şimdi de tüm insanlara hitap etmektedir, böylece düzenin ne derece uygun bir yerde yerleştiği görülür.


...





Sayı: 503 | Tarih: 3.02.2019
Yusuf Kaplan
Makina, insanı ve dünyayı yok olmanın eşiğine sürüklerk
MAKİNA'NIN GÜNAHI VE ADİL DÜZEN!
855 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Cevabı pek bulunamayan sorular bitmek bilmiyor
Hak arayışı
853 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Zabıtalar! İlk hedefiniz Avrasya Tüneli’dir!
Ekonomik kriz
850 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Uğur Dündar
Sevilen belediye başkanı olmak çok mu zor?..
İtikad ve adanmışlık meselesi.
806 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Tiyatro
Sermaye’nin Oyunu
802 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle