Mehmetçik Fırat’ın doğusunda operasyon yapacak mı?..
845 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Mehmetçik Fırat’ın doğusunda operasyon yapacak mı?..

Uğur Dündar; 30 Kasım 2018 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre önce Fırat'ın doğusuna her an bir askeri operasyon yapılabileceğini kastederek “Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti. Kısa bir süre sonra ABD, IŞİD teröristlerinin geçişlerine karşı önlem olarak Suriye sınırımızda yeni gözlem noktaları oluşturacağını açıkladı. Buna tepki olarak son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik sözleri yumuşatılarak da olsa desteklendi.

★★★

Şimdi cevap bekleyen kritik soru şu:
Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin sınırımıza gözlem noktaları kurma kararı aldığı bir dönemde PYD/YPG'yi temizlemek amacıyla Fırat'ın doğusuna operasyon yapacak mı?..
Sorunun cevabını 14 Kasım tarihli röportajımızda, yine Şükrü Elekdağ veriyor:
“Türkiye ile 500 kilometrelik ortak sınırı olan Fırat'ın doğusundaki bölge, ABD'nin ve onun vesayetindeki PYD/PKK'nın kontrolü altında… Bu uzun sınır boyunca ABD'nin 12 askeri karargâhı bulunuyor. Buradaki ABD askerleri bir dış müdahaleye karşı canlı kalkan görevi yapıyorlar. Daha önce de vurguladığımız gibi, ABD, burada Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne benzer bir devlet kurmayı planlıyor, Türkiye'yi de uyararak 
‘Buraya giremezsin' diyor.Bu itibarla TSK, ABD ile savaşı göze almadan Fırat'ın doğusuna PYD ve PKK teröristlerini temizlemek için giremez!.. 
‘Girer' diyenler, Türkiye'nin, Cerabulus/Fırat Kalkanı harekâtını ABD'nin mutabakatı ile yaptığını unutuyorlar.
Ayrıca ABD ile yaşanacak yeni gerginlikler, yerel seçimler öncesinde rahip Brunson krizinde olduğu gibi, ekonomide ağır tahribatlara yol açar.
Bu bakımdan, bir gece ansızın Fırat'ın doğusuna gireceğiz nakaratı iç kamuoyuna dönük bir seçim propagandasından öte geçemez!..”

Yazının https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/ugur-dundar/mehmetcik-firatin-dogusunda-operasyon-yapacak-mi-2768240/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger

Yorum

Türk silahlı kuvvetleri; tarihinin her döneminde ABD dahil, coğrafyamızda emelleri olan emperyalist refleksleri en mükemmel şekilde analiz etmiş ve karşı hamleleri ile her defasında, her türlü şeytani planlarını boşa çıkartmıştır.

Türkiye cumhuriyeti; uluslar arası arenada, her nekadar,da laik demokratik Devlet olma gayretlerine girse de;kendi içinde ve Osmanlı bakiyesi coğrafyalarda asker Devlet olma mecburiyetinin de zaruretini bilmekte ve yaşatmaktadır bana göre.

Fıratın doğusuna operasyon yapılacakmı sorusuna gelince; vakti gelince ABD ye rağmen yapılacaktır. Devletimiz 1 defa değil, birkaç defa ABD nin de gücü yetmeyeceği derecede derin ve güçlüdür. Şayet öyle olmasa idi, şimdiye dek suriyeden beter ederlerdi.

Fıraın doğusuna operasyon yapmak için, seçim anketlerinde AK Partinin oylarının aşırı düşük çıkma ve seçimleri hezimet derecesinde kaybetme rizki doğarsa, seçimlerden sonra zaten yapılması gereken operasyonu, seçimlerden önceye alarak, bir taş la 2 kuş vurmayı,de düşünebilirler.

Sayın Dündar ın ve sayın Şükrü Elekdağ ın,  ABD nin kurduğu gözlem noktalarını ve pyd ypg nin asker ve silah gücünü överek anlatmaları, milli olan aydınların tutumu değildir. Her iki şahsiyet de, fıratın doğusunda büyük İsrail emellerine hizmet edecek Devletçik kurulmasını heyecanla bekledikleri açıkça görülmektedir.

NOT; İtalik ifadeli yorumlar; Hüseyin Bağdatlıya aittir.

 

 

  

 

 

Hüseyin Bağdatlı








© 2024 - Akevler