Esad’ın mı yoksa Trump’ın mı geleceği daha belirsiz?
874 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

08.09.2018

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey önceki gün basın mensupları ile görüşürken gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede "Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yönetici olarak bir geleceği yok" ifadesini kullanmış.

Hangisi gidici?
Sanırım Jeffrey'in bu sözlerini dinleyen gazeteciler gülümsemişler ve "
Acaba Amerika'daDonald Trump'ın yönetici olarak geleceği var " diye kendi kendilerine sormuşlardır...
The New York Times'ta yayınlanan imzasız ama Trump yönetiminden bir kişiye ait olduğu bilinen makaleden sonra, sade gazeteciler değil hemen herkes bu soruya cevap arıyor. Çünkü bu makale Trump'ın hem akılsız hem de cahil olduğunu açıkça vurgulamaktadır.

ABD engeli

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/09/08/esadin-mi-yoksa-trumpin-mi-gelecegi-daha-belirsiz

 

Yorum:

Önce üretim, kesinlikle üretim

Tüm bu çabalar, suçluyu dışarda arama paranoyası boşuna. Sorumlu ne Esad, ne Trump ne de bir başkası. Bunlar sadece oyuncu, oyun kurucu değil. O yüzden aslına bakarsanız bu bakış açısıyla herkesin geleceği belirsiz.

Kapitalist yaşama başkaldırıp kendi ekonomik dinamizmini kurabilen bir ülke dışında bu çarkın dışına çıkıp, dengeleri etkileyebilecek güce kavuşmak söz konusu değil.

Vatan değerli, toprak kıymetli, tarih ortada ama gelecek belirsiz. Dahası kötü gidişatın olası olduğu bir belirsizlik. Sadece Türkiye değil, diğer dünya ülkeleri için de bir varlık savaşı olan Dolar savaşı ya insanlığın zaferiyle sonuçlanır özgürleşiriz ya da bir grup insanın yönetiminde modern köleler oluruz. Üçüncü bir şık yok.

Herkesin gözü günlük döviz değişimi ve çarşı-pazarın nabzında. Oysa onlar koca bir sürecin sadece yansımaları. Asıl sorun çok daha köklü. Asıl sorun şu; biz üretmiyoruz, hiçbir şey üretmiyoruz ve en ufak bir ambargoyu bile hasarsız atlatamayız ki atlatamıyoruz. Öncelikli olarak tarımda olmak üzere güvenli ve sağlıklı üretime geçilmeli. Bu kadar geniş ve verimli topraklar atıl olmaktan kurtarılmalı. Diğer sektörlerde üretim için belki daha özel şartlar gerekli ama tarım ve hayvancılık için temiz tohum dışında hiçbir şeye ihtiyaç yok, Rabbim zaten bereketli Anadolu’yu bahşetmiş daha ne isteyelim ki.

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler