Bağımsızlık
944 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

31/05/2018

1-Bağımsızlık

Erdoğan doların karşısına geçti. Daha önce kim çıksa hepsi gitti. Erdoğan’ın görüştüğü devletler olumlu baktılar ama fiilen gerçekleşmedi. İngiltere’de hanedan içinde huzursuzluklar var. Kime bırakılacağı belli değil. Eşi Katolik olan kral olamaz.

-  Siyasetle ve lafla dolarla savaşılmaz. Dolar bugün uluslar arası paradır. En çok iş yapmaktadır. Makroda dolara karşı bir ulusal para çıkarmak mümkün değil.  Akevler bunu bildiği için 50 senedir TL kullanmamaktadır. Tüm hesapları, borç ve alacakları demir çimento üzerinde yapacaktır. 50 senelik ömrü buna bağlıdır.  Dolarla mücadele yanlıştır.  Biz önce semt kooperatifleri kuracağız. Yüz hanelik semt kooperatifleri kendi paralarını kullanacaklar. Semt bonolarını kullanacaklar. Sonra bucak bonoları, sonra il bonoları sonra devlet bonoları çıkarılacak.  Bucak bonoları buğday, il bonoları demir, ülke bonoları toprak ile tanımlanacak ve değerlendirilecek. Sonunda Sermaye dolar yerine kendisi altın bonosu çıkaracak. Savaşsız üçüncü bin yıla geçilecektir. Adil Düzen’e göre para sistemini tedrici olarak geliştirmeden Dolar ile savaşmak insanlığa zarar verir ve başarıya ulaşılamaz. Faiz inen ayetlerle yasaklandı.

 

2-Aile içi kavga

İngiliz hanedanlığı içinde çekişme vardır. Rothschildler ailesi içinde çekişme vardır. Rothschildler de şimdi yönetim yanındalar. Karşısında kim vardır? Kraliçe onun tarafında. Pentagon, Beyaz Saray, Kraliyet ve Rothschildler ittifakı oluşursa karşısında Türkiye dahil kimse duramaz.

-  Böyle bir ittifak makroda kurulabilir.  Bu dünyayı karşılarında birleştirir. Zafer Müslümanların katıldığı tarafta biter. Müslümanlar Avrasya’da yaşıyorlar. Sermaye ile mücadele makroda yapılmaz çünkü biz hiçbir zaman Dolar gücüne erişemeyiz. Önce İbrahim’in yaptığı gibi diğer putları kırmalıyız son put Rothschildler olmalıdır. Kırmamıza gerek yok. Tarihten silinirler. Makroda anlaşsalar bile halk anlaşmaz.

 

3-Pasaport

Rusya’nın en zengin adamı Londra’ya sokulmadı

-Rusya ekonomisi Rusya’daki zengin Yahudilerin elindedir. Rothschildler tarafı olan bu Oligarklar, Elizabeth tarafından Londra’ya alınmadı. O da İsrail vatandaşı oldu ve girdi. 40 kadar Oligark İsrail vatandaşı var. Rockefeller ve Rothschild bugün dünyaya hükmeden Yahudi ailelerdir. İsrail’deki Yahudiler dünyaya hakim olmasın diye bunlar tarafından İsrail’e ve Filistin’e silah verilmekte ve savaştırılmakta. Bunlardan dünyayı yöneten devletler yoktur. Bunlar iş yapma ve para kazanma derdindedirler. Bunlar Türkiye’yi destekleyebilir ve İsrail Rothschildler ve Rockefeller’in baskısından kurtulabilir. Türkiye bunlarla ilgilenmelidir. İngiltere’de Rus Oligarklar vardır.  

 

4-Akdeniz sancısı

Akdeniz üzerinde raporlar yayınlanıyor.   İngiltere ile Pentagon anlaştı. Akdeniz’i tekellerine alacaklar. Türkiyesiz bir Akdeniz.  Lübnan ve Suudi Arabistan merkezli Akdeniz. Selman bacağından vurulmuş.

- Akdeniz tarih boyunca dünyanın merkezi olmuştur.   Yahudiler dünyayı istila ettiler. Akdeniz’i dışarıdan yönettiler.  Ömürleri son buluyor. Akdeniz’i Katolikler ve Müslümanlar yönetecek. Roma (Papalık) galip gelecektir. Tek devlet değil insanlık. Bütün barış devletleri yer alacak. İsrail de Sermaye’nin emrinden kurtarılacaktır. O da varlığını sürdürerek üçüncü bin yılda hizmetleri Tevrat’a göre yapacak. İncil ve Tevrat müspet ilim ve Kur’an’ın verileri içinde yeniden yorumlanacak. Bunu yapacak inkılapçılar beklenmektedir.

 

5- Enerji masası!

Dolar ve silahtan önce enerji önemlidir çünkü petrol olmadan bunlar işe yaramaz. Petrolün merkezi körfezde yatıyor. ARAMCO ve onun kadar kuvvetli olan ADNOC şirketi onlardandır. Pentagon, ADNOC ile anlaşma yaparak tüm petrol şirketlerini kendilerine bağlamak istiyor. Dağıtımı ellerinde tutuyorlar. Türkiye de boruların geçtiği yer.

- Bugün petrol çok önemlidir.  Yeni teknoloji ile elde edilen sıvı yakıt petrole ihtiyaç bırakmayabilir. Bitki artıklarından petrol elde etme teknolojisi bilinmektedir. Pahalıdır diye kullanılmıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Enerji sorunu

İlk keşfedilen buhar makinesidir sonra elektrik elde edilmiştir. Daha sonra da petrol kullanılmaya başlanmıştır.   Karalarda hakim olan elektrik enerjisidir. Değişik kaynaklardan elde edilmektedir. Kömürden hazırlanan akar yakıtlardan başka sudan, rüzgârdan, güneşten odundan elde edilmiştir. Yer altı sıcak sularına ARAMCO enerjisini şimdilik hesaba katmıyorum. Elektrik enerjisi depolanmaktadır ama nakli ve kullanımı eşsizdir.  Akar yakıtlara ihtiyacımız devam etmektedir çünkü hareketli araçlar elektrik enerjisinden yararlanmamaktadır.  Ne var ki elektrik enerjisini kullanarak sudan hidrojen enerjisi elde edilmektedir. Gaz olarak elde edilen hidrojen enerjisi sıvı yakıt haline dönüştürülmektedir. Fosil yakıtların ömrü bir iki asır vardır. Sonra kaynağı bitecek bitmese bile maliyeti pahalı olacaktır. Türkiye’nin yapacağı, Hidrojen enerjisi üzerinde çalışmaktır.  Akevler bu araştırmaları yapmaya başlamış, devlet araştırmacıyı baş örtüsü sebebiyle üniversiteden uzaklaştırmıştır.  Akevler Ar-Ge çalışmalarına Yalova’da başlıyoruz. Kuracağımız   Akevler Ar-Ge merkezi belki 200 sene sonra bir dev enerji merkezi olacaktır.

Sermaye’ye ve İsrail oğullarına tavsiye ederiz. Dünyaya petrolle, dolarla, silahla ve tekelle değil, hukukla, ilimle, hizmetle, barışla hakim olmaya çalışın. Yoksa biz geliyoruz. Kainatı Allah yarattı, onu yok etmenize iznin vermez.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
03.06.2018
01:37


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 967

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 967. Hafta - 02 Haziran 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 967. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DOLAR VE FAIZ OYUNU

***

SEMT KOOPERATİFLERİ

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Dolar musibeti.. İstanbul Borsası ne yapmalıydı?

Yine dolar musibeti.. Yine faiz-enflasyon vs vs…

Yine faiz musibeti… Ama çare ve çözümü ile…

Sermaye’nin para oyunları ve yapılması gereken

KUR’AN VE İLİM ile ilgilenirsek, düzeliriz…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAHA SÛRESİ - 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8) وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16) وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَامُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (18) قَالَ أَلْقِهَا يَامُوسَى (19) فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى (20) قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى (21) وَاضْمُمْ يَدَكَ إِلَى جَنَاحِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْرَى (22) لِنُرِيَكَ مِنْ آيَاتِنَا الْكُبْرَى (23) اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (24) قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي (25) وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي (26) وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي (27) يَفْقَهُوا قَوْلِي (28) وَاجْعَلْ لِي وَزِيرًا مِنْ أَهْلِي (29) هَارُونَ أَخِي (30) اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي (31) وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي (32) كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيرًا (33)وَنَذْكُرَكَ كَثِيرًا (34) إِنَّكَ كُنْتَ بِنَا بَصِيرًا (35) قَالَ قَدْ أُوتِيتَ سُؤْلَكَ يَامُوسَى (36)

 

***

 

وَلَقَدْ مَنَنَّا عَلَيْكَ مَرَّةً أُخْرَى (37) إِذْ أَوْحَيْنَا إِلَى أُمِّكَ مَا يُوحَى (38) أَنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ يَأْخُذْهُ عَدُوٌّ لِي وَعَدُوٌّ لَهُ وَأَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنِّي وَلِتُصْنَعَ عَلَى عَيْنِي (39) إِذْ تَمْشِي أُخْتُكَ فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى مَنْ يَكْفُلُهُ فَرَجَعْنَاكَ إِلَى أُمِّكَ كَيْ تَقَرَّ عَيْنُهَا وَلَا تَحْزَنَ وَقَتَلْتَ نَفْسًا فَنَجَّيْنَاكَ مِنَ الْغَمِّ وَفَتَنَّاكَ فُتُونًا فَلَبِثْتَ سِنِينَ فِي أَهْلِ مَدْيَنَ ثُمَّ جِئْتَ عَلَى قَدَرٍ يَامُوسَى (40) وَاصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسِي (41)

 

***





Sayı: 468 | Tarih: 3.06.2018
Ergün Diler
Bağımsızlık
Enerji sorunu
944 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Muharrem İnce’nin yerlere çaldığı 5 şey
Zırcahiliye Dönemi
854 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yeni kuşaklar da dün ile bugün arasındaki farkı mutlaka
Bozuk sistem
843 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Bu dönemin en büyük kahramanları kadınlarımızdır!..
Kadınlar anamız,baş tacımızdır.
737 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Yusuf Kaplan
Ruh atılımı olmadan aslâ!
2.Kur'an medeniyeti Adil Düzenle gelir!
725 Okunma
Ali Bülent Dilek