Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajla
674 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajlar verdi

19.05.2018

Dün Yenikapı'da yapılan "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yüz binlerce coşkulu kişinin katılması, hem iç hem de dış siyaset açısından çok önemli mesajlar içermektedir. Bu bilinçli kitleyi oluşturan insanlar aynı mekânda daha önce de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı ulusal birliğimizi ve tepkimizi seslendirmek üzere 20 Temmuz 2016'da bir araya gelmişti.

Mesajlar
Dünkü mitingin iç
 siyasete ilişkin mesajları çok açıktır. Bazı konular ve sorunlar gündeme geldiğinde, bunların ele alınmasında partizanca tutumların yeri yoktur. Türkiye'nin güvenliğini ve bütünlüğünü hedef alan dış kaynaklı projelerin bazıları, Ortadoğu coğrafyasını kana ve istikrarsızlığa bulayan komplolardan ayırt edilemez. Bunu PKK/PYD oluşumuna verilen Amerikan silah desteğinde de görmedik mi?

Tehlikeli bir dönem

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/05/19/yenikapidaki-kitle-hem-iceriye-hem-de-disariya-mesajlar-verdi

 

Yorum:

Zulme “DUR” demenin yolu bu değil

Yine bir seçim dönemi, yine öncesinde bir yerlerde Müslümanlar katlediliyor. Artık iyice emin olmamız gerekiyor ki Filistin ve dünyanın diğer yerlerinde yaşanan Müslüman mazlum ağırlıklı bütün terör, şiddet, saldırı ve işgal olayları aynı elin birer tezgahıdır.

Öldürmeyip hasta bir şekilde, sakat bir şekilde hayatta tuttukları Filistin’i sadece provokasyon amaçlı kullanıyorlar. Orada insanlar ölüyor, ölmeye de devam edecek. Gelin buna mücadele demeyelim, cihat demeyelim. Yazık bu insanlara. Taşla, sopayla tanklara karşı koymayı Allah’ın yardımı olarak değerlendirmeyelim. Rabbim tabii ki her şeye kadir, bunu tartışacak değiliz. Kudreti her şeyi kuşatan Rab akıl verdiği insandan amel bekliyor. Orada kalıp bu tezgaha yakıt olacaklarına yapacakları şey Kur’an’ın deyimiyle hicrettir. Bu işin görünür başka bir çözümü de yoktur.

Palyatif değil, efektif bir çözümle Filistinli kardeşlerimizin barışa ve huzura kavuşması için dua edelim. O meydanları dolduran binlerce temiz kalpli, güzel insanın ve o korkusuz liderin çabası bu duayla yerini bulsun inşallah.

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
21.05.2018
10:57

Eskiden, Yahudileri Kıbrıs'a taşıyalım ve onların korumasını da üstlenelim derdim. Böylece dünyanın merkezinde ve emin bir şekilde yaşarlardı.

Şimdi bunun tersini yapıp, Filistinlileri oraya taşıyabiliriz. Onlar da rahat eder, dünya da rahat eder.

Kıbrıs bomboş ve onu elimizde tutmak için her sene milyarlar harcıyoruz. Biz de biraz rahatlarız...





Sayı: 466 | Tarih: 20.05.2018
Ergün Diler
Oval Ofis’in patronu
Durum aynı
898 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Fakıbaba’ya bir soru
Çözüm et ithalatı mı?
685 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajla
Zulme “DUR” demenin yolu bu değil
674 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Köklü sorunlara köklü çözümler gerekir...
KÖKLÜ ÇÖZÜMLER KÖK HÜCRE BUCAKLARLA BAŞLAR
634 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler