Oval Ofis’in patronu
899 Okunma, 2 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

18/05/2018

1- Oval Ofis’in patronu

Murdoch, silah şirketinin ve petrolün patronu. Pentagon’un adamı. Trump’a ve Macron’a talimat verdi. Macron Fransız cumhurbaşkanı olarak Rothschildler’i temsil ediyordu. Kuzey Irak ve Suriye petrolleri ona verildi. Türkiye ile anlaşmazsa işletemez. Fransa’ya baskı uygulanıyor. Trump’la birlikte Beyazsaray’a da fidan diktiler. Ertesi gün sökülmüştü.

- Bugün dünya fısk içinde. Önce Siyaset’le Sermaye bölünmüş, Sermaye bölünmüş, Siyaset de bölünmüş. Kim kimin tarafı belli değil. Herkes tehdit ediyor ama savaş çıkmıyor çünkü İran’la Türkiye savaşa girmiyor. Arap-Acem çatışması işe yaramıyor çünkü Arap halkı oyuna gelmiyor.

 

2- Düğmeye basıldı

Erdoğan İngiltere’ye giderken Bahçeli kısmi af istedi.  II. Elizabeth Sermaye çevresi karşı cephede yer aldı. Erdoğan Elizabeth tarafından iyi karşılandı.  Dünya bölünmüş. Pentagon ile Rothschildler savaşıyor. Macron Rothschildler tarafı.  Merkel ABD’ye rest çekti.

-  Sermaye önce İspanya’yı, sonra Fransa’yı, sonra İngiltere’yi, sonra ABD’yi süper güç yaptı. Osmanlılarla batılıları çatıştırdı. Dengeyi böyle kurdu. Sanayileşmede sermaye terakümüne gerek vardı, faiz bunu sağladı. Bugün sanayileşme tamamlandı. Kimse ürettiğini tüketmiyor. Tam istihdam sağlandı. Faiz kendisine otlayacak yer bulamıyor. İşçilik sistemi çalışmıyor. Ortaklık sistemine geçilecektir. Sabancılar bundan ibarettir. Ortaklık sistemini de yarım asırdır Türkiye ele almıştır. Adil Düzen ile dünyaya arz ediliyor. Sonunda Adil Düzen kanlı veya kasız gelecektir. Kanı Adil Düzenciler akıtmayacak. Onlar birbirlerini yiyecekler.

 

3- Yenikapı ruhu

AK Parti’ye karşı saldırı var.  Terörle, siyasetle, 15 Temmuz ile ve Gezi olayları ile başaramayınca şimdi dolarla saldırıyorlar. Türkiye’deki bütün piyasa dışarıdan ayarlanıyor.

- CHP-MSP koalisyonu faizi 7’den 14’e çıkardı ve dağıldı. AK Parti de faizi yükseltti. Enflasyon olacağını yazdım. Yalnız dolar yükselmiyor, Altın dahil tüm paralar yükseliyor. Yani enflasyon var. Şimdi de benzer işlemler yapılıyor. Uçuruma gidiliyor. Türkiye;

a) Merkez Bankası doları doğrudan alacak ve satacak.

b) Alış ve satış arasında bir günde kar koymayacak.

c) Dolar, rezervi yarıya ininceye kadar devam edecek,

d) Rezerv yarıya inince rezervi orada tutmak için denge fiyatlarını uygulayacak.

Bunun dışında Merkez Bankası;

a) Altını karsız alıp satacak. Enflasyon günlük belli olacak.

b) Alış ve satış arasında fark olmayacak. 

c) Altını kuyumculara faizsiz kredi olarak verecek. Piyasadan altını çekmeden parayı plase edecek. 

d)Ayrıca altınla taşınmazlar alıp satacak. Altın değeri üzerinden kar etmeyecek. Bunların dengesini böyle kuracak. Yani AK Parti kurtulmak istiyorsa bir gün Akevler’in kapısını çalacak.

 

4-Şifreli mesaj

AYPAC Pentagon Yahudi lobisidir. J-Street de onun karşıt lobisidir. Rothschildler’in lobisidir. Evangelikan kilisesi AYPAC ile anlaşır. İzmir’deki Pastör onlardandır. ABD Gülen’i Pastör’e karşı vermiyor. Bölgede savaş hazırlığı var, Türkiye de içinde.

- İkiye bölünmüş Sermaye’nin ittifak ettiği bir husus vardır. Türkiye’nin işi bitirilmelidir. Türkiye sözünde durmadı. Türkiye dinsizleşecek ve Sermaye’nin tetikçisi olacaktı. Önce Irak ile İran savaştırıldı. Sonuç alınamadı. Sonra Türkiye ile İran’ı savaştırmak istedi sonuç alamadı. Şimdi Araplarla Acemleri savaştıracak. Sermaye bunda anlaşmış durumda. Devletler ise daha bu hususta anlaşmış değiller. Afrin’e giren Türkiye’ye karşı Pentagon sessiz kaldı. Rusya sessiz kaldı.   Silah Türkiye’den yana. Söylenenler hep blöf.

Gülen’i Pentagon vermez çünkü Gülen demek CIA demektir. Birini bulurlarsa onu öldürebilirler.

 

5- İşgal planı

Türkiye’de Sermaye iki aday üzerinde durdu. Biri Derviş, diğeri Gül idi. Rothschildler Gül üzerinde durdu. Kırk defa toplantı yapıldı.  ABD’nin adayı ise Derviş idi. İkisi de başaramadı. Gül büyük mutabakat olursa gereğini yapardı. Gül’ün kastettiği büyük mutabakat, İngiltere ve ABD arasındaki mutabakattı.

- Türk siyasetçileri batılılarla iş birliği içinde siyaset yaparlar. Mason locaları bile batıya göre bölünmüştür. Türk Ordusu bunlardan görünür. Onların merkezine girer görünür ama kendi politikasını yürütür. Mustafa Kemal onlarla anlaştı. İstiklal Savaşı’nı kazandı. İnkılapları tamamladı. 1933’te bağımsızlığını ilan etti, “Muasır medeniyetin fevkına çıkacağız.” dedi. İnönü ile arasını açtılar ve gitti.

Hiçbir partili bizimle görüşmüyor. Hepsi Sermaye’nin emrinde. Ordu’nun bu görüşmelerden haberi vardır. Ordu bir asırdan fazladır Batı’yı bu taktikle oyalıyor. Ordu Adil Düzen’i öğrenmeli ve ona göre siyaset yapmalıdır.  Ülke yeniden ikinci İstiklal Savaşı’na doğru gidiyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Durum aynı

Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu Dolar sorunudur. Tedavi yerine zehir aktarılıyor. Ben fazla bir şey yazmayacağım. Erdoğan’a arz ediyorum. Akevler ile görüşün. Başka bir şey demeyeceğim.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
20.05.2018
09:48


1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 965

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 965. Hafta - 19 Mayıs 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 965. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İNGİLTERE ZİYARETİ VE ERDOĞAN NE YAPMALI?

***

Dolar oyunu ve yapılması gerekenler

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

SP neden kazanacak; Bilge Başkan açıklıyor…

‘Adil Düzen getireceğim’ diyen benden oy alacak

Kur’an Ayı Ramazan vesilesiyle diyoruz ki…

Kur’an düzenine geçince bütün sorunlar biter

Reşat Nuri EROL

 

***

 

TAH SÛRESİ - 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طه(1) مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى(2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى(3) تَنزِيلًا مِمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَا(4)الرَّحْمَانُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى(5) َهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَى(6) وَإِنْ تَجْهَرْ بِالْقَوْلِ فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَأَخْفَى(7) اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى(8) وَهَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ مُوسَى(9) إِذْ رَأَى نَارًا فَقَالَ لِأَهْلِهِ امْكُثُوا إِنِّي آنَسْتُ نَارًا لَعَلِّي آتِيكُمْ مِنْهَا بِقَبَسٍ أَوْ أَجِدُ عَلَى النَّارِ هُدًى(10) فَلَمَّا أَتَاهَا نُودِي يَامُوسَى(11) إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوَادِي الْمُقَدَّسِ طُوًى(12) وَأَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِمَا يُوحَى(13) إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي(14) إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى(15) فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى(16)

 

***

 

وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَامُوسَى (17) قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا وَأَهُشُّ بِهَا عَلَى غَنَمِي وَلِيَ فِيهَا مَآرِبُ أُخْرَى (18) قَالَ أَلْقِهَا يَامُوسَى (19) فَأَلْقَاهَا فَإِذَا هِيَ حَيَّةٌ تَسْعَى (20) قَالَ خُذْهَا وَلَا تَخَفْ سَنُعِيدُهَا سِيرَتَهَا الْأُولَى (21) وَاضْمُمْ يَدَكَ إِلَى جَنَاحِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ آيَةً أُخْرَى (22) لِنُرِيَكَ مِنْ آيَاتِنَا الْكُبْرَى (23) اذْهَبْ إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى (24)

 

***

 

Abdulkadir Akkuş
23.05.2018
09:21

   Süleyman KARAGÜLLE hocamın ifadelerine katılıyor. Acaba süper güç olma sırası bize mi geldi? Sorusunu soramadan da edemiyorum.





Sayı: 466 | Tarih: 20.05.2018
Ergün Diler
Oval Ofis’in patronu
Durum aynı
899 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Fakıbaba’ya bir soru
Çözüm et ithalatı mı?
687 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajla
Zulme “DUR” demenin yolu bu değil
675 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Köklü sorunlara köklü çözümler gerekir...
KÖKLÜ ÇÖZÜMLER KÖK HÜCRE BUCAKLARLA BAŞLAR
634 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler