Fakıbaba’ya bir soru
687 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

19.05.2018

SAYIN Tarım Bakanı Fakıbaba!

Meksika’dan nohut, Kanada’dan kuru fasulye, Fransa ve Sırbistan’dan et, Rusya’dan buğday, ABD’den pamuk, Romanya’dan mısır...

İthal ediyoruz.

Söyler misiniz Sayın Bakan!

Antepfıstığını nereden ithal edeceğiz?

Antep’ten başka Antep var mı?

Yoksa bize her yer Antep mi?

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Çözüm et ithalatı mı?

Tarım Bakanı tüm sorunların çözümünü bulmuş: ithal ederiz.

Ben ilkokulda okurken öğretmenimiz sürekli söylerdi: “Türkiye tarımda kendi kendine yeten yedi ülkeden birisidir”.

Zamanla her şey değişti. Sağlıksız ne kadar gıda varsa piyasaya sürülmeye başlandı. Paketli olan bu gıdalar sürekli insan vücuduna toksin veriyordu. Giderek doğallıktan uzaklaşan beslenme insanları işlenmiş ürünlere doğru itti. Bunda televizyon reklamlarının etkisi çok fazlaydı. Giderek artan bu işlenmiş ürünler neslin sağlığını bozdu. Ben ilkokulda okurken tüm okulda sadece bir şişman çocuk vardı. Bir de günümüz ilkokullarına bakın bakalım ne haldeler.

2000 yıllarına girerken Türkiye’de şeker hastalığı oranı % 7 civarında iken 2013 yıllarında % 14 olmuştu. Ne oldu, salgın mı vardı?

İnsanlar tüketime ve rahat yaşama öylesine özendiriliyordu ki hayatın amacı lezzet almak haline dönüşüyordu. Bunun için olabildiğinde her şeyi tatmak lazımdı. İnsanlar bunun için en fazla eti tercih ediyorlar. Bu nedenle aşırı derecede et üretilmeliydi. ABD başta olmak üzere tüm dünyada aşırı bir et üretimi başladı. Tabi hayvanların kısa sürede büyümesi ve kesilmesi lazımdı. Bunun için soya ve mısır ile beslenen hayvanların eti tüketilmeye başladı.

Artık etler yetmiyordu ve çözüm olarak et ithal etmeye başlanıldı. Çok ucuza gelen bu etlerde de ülkemizdeki besilerde de sorun aynıydı. Hayvanların beslenmesi o kadar berbat ki o hayvanları yiyenlerde şeker hastalığı, kalp hastalığı, tansiyon yüksekliği, kanser ve diğer her tür acayip hastalıklar ortaya çıkıyor.

Çözüm et ithalatını durdurup sahte etlerin gerçek etlere dönüşmesi ve et tüketiminin azaltılması olacağı yerde sayın bakan ucuza et getirtip insanların sağlığını bozmayı marifet zannediyor maalesef.

  

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
20.05.2018
04:04
Haklısınız Hocaoğlu kardeşim, bir de günde üç öğün tüketilen beyaz ekmek ne kadar sağlıklıdır? Bu beyaz ekmeğin de yasaklanması gerekmez mi? Yerine konacak ekmek fiyatları daha yüksek olacağı için mi bu milletin sağlığı hiçe sayılıyor?




Sayı: 466 | Tarih: 20.05.2018
Ergün Diler
Oval Ofis’in patronu
Durum aynı
898 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Fakıbaba’ya bir soru
Çözüm et ithalatı mı?
687 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajla
Zulme “DUR” demenin yolu bu değil
675 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Köklü sorunlara köklü çözümler gerekir...
KÖKLÜ ÇÖZÜMLER KÖK HÜCRE BUCAKLARLA BAŞLAR
634 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler