Haklı eleştiriye herkes saygı gösterir
825 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

05.03.2017

Geçen yıllardan birinde o dönemde Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sormuştum:
-Eline kalemi alan ya da kürsüye çıkan herkes, kendisini sizi eleştirmekle görevliymiş gibi görüyor. Bu kadar yoğun biçimde eleştirilere hedef olmak sizi rahatsız etmiyor mu?
Erdoğan bu soruma şöyle cevap vermişti:

Haklı eleştiri yararlıdır
-Haklı eleştirilerden neden rahatsız olayım ki... Demokrasinin fazileti çok seslilikten kaynaklanır. Keşke ana muhalefet iktidara alternatif olabilse... Haklı eleştiri, o konuda aynı hatayı tekrar etmemenizi sağlar. Bu konuda iki mesele var anlayamadığım. Birileri hakaret etmekle eleştirmeyi karıştırıyor. İkinci mesele de eskiden beri hukukumuz olan bazılarının, her konuda sadece beni yermek için kalemlerini ve dillerini kullanmaları. Bu karakter değişikliğini de hiç anlayamıyorum.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/03/05/hakli-elestiriye-herkes-saygi-gosterir

Yorum:

Hakkı söyleyen dosttur

Kim tarafından yapıldığı önemli olmadan, sadece ama sadece söylenene kulak verilebilse öyle inanıyorum ki bugün çok büyük sorun haline gelen bir çok şeyi çözmüş olacağız.

‘Eleştiriye açığım ben’ ifadesi bana artık hiç de dürüstçe söylenmiş gibi görünmüyor. Söylenen bu olsa da yapılanlar, olumsuz eleştirilere kimsenin tahammülü olmadığını gösteriyor. Herkes takdir bekliyor, herkes beğenilmek istiyor. Bu tutum da özellikle yiyici tayfa dediğimiz bir kesimin işine yarıyor. Onların işi hep övmek ve şişirmektir. Bunlar dost değildir, çıkarcı ve korkaktırlar. Hak için, Allah için konuşamayacak kadar kendi menfaatlerine düşkündürler. Bugünkü siyasilerin çoğunun bana göre talihsizliği de budur. Etraflarında güvenebilecekleri, onlara acı da olsa onların iyiliği için gerçekleri söyleyebilecek dostları, mesai arkadaşları yoktur. Yazık!

 

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Hikmet Güveloğlu
06.03.2017
11:24

Mini mini bir kuş donmuştu,

Pencereme konmuştu

Aldım onu içeriye

Cik, cik etsin diye........Mehmet bey  Allah razı olsun senden, senin gibiler olmasa ciddiyetsizliğin ve lakaytlığın ne olduğunu öğrenemeyecektik. Bakın  bu adam için net olarak acabasız bildiğim bir şey var...lakin işte bizde bir huy var önce aleni ortaya çıkacak ki biz sonradan demiştik diyeceğiz. Aynı Fetö de olduğu gibi

.Tayibet hanım bin selam, yorumların haklıdır. ekleyecek dilek ve temennisi yoktur





Sayı: 403 | Tarih: 5.03.2017
Emre Kongar
Öğrenilmiş çaresizlik 1
Öğrenilmiş İyimserlik
1055 Okunma
Vahap Alma
Ergün Diler
15 Temmuz’un karakutusu
Türkiye Siyaseti
967 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Haklı eleştiriye herkes saygı gösterir
Hakkı söyleyen dosttur
825 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
'Rahatsız' kelimesi yanlış oldu
Cumhurbaşkanı oyuna geliyor-2
794 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dalga-kıran ve dalga-kuran bir öncü: Erbakan
Sembol şahsiyet Erbakan ve karizmatik şahsiyet Erdoğan!
703 Okunma
Ali Bülent Dilek