Son Sahne
1256 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-

Rusya ve İngiltere, Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda olan ABD ve Çin’le savaşa hazırlanıyor. Türkiye tek başına kalmaz.

-  Tarihe bakın. Mısır ve İran savaşırken İbraniler ortaya çıktı.  Roma dünyanın tek süper gücü iken Hristiyanlığa teslim oldu. İran’la Kisra birbirine saldırırken İslamiyet ortaya çıktı. Bugün Çin, Avrupa, Rusya ve ABD savaş hazırlığı içinde Sermaye böyle istiyor. Sermaye Çin ile savaşa girmek istiyor. İran’ı onların yanında bırakarak İslamiyet’i bölmek istiyor. Sonunda iki taraf da Müslümanları birbirine kırdırıp dünyaya Sermaye’yi hakim kılmak istiyor.  Başaracak mı? Kuran’ın ve müspet ilmin verilerine göre Çin’le savaş olmayacak, olacaksa galip gelecekler ama tarihte galip gelen Latinler ve Cermenler Hristiyanlığı, Türkler de İslamiyet’i kabul etmişlerdi. Üçüncü bin yılın kurucusu Çin olabilir. Türkiye’nin İran’dan ayrılmaması şarttır.

 

2- CIA operasyonu!

Yeni CIA başkanı özel olarak yetiştirildi. Berlin Duvarı yıkılacak dedi. 6 sene sonra 25 yaşında iken Berlin duvarını yıktı.  Rusya’da başka bir CIA ajanı ABD’den kaçacak. Putin’in en yakın sırdaşı. Farkında değil Putin. Bilgiler akıyor.

- Berlin Duvarı’nı Gorbaçov yıktı. ABD’de Sermaye’ye karşı olanlar desteklediler. Sermaye çok rahatsız olmuştu. CIA başlangıçta Sermaye’nin finans ettiği, devletin bir kurumu idi. Şimdi Sermaye’ye de devlete de kafa tutacak hale gelmiştir. CIA ve MİT artık Sermaye’nin emrinde değildir. Devlet içinde etkili bir kurum olmaya çalışmaktadırlar. Gizli istihbaratın Adil Düzen’de yeri yoktur.  Aleni istihbarat vardır. Sabote hareketler yoktur. Provokasyon yoktur. Erdoğan da Putin de eğer bir yanlış yaparlarsa gizli istihbaratın etkisi ile yapacaklardır. MİT’in başına asker getirilmelidir.

 

3-Baronlar rahatsız

Rothschild ve Rockefeller, dünyanın iki patronu. Amerika ve İngiltere liderlerin devleti. Her yıl Mart ayında bir defa buluşur ortak plan hazırlarlar. Trump başkan olunca Aralık’ta 11 defa, Ocak’ta 13 defa bir araya geldiler. Yeni dünyayı tartışıyorlar.  Yeni CIA başkanı ve Rusya’daki ajan devrede. Ne olacağına sonunda bu iki patronun dünyayı nasıl yürütecekleri karar verecek. Trump’u ölümle tehdit ettiler. Merkez bankalarının devlete devredilmesi söz konusu.

-  Gerçekler ortaya çıkıyor. Büyük savaş var. Savaş devletlerle Sermaye arasında olmaktadır. Her canlı kendi ölümünü kendisi hazırlar. Her toplulukta böyledir. 500 senedir dünyayı sömürerek yücelen Sermaye ömrünü doldurmuştur. Çöküşe geçmektedir.  Savaşı siyaset kazanacaktır. Mahir Kayak’ın da tahmini bu idi. Tekrar hatırlatalım Türkiye İran ile savaşa girmezse savaş olmaz. 15 Temmuz başarılı olsaydı üçüncü cihan savaş kapıda idi. İki devlet Suriye’deki eşkıyaları temsil edecekti. Türkiye İran’la ayrılmaz ikiz olmalıdır ve Müslümanlar devletlerin yanında yer almalıdır. Bunlar Adil Düzen’e ramak kaldığını gösterir.

 

4-Pompeo mesajı

ABD’nin yeni CIA başkanı ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptı.  Ruslar Türk askerlerini bombaladı. Çin’de ajanlar var. Çin’i bölmek için çalışıyorlar. Pompeo Türkiye’ye karşı idi, Türkiye’ye geldi.

- ABD’de Sermaye ile Devletler arasında ciddi çatışması var. Bu sadece iç savaş değildir. Sermaye’nin dünyadaki doları etkisiz hale geliyor. Devletlerde eskisi kadar dünyaya silah hakim değil. ABD’de Sermaye ile devleti bir arada tutan güç sayesinde ABD dünyaya hükmetmiştir. Hükümranlık bitince birlik ortadan kalkar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aitti.

 

Yorum:

Dünya karar aşamasında

Sermaye tüm dolarlarını harcayarak,  eski hakimiyetini elde etmeye çalışıyor. İnsanlık ise halk olarak buna direniyor. 

a) Doları dışta para ile veya doları kendisi üreterek eksisiz hale getirir.

b) Artık teknolojiyi öğrendi. Sermaye’nin desteği olmasa da üretim yapabiliyor.

c) Basın hala onun elindedir ama halkın üzerindeki etkisini kaybetti.

d) Ekseriyet sistemi artık Sermaye karşısındakini iktidar yapar.

Üçüncü cihan savaşını çıkarmak için Türkiye ile İran’ı birbirine düşürmekle meşgul. Rothschild Erdoğan’la görüştü. İran’ı ise görüşülmez ülke olarak ilan etti.  Türkiye Sermaye tarafı olur, büyük çıkarlar temin ederse İran’a cephe alabilir. İran da Çin tarafı olabilir.

Bu Müslümanların bölünmesi ve büyük hasar görmesi anlamındadır. Tam tersi de olabilir. Müslümanları yanlarına çekmek çabası İslamiyet’e tavizler vermek demektir. İslami okulların Çin’de yayılması demektir çünkü Gülen o tarafta.  ABD de daha çok İslamiyet’e taviz verecek demektir. Bunun anlamı asrın sonunda tek süper güç kalacak demektir. İslam şeriatı. Tüm ilahi kitaplar ve resuller saygın olacak. Dinler arası savaş bitecek müspet ilmin ışığında insanlar tahrif edilmiş şeriatlarını yeniden ihya edecektir.

Kuran’a kulak vermeyenleri seller alacak ve keen lem yekün olacaklardır. Kuran’a ve diğer ilahi kitaplara kulak verenler gemiye binecekler, semt kooperatifleri kurarak İslamiyet sahiline çıkacaklardır. Ben elli senedir ilerde olacakları Kuran’dan öğrenerek aktarıyorum.

Benim desteklediğim cemaat hesapta bile yoktu. Şimdi Anayasa ekseriyeti ile iktidar, benim desteklediğim cemaat dünyaya İslam’ın nurunu yaydı. Ben faize karşı çıktım. Herkesin tuhafına gitti. Şimdi dünya faizsiz sistem arayışı içinde. Kooperatifçiliği savundum. Şimdi herkes onun peşinde. Ben solcularla uzlaşalım dedim şimdi onu yaşıyoruz. Banka faiz yükseltince enflasyon olur, dedim belki iki sene sonra oldu ama üç sene sonra dolar, altın fırladı.

1970’lerde Demirel’e mektuplar yazdım. Akevler dergisinde yayınlandı. Yeni anayasa getirmezseniz 1960’ları bekleyin dedim. Çok değil beş sene geçmedi 80 müdahalesi oldu. Şimdi de söylüyorum. AK Parti intihar ediyor. Olağanüstü hal arseniğini, Anayasa uyuşturucu hapını yutuyor. Adil Düzen çalışanları şunu bilsinler ki ne siyasilerin, ne zenginlerin, ne cemaatlerin, ne üniversitelerin, ne de okulların size bir zararı veya yararı vardır. Onlara “Sizin dininiz size, benim dinim bana.” deyin.

`

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
12.02.2017
09:10


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 901

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 901. Hafta - 11 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 901. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

GÜMRÜKLER KALKMALI

VİZELER KALKMALI

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Erbakan2017: Geleceğin Atasözü; Erbakan haklıymış

Erbakan2017: Erbakan iltifata tâbi olmalıdır…

Erbakan2017: 15 Temmuz’dan Önce ve Sonra

Erbakan2017: 'ADIL DÜZEN' iyi marka olabilir…

Erbakan2017: Erbakan Hoca bunlara ne derdi?!.

Akletme/düşünme, ADALET ve Erbakan Hoca!

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 7. Hafta

 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) وَآتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَجَعَلْنَاهُ هُدًى لِبَنِي إِسْرَائِيلَ أَلَّا 




Sayı: 400 | Tarih: 12.02.2017
Ergün Diler
Son Sahne
Dünya karar aşamasında
1256 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İşte son anket
Ha Evet, Ha Hayır
1155 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bunlar dün de böyleydiler bugün de böyleler…
Korku devleti
1044 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Medeniyet tasavvurunuz yoksa, yok olmaktan kurtulamazsı
Kültür ve medeniyet farkı!
1008 Okunma
Ali Bülent Dilek
Emre Kongar
Anayasa Mahkemesi hâlâ suskun kalabilir mi?
Beklentiler
941 Okunma
Vahap Alma