Şimdi sıra Amerikan baharına mı geldi?
883 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 20.01.2017

Değişik isimlerle Orta Avrupa'yı, Ortadoğu'yu, Latin Amerika'yı altüst eden sözde demokrasi eylemleri, şimdi Amerika'ya taşınmışa benziyor. Libya'yı kana boğan, Mısır'a Sisi darbesini getiren "Arap Baharı"nın bize yansıma biçimi de "Gezi Kalkışması" olmamış mıydı? Taksim'den canlı yayın yapan yabancı televizyonları, her kalkışmada ortaya çıkan piyano çalan adamı unuttunuz mu?

Trump'ı protesto
Evet... Şimdi sıra Amerika Birleşik Devletleri'nin karıştırılmasına geldi. Çünkü Trump başarılı olursa ne yapacaklarını bilemeyen Beyaz Amerikalıların buldukları çözüm, bir "Amerikan Baharı" yaratmaya kadar dayandı. Trump'ın yemin törenini boykot etmeye kadar dayanan eylemlerin sokağa yansıması ise kalabalıkların gece vakti kentlerin caddelerine dökülüp, Trump'ı protesto etmeleri şeklinde gelişiyor.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/01/20/simdi-sira-amerikan-baharina-mi-geldi

 

Yorum:

Cevabı zaman verecek

Dünyada yaşanan dört mevsimin arkasında kimler olduğunun bilinmemesi(!) üzerine devamlı yeni senaryolar yazılır ve çok yeni bir habermiş gibi servis edilir. Olan değil, birilerinin çıkarı için olması gereken, ne pahasına olursa olsun gerçekmiş gibi lanse edilir. Bunun çok bariz bir örneğini yakın bir zamanda gördük. Bu da ABD başkanı Trump’tan başkası değil.

Özellikle sinema ve müzik dünyasından ünlüler kullanılarak Trump’a karşı çok ciddi bir politika yürütüldü. Adam Müslüman düşmanı, zenci düşmanı, mülteci düşmanı ilan edildi. Şimdiye kadar elle tutulur tek iş bile yapamamış veya yaptırılmamış olan Obama kutsanır oldu. Sırf zenci diye, sırf Müslüman olma ihtimali var diye hepimiz ona sempati duyduk. Hakkını vermek lazım iyi pazarlama.

Peki, o ne yaptı?

Amerika için ne yaptı?

Ezilen Müslümanlar için ne yaptı?

Dünya için ne yaptı?

Kimden ne üstünlüğü var?

Siz de kabul edin, harbiden iyi servis.

Birileri Trump’u istemiyor diye Trump kötü mü olmalı, Esed kötü mü olmalı, Sisi kötü mü olmalı? Belki de gerçekten yapılan tüm eleştirileri hak ediyorlardır ama bunu, bu kirli basın, yayın ve iletişim ağı değil, zaman gösterir. Bekleyelim ve görelim.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 397 | Tarih: 22.01.2017
Ahmet Hakan
Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat et
Zulüm düzenini güçlendirmek
1097 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Yeni Denge
Günün savaşı ve galibi
1033 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye, insanlığın “güven adası” olmalı yeniden...
Güçlü lider mi güçlü millet mi?
942 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Şimdi sıra Amerikan baharına mı geldi?
Cevabı zaman verecek
883 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler