Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat et
1099 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

19.01.2017

- BİR: Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın... Aman ha aman! Buna göre düşün, buna göre uygula, buna göre neticelendir.

*

- İKİ: Bahçeli şunu demiş, Kılıçdaroğlu bunu demiş, Binali Bey şöyle buyurmuş... Bunları bir tarafa bırak... Düşün, oku, incele, dinle, tartış, anlamaya çalış... Ve yaklaşımını ona göre belirle!

*

- ÜÇ: Bu anayasa değişikliği yaşadığın hayatın olumsuzluklarına, ekonomiye, teröre, işsizliğe, kutuplaşmaya bir çare olacak mı, olmayacak mı? Sadece buna odaklan ve ona göre tavır al.

*

- DÖRT: Sadece tek bir tarafın söylediklerini dinlemekten vazgeç... “Anayasa değişecek/Dertler bitecek” diyenlere kulak verdiğin gibi... “Bu değişiklik bizi batırır” diyenlere de kulak ver. Sadece tek bir tarafı dinlemekten vazgeç.

*

- BEŞ: Hep şunu düşün: Ya bu getirilen yeni sistemle ülkemin kaderi, hiç ama hiç sevmediğim bir liderin eline geçerse halim ne olur? Kendinin ve ülkenin kaderini tek bir kişinin insafına bırakma.

*

- ALTI: Getirilen değişikliklerle... Hukuk bağımsız olacak mı? Kuvvetler ayrılığı sağlanacak mı? Demokrasi gelecek mi? Kendimi güvende hissedecek miyim? Ortak akıl işleyecek mi? Bunlara bak! Başka bir şeye değil, hep bunlara bak.

*

- YEDİ: Eğer getirilen değişiklik gerçekten de iddia edildiği gibi ülkenin tüm yönetimini tek bir kişiye bırakıyorsa... O tek bir kişinin kim olduğuna hiç bakmadan buna geçit verme. Unutma ki Türkiye, tek bir kişiden daha büyüktür.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Zulüm düzenini güçlendirmek

Başkanlığı çözüm zannediyorlar.

Ne değişecek?

Sistem, düzen Kuran düzeni olmadıktan sonra başta kim olursa olsun sonuç değişmez.

Merkezi yönetim zulmün en büyük aracıdır. Ankara’dan tüm Türkiye hakkında kararlar almak, işletmelerin kapı genişlikleri, merdiven yükseklikleri, kazan dairelerinin milimetrik olarak ne kadar olacağına karar vermek, personellerine vereceği ücretin bütün ayrıntılarına karışmak, bunun içinde sayısız memur istihdam edip bunun için sürekli vergiler üretmek ve bu kısır döngü tam bir zulüm düzenidir.

Merkezi yönetim bu ciddi sıkıntıların sebebi iken yönetimi daha da merkezileştirmek sıkıntıları daha da artıracaktır.

Kuran ile ilgileneceklerine, çözümleri Kuran’da arayacaklarına dünyanın en kötü düzenine doğru gidiyorlar. Komünizmde patron devlettir ve masraflar devlete aittir. Kapitalizmde devlet patrona karışmaz, masraflar patrona aittir. Mevcut düzenimizde ise devlet komünizmdeki gibi her şeye karışır, şu şekilde yapılacak, bu şu şekilde yapılacak, buna şu maaşı vereceksin, şuna bu maaşı vereceksin der ama masrafları da sana yıkar. Tepene müfettişler gönderir, sürekli cezalar yazarlar, yönetmeliklerle yasaklar koyar bakanlar, yasaklar yalnızca kanunla konabildiği halde.

Mevcut düzenler içindeki en kötü düzeni daha da güçlendirecek hamleleri yapıp da bunun en büyük kurtuluş olduğunu iddia etmeleri ne kadar da üzücü.

Daha acısı da merkezdeki başkanın her şeyden haberdar olduğunu zannedip aslında hiçbir şeyden haberdar olmaması.

Bundan daha acısı da Erdoğan’ın yerine bir gün tepemize hiç de beklemediğimiz, iyi görünen ama aslında en ciddi zulümleri yapabilecek olan bir başkanın gelmesi ihtimali.

Allah bizi korusun ve hayırlısı ne ise onu eylesin.

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 397 | Tarih: 22.01.2017
Ahmet Hakan
Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat et
Zulüm düzenini güçlendirmek
1099 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Yeni Denge
Günün savaşı ve galibi
1033 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye, insanlığın “güven adası” olmalı yeniden...
Güçlü lider mi güçlü millet mi?
942 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Şimdi sıra Amerikan baharına mı geldi?
Cevabı zaman verecek
883 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler