Yeni Denge
1034 Okunma, 2 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

20/01/2017

-Trump “NATO’ya ne gerek var?” diyor. Sermaye’nin istemediği adam dolarla Nevada’ya taşınıyor. İngiltere ile ABD birleşip ortak denge oluşturacak. Avrupa Birliği dağılacak, Rusya’nın denetimi altına alınacak, Çin karıştırılmayacak. ABD ve İngiltere için Türkiye önemli.

- Beş yüz sene Müslümanlarla Hıristiyanlar savaştırıldı. Dengeyi onlar üzerine kurdu. 1897’de Basel Kongresi’nde yeni denge aramak zorunda kaldı. Dinler arası çatışma yerine rejimler arası çatışmayı benimsedi. İkinci cihan savaşını çıkararak en yüksek güce ulaştı. Gorbaçov’un Rusya’da yaptığı inkılap ile bu denge bozuldu. O tariften beri Sermaye denge arama çabasındadır, üçüncü cihan savaşını çıkarma çabasındadır. Müslümanları terör örgütleri olarak devletlere karşı çıkaracak,  bunula devletleri korkutacak, devletler de anarşi çıkaran Müslümanları ezecek. Türkiye ile arasında savaş başlatacak. Müslümanlar ikiye ayrılacak savaş çetin geçecek. İran ve Türkiye yok edilecek. Yerine Sermaye’nin hakim olacağı İsrail İmparatorluğu kurulacak, büyük Ortadoğu olacak. Dünyayı yönetecek. Sermaye’nin yeni dengesi budur. Trump, Putin Sermaye’nin ana hasmı. Onları bertaraf edemez, onlarla anlaşarak projeleri yürütecek. Beş büyükler iki büyüklere dönüşecekti. Onlara rüşvet olarak bunu verecek. Bakalım bunlar rüşvet olarak alacaklar mı?  Türkiye’ye gelinirse sonunda Türk Ordusu kararını verecek.

 

2-Büyük Savaş

Asıl savaş İngiltere ile ABD arasında olmaktadır. Avrupa dağıtılıyor, Almanya ve Fransa etkisiz hale getirilecek. Görüşmeler Washington, Londra ve Moskova arasında oluyor. Türkiye onlar kadar değil.

-Sermaye önce derebeyliği kaldırdı. Ulusal devletler kurdu. Sonra krallıkları kaldırdı cumhuriyeti oluşturdu. Diktatörlerle yönetti. Sonra diktatörleri eledi. Parti başkanları ile dünyayı idare ediyor. Çift vart ve geçici diktatör. Gorbaçov’dan sonra bu denge bozuldu. Erbakan’ın anlatmaları ile üçüncü cihan savaşı çıkmıyor. Şimdi Sermaye çeşitli denge yollarını aramaktadır. Rusya-Avrupa ve Çin-ABD arasında denge. Rusya ve Çin ile ABD Rusya,   Müslümanlarla diğer dinler arasında.  Londra ve Washington arasındaki savaş Rockefeller ile Rothschild arasındaki savaştır. Şimdilik durmuş gibi görünüyor. Eğer Rothschild Trump’u destekleseydi yazarın teşhisi doğru olurdu. Netlik ancak bundan sonraki uygulamada ortaya çakar. Yeni dengenin kurulması için Rusya-Avrupa iş birliği içinde olmalı. Çin’e karşı olunmamalıdır. Savaşı öyle kazanırız.

 

3- Güçlü ittifak

Trump’u ilk tebrik eden kişi Kraliçe oldu. Diğer başkanlar bunu yapmadı. İngiltere; ABD, İngiltere ve Rusya arasında bir diyalog istiyor.  Kılıçdaroğlu Bahçeli ile görüştü. Alışılmış sözler söyleyince anlaşmadan dağıldılar.

- Sermaye yenemeyeceğini anladığı yerde ona yanaşır. Erdoğan’ı askerler destekledi. Kazanamayacağını anlayınca AB’ye davet edildi. “Seni başkan yapacağız.” dediler.  AK Parti kazanınca Sermaye’nin desteği ile kazandığını sandı. Birçok dediklerini yaptı. Şimdi Sermaye desteklemiyor ama Ordu desteklediği için seçimleri kazanıyor. Trump’un kazanacağını anlayınca birden döndü Sermaye Trump tarafı oldu. Şimdi Trump’un durumu Erdoğan’ın durumudur. Bakalım Trump ne kadar zamanda anlayacak.  Sermaye’nin elinde sınırsız dolar var ama yeni şekillenecektir çünkü görevi bitmiştir. İşçilik düzeni sona ermiş ortaklık düzeni gelmektedir.

 

4- Cehennemin dibi

Pentagon İngilizler zamanında kurulmuş bir askeri merkezdir. Amerikalılar, İngilizler birlikte çalışırlardı.  Cehennemin dibi anlamındadır. Dünyadaki tüm terör olayları burada planlanır. Teröristler burada eğitilirler. Örnek olarak El-Kaide orada yetiştirilmiştir. Dışa karşı birlikte çalışırlar, içte birbirlerine karşıdırlar. FETÖ’cüleri İngiliz kanadı eğitti.

- Sermaye Avrupa’yı dinsizleştirdi. Onları taşeron olarak kullandı. Dinsiz politika izledi. Dünyayı fethederek dini silah olarak kullanması için İngiltere’yi din düşmanı yapmadı. Her tarafta Protestan İngilizler ile fetihler yaptı. ABD de böyle oluştu. Merkezi İngiltere’den ABD’ye taşıdı. Rothschild ABD’nin merkez olmasına karşı idi. ABD İngiltere çatışması bu iki sermaye patronunun çatışması idi. Rothschild galip geldi ama Sovyetlerin yıkılmasından sonra Rockefeller gücünü kaybetti. Üçüncü cihan savaşını çıkaramayınca bu iki aile bugün birlikte hareket ediyor. İngiltere Rusları yanına alarak tekrar devletlere hükmetme planını kuruyor. Türkiye’yi yanlarına alamazlarsa Türkiye’yi yıkmayı hedefliyorlar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Günün savaşı ve galibi

Bugün asıl savaş Sermaye ile devletler arasındadır. Yirminci asırda devletlere tam olarak hakim olmuş ve dünyanın haritasını iki defa kendisi çizmişti. Uygarlığın yeryüzüne yayılması sonucu,  faizli ekonominin ömrünü doldurmuş olmasından dolayı, Adil Düzen’in ortaya çıkması, halkların oyunları anlamasından dolayı Sermaye artık işini yürütemiyor.

Rusya inkılap yaptı, halk Sermaye’ye rağmen demokrasiye geçti. Avrupa Birliği kuruldu ve kilise etkin olmaya başladı. ABD’de Demokratlar peş peşe seçim kazandı. Şimdi de Sermaye muhalefet ettiği için Trump iktidar oldu. Terör hareketleri başarısız olmaya başladı.

Savaş devam ediyor. Sermaye Yazar’ın söylediği gibi ABD ile İngiltere’yi birleştirecek. Rusya’yı yanına alırsa sorunu çözmüş olacaktır. Rusya’yı ancak Türkiye’yi Rusya’ya vadederek yanına çekebilir. Bu Rusya’nın dünyayı ikiye ayırması ile olur. Üçüncü cihan savaşı Türkiye’yi ulusuyla yok eder. Galip devlet Rusya’ya kalır.

Putin buna ne kadar kanacaktır yahut Putin Rusya’ya ne kadar hakimdir bilemiyorum. Bu korkunç sonucun olmaması için Rusya aşağıdaki inkılapları yapmak zorundadır.

1) Önce doların esaretinden dünyayı kurtarması gerekir. Türkiye ile anlaşarak İstanbul’da Kuyumcular Kooperatifi’ni kurmalı ve uluslararası para bu kooperatifin çıkaracağı altın bonosu olmalıdır. İstanbul’da olmalıdır çünkü İstanbul coğrafi ve tarihi bir merkezdir. İstanbul’da kuyumculuk ileridedir ve büyük altın rezervi vardır. Türkiye Devleti küçük devlettir ona hükmedemez. Uluslararası bağımsız biri olur. Bunun teorisi Adil Düzen’de vardır.

2) Türkiye, İran ve Rusya ortak bir siyaset oluşturup Avrupa ile de anlaşmalı.  Bu anlaşma Avrupa Birliği ile Çin arasında barış ve iş birliği sağlamalıdır. Bu üç güç, İslam, Çin ve Avrupa üçüncü bin yıl uygarlığını kurmada başarılı olurlar.

3)Hindularla Müslümanlar da anlaşarak Hint bloğunu oluşturmalı ve onlar da bu uygarlığa katılmalıdırlar.

4) Afrika’nın doğal kaynaklarını Avrupalılar değerlendirmiştir. Ne Rusya’nın, ne Çin’in, ne de Türkiye’nin o kaynaklara ihtiyacı vardır. Kendileri zaten bol kaynağa sahiptirler. Avrupalılar da artık Afrika’yı sömürmek yerine Avrupa’yı kendi seviyelerinde uygar ve bağımsız devletler haline getirmelidirler.

Rusya Türkiye ile bu dış siyaseti benimserse Sermaye’yi yenmek yıllık değil aylık sorun olur.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
22.01.2017
09:13


YAZI PUNTOLARI KÜÇÜK

BÜYÜTÜLMELİ...

Reşat Nuri Erol
22.01.2017
09:14


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2014...2015...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 898

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 898. Hafta - 21 Ocak 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 898. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR.     -     ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI  

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

DIŞ BORÇ VE İLMÎ ÇÖZÜM

ENFLASYON DARBESİ

VE darbeye karşı yapılması gerekenler

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Asâ Rabbukum En Yerhamekum…

İnne Hâzâ’l-Kur’âne yehdî.. ve Yubeşşiru’l-Mu’minîne...

Terör ve Anayasa… Anayasa ve Terör…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 4. Hafta

 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) وَآتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَجَعَلْنَاهُ هُدًى لِبَنِي إِسْرَائِيلَ أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِي وَكِيلًا (2) ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا (3) وَقَضَيْنَا إِلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيرًا (4) فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولَاهُمَا بَعَثْنَا عَلَيْكُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّيَارِ وَكَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا (5) ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَأَمْدَدْنَاكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَجَعَلْنَاكُمْ أَكْثَرَ نَفِيرًا (6) إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا (7) عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يَرْحَمَكُمْ وَإِنْ عُدْتُمْ عُدْنَا وَجَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِينَ حَصِيرًا (8) إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا (9) وَأَنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ أَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا (10) وَيَدْعُ الْإِنْسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ وَكَانَ الْإِنْسَانُ عَجُولًا (11) وَجَعَلْنَا اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ آيَتَيْنِ فَمَحَوْنَا آيَةَ اللَّيْلِ وَجَعَلْنَا آيَةَ النَّهَارِ مُبْصِرَةً لِتَبْتَغُوا فَضْلًا مِنْ رَبِّكُمْ وَلِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ وَكُلَّ شَيْءٍ فَصَّلْنَاهُ تَفْصِيلًا (12)

 

***







Sayı: 397 | Tarih: 22.01.2017
Ahmet Hakan
Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat et
Zulüm düzenini güçlendirmek
1099 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Yeni Denge
Günün savaşı ve galibi
1034 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye, insanlığın “güven adası” olmalı yeniden...
Güçlü lider mi güçlü millet mi?
942 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Şimdi sıra Amerikan baharına mı geldi?
Cevabı zaman verecek
884 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler