Melez Mısır
1311 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

  

05.08.1016

1-

Yaşar Tunagür Kestanepazarı’nda yetişti. Fethullah Gülen’i Kestanepazarı’na ilk kez o getirdi.  MİT ile, CIA ile o tanıştırdı. Sonuna kadar CIA yönetti. Mısır’da Sisi bütün okulları kapattı. Onların okullarına paket gönderdi. Gülen 17 Aralık’ta erkendir dedi. CIA elemanlarına dinletemedi.

-Ben 1961’de Hava Eğitim Komutanlığına kontrol mühendisi olarak gittim. On kişi civarında İzmir aydınları vardı. Haftada bir toplanıyorlardı. Doktor Yarbay Dursun Aksoy katılıyordu.. İkinci dönem Kilis milletvekili Remzi Güres de tecrübeli ve bilgili olarak katılıyordu. İzmir’de etkili iki grup vardı. Mustafa Birlik’in dershanesinde toplanan samimi Risale-i Nur grubu. Bir de emekli polis olan şimdi ise İzmir’in en çok tanınan ve kazanan Ali Rıza Güven’in yönettiği Kestanepazarı grubu vardı. İki büyük medrese alimi, orada ders veriyordu. Ali Tosun ve İsmail Tanrıbuyruğu.  Raif Cilasun akıl hocalığı yapıyordu.

 

İslami ilimlerimden dolayı ve bir de askeri birlikte mühendis olarak çalışma dolayısıyla etkili olmaya başladım. Mustafa Birlik’in Risale-i Nur toplantılarına öğrenci arkadaşlarımdan İhsan Emci ve Osman Eskicioğlu ile katılmaya başladım.

Bir gün Kestanepazarı’na mühendis vaiz gelmiş dediler. Ortaokuldan arkadaşım olan Galip Erdenmek ile toplantıya katıldık. Davranışında farklılık vardı. Yaşar Tunagür samimi Müslüman’dır. Vatanseverdir. Çok zekidir, cesurdur. Bizim mahalleye taşındı. Bir ara beraber oturduk.  Sonra bu Fethullah Gülen’i Kestanepazarı’nda çalışmak üzere getirdi. Kendisi İzmir Nur Cemaatini tanıyordu. Birlikte Risale-i Nur Cemaatine devam etti. Çok samimi, çok çalışkan biridir. Dünyevi, hiçbir emeli yoktur. İnsanlığın Risalelerle kurtulacağına inanır. Zekâsı vasat seviyededir. İlmi ise vasat seviyenin altındadır. Klasik eğitim almıştır. Ne okul ne de medrese okumuştur. Çalışkanlığı ve hitabet sanatı dolayısıyla bir de fedakârlıkla etkin kişidir.

Ona göre Risalelere hizmet etmek şartı ile her şey geçici olarak mubahtır. Onunla üç dört sene birlikte çalıştık. Nur Kooperatifi’nin sözleşmesini hazırladık. Arsasını aldık. Ona dediler ki “Sen kooperatifi ne yapacaksın? Vakıf kuralım. Orada ders ver.” Onun istediği  de o idi.

Benden ayrıldı. Dostluğumuz devam etti.  Bir gün Dr. Aksoy, Dr. Uveyce ve ben hastadır diye ziyaretine gittik. Beni girişte beklettiler. Dursun Bey’i içerde odasının kapısında beklettiler. Uveyce ile görüştürdüler. Hastalığı hakkında bir bilgi alınamadı. Bir gün Doç. Dr. Ahmet Tahir Satoğlu ile bayrama gittik. Şimdilik kimse ile görüşmüyor diye görüştürmediler. Ondan sonra biz belki hiç görüşmedik. Uzaktan dostluğumuz hiç kesilmedi.

Yaşar Tunagür ve Fethullah Gülen MİT veya CIA ile çalışmaz. Bunlar Demirel’in ve Özal’ın adamları idi. Özal ve Demirel de ikili çalışan ama samimi Müslüman olan kimselerdi. Sovyetler yıkıldıktan sonra, orada İngilizce eğitim veren kolejler açarak oraya girmek isteyen ABD, Demirle ile anlaştı. Demirel askerleri de ikna ederek okullar açıldı. Cemaatlerin yöneticileri bize karşı oluyordu ama cemaatler oyunu bize veriyordu. Biz de hoş karşılıyorduk. Çünkü İslamiyet kazanıyordu.

Sermaye Erbakan’a karşı AK Parti’yi ve Gülen Cemaat’ini oluşturdu. Erbakan’ı etkisiz hale getirince şimdi onları birbiriyle boğuşturuyor. Onları da etkisiz hale getirme niyetinde.

Bu arada Adil Düzen ile dünya değişti. ABD’de Obama başkan oldu. CIA şimdi devrede değildir. CIA’nın eski elamanlarını Sermaye kullanıyor. AK Parti ile Cemaati vuruşturarak verdiklerini geri almak istiyor.

 

2- İncirlik Kahramanı

Amerikalı dost diyor ki:

a) Türkiye’de darbe olacağına ihtimal vermiyordum. Orduda üç grup var. “Erdoğancılar önler.” diyordum. Önleyemediler.

- Türk Ordusu önledi. Erdoğan’ın kendi grubu yok. Milli ordu var.

b) Gülen işin içinde varsa da operasyonu NATO(ABD) hazırladı. Almanya ve İngiltere oynadı. İncirlik Üssünü o yönetti.

- Bu yanlış. Oyunu Sermaye oynadı. NATO adına, İngiltere adına ve Almanya adına.  Türkiye’nin dayanıp dayanamayacağını bilmedikleri için Devletler seyirci kaldılar. Merkel Türkiye’ye defalarca gelerek haber verdi. ABD de Genelkurmay başkanını göndererek işin iç yüzünü anlattı. İngiltere hükûmeti işin içinde olabilir. Henüz ondan bir açıklama gelmedi.

 

c) Darbeyi dört Amerikan general yönetti. Görevleri farklı idi. Biri Erdoğan’ı canlı yakalayacaktı. İncirlik NATO için önemlidir. Türk albayları onlardan emir alırdı.

- Türk general ve albayları sahte Bediüzzamancılardan emir alıyordu.

d) Erdoğan’ı İncirlik’teki bir asker kurtardı.  Hareketin merkezinin elektriğini kesti. Ankara’nın bütün elektriğini kesti.

- Türk ordusunda olduğu gibi ABD ordusunda ve CIA’da da Sermaye’nin paralelleri var. İncirlik’te komuta birliği olmadığı için etkisiz kaldı.

 

3-Obama’yı uyuttular

a) Amerika İncirlikteki Türk subayını arıyor.

- Savaşın suçlusu yoktur. Galibi ve mağlubu var. Sermaye’nin çarpık mantığını düzeltmek gerekir.  Topraklarımız şehitlerle doludur.

b) Fethullah’ı Türkiye’ye verse de fazla faydası yoktur. ABD okullardan vaz geçemez. Obama’nın haberi yoktur.

- Amerikan dostundan evvel yazar benim söylediklerime kulak verse daha doğrularını yazacaktır. Devlet demek, hele Amerika demek Başkan demektir. Başkanın evet demediği hiçbir şey ABD’de olmaz. Demek asıl Darbe ABD’de olmuştur. Şimdi Bayan Clinton başkan olacak.  Sermaye ABD’de darbe hazırlığında, başarırlarsa yasalar değişecek. Amerikan Halkı artık uyanıyor. Evet, üçlü ittifak devam ediyor. Obama, Putin ve Erdoğan.  Sermaye’nin elinde dolar devam ettikçe onu yıkmanız mümkün değildir.

 

4- ABD’ye bağlı iş adamları

ABD’ye bağlı FETÖ’cü olmayan iş adamları da darbeyi desteklediler. ABD onu koruyor. Türkiye’yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı Obama’nın en güvendiği kişidir. Bizim Genelkurmay Başkanı ile yakın dostluğu olduğunu söyledi.

- Haftada birkaç saatimi basın ve yayına ayırabiliyorum. Buna rağmen olayları teşhis eder hemen söylerim. Rusya hudut ihlali yapmadı. Rus uçağını Türkiye düşürmedi, dedim. Bugün böyle olduğu ortaya çıktı. Baştan beri “15 Temmuz’un FETÖ ile ilgisi yoktur, CIA ile ilgisi yoktur.“ dedim. Gün geçtikçe dediklerim bir bir ortaya çıkmaktadır.  Putin gizli örgütten gelmedir ama birden ne yapacağına karar veremedi. Gorbaçov’un uyarısı ile uyandı. Biz Kuran’ın öğretileri ile olayları takip ederiz. Kuran Seminerlerini okursanız Kuran hep onların nasıl davrandıklarını anlatır.

 

5- 1 Numara

15 Temmuz darbesinin 1 Numarası aranıyor. Bu FETÖ değildir. Bu İngiliz Amerikan Birliği Rothschild tezgahıdır. Amerika’da yeni bir başkan oluncaya kadar Türkiye’de yönetim değişmelidir.

 - Sermaye iktidarı kaybetmektedir.  Üçüncü cihan savaşı çıkarmadan Türkiye’yi yanına almak istemektedir. Erdoğan’la bu işin başarılamayacağını bildiği için onu hedef almıştır. İndirmek için PKK’dan, muhalefetten ve Parti içi muhalefetten yaralanmaktadır.  FETÖ’yü kullanmaktadır. ABD’de tahta geçecek kişi Türkiye’deki duruma bağlıdır. Eğer Türkiye’yi ellerine geçirirlerse Clinton oturacaktır. Türkiye’yi ellerine geçiremezlerse o zaman Trump’ı oturtacaklardır. Dünyanın siyaseti ona göre yürütülecektir. Beklemedikleri şey: Türkiye’yi ele geçiremedikleri halde Hillary Clinton seçilebilir. C planları var mıdır, bilmem.

 

NOT: Yazıda yer alan, italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sermaye-Siyaset Savaşı

Haçlı Seferleri ile başlayan Sermaye’nin yükselişi bugün zirveye ulaşmıştır. Sermaye siyaseti ve dini ortak düşman ilan etmişti.1960 Türkiye darbesi Sermaye’nin siyasetini değiştirdi. Din düşmanlığını bıraktı, siyaseti dizginlemek ile yetiniyordu. Ilımlı İslam hikayesi budur. Türkiye’deki temsilcisi Demirel’dir. Sermaye dinler arası savaşı yeniden kullanmak istedi. 15 Temmuz darbe girişimi Sermaye’nin 1960’taki mağlubiyeti gibidir. Altı ay bunu değerlendirir.  Bilgi toplar. Altı ay da o bilgiye göre yeni plan yapar sonra da bir yıllığına ihale eder. Eskiden CIA’ya ihale ediyordu. Şimdi anlaşılan CIA’nın ve MİT’in emeklilerinden yeni bir şirket kurmuştur. Resmi olmayan bu şirkete 15 Temmuz 2016 darbesini ihale etti. Başaramadı. Ne yapacak? Başarısız şirketi tasfiye mi edecek, daha da mı güçlendirecek, belli değildir. Gizli CIA’nın durumu altı ay sonra belli olacaktır.

Türkiye’nin bir senelik zamanı vardır. Şunlar yapılmalıdır.

1- Biat usulü ile ordu yeniden örgütlenmelidir. Ordumuzun sayısı ona çıkartılmalı. Doğrudan Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanı yapılmalıdır. Siviller askerlerin, askerler de sivillerin işine karışmamalıdırlar.

2- Hakemlik sistemi ile yargı bağımsız, yansız, saygın ve etkin hale getirilmelidir. İç ve dış siyasette hakemlerden oluşan yargıya başvurulmalıdır.

3- Kooperatifler altın bono çıkarmalı ve bunu ortaklarına satmalıdırlar. Bu altın bonoyu, serbest arz ve talep kanunlarına göre merkez bankası ve bütün bankalar, TL ile alıp satmalıdırlar.   Her türlü borçlanmalar altın bonosu üzerinden olmalıdır. Devlet borçlanmaları da altın bonosu üzerinden olmalı, faizsiz olmalıdır.

4-Her türlü toplantılar ve denetimler ve onlarnı faaliyetleri açık olmak şartı ile serbest olmalı. Dershanelere açık kameralar konur ve isteyenler takip edilebilir. Milli Eğitim Bakanlığı kaldırılmalı, denetim imtihanlarla sağlanmalıdır. İmtihanları üniversiteler yapmalıdır. İmtihanları yapacak ilim adamlarını siyasi partiler atamalıdır.

Bunları bir sene içinde başarılmalıdır. Bunun için tüm programlar Akevler’de hazırdır. Akevler “İktidar olayım, ben yapayım.” demez “İktidarları buna ikna edeyim.” der.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 373 | Tarih: 7.08.2016
Ergün Diler
Melez Mısır
Sermaye-Siyaset Savaşı
1311 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
FETÖ itirafçılarına dair
Klişe çözümler “out”, Adil Düzen “in”
1105 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Türk dış politikasının fazla hareket alanı yok mu?
Cunta neyi başardı?
1100 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Millet,devleti kurtardı;ama devleti kurmasına izin veri
Savaşla kazanılanı masada kaybetmek !
1091 Okunma
Ali Bülent Dilek
Emre Kongar
İdam cezası ilkelliktir!
İdam cezası çağdaşlıktır
978 Okunma
Vahap Alma