Obama ve Erdoğan birbirleri hakkında ne düşünüyor?
1122 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

30.03.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beş gün sürecek Amerika ziyaretinde Obama ile görüşüp görüşmeyeceği yabancı gözlemcilerin de cevabını aradıkları bir soru... Dün BBC'nin diplomasi muhabiri Jonathan Marcus Türk- Amerikan ilişkilerinin zedelendiğini ileri süren makalesinde, bunun sebebi olarak "Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmaması Obama'yı hayal kırıklığına uğrattı" diye yazmıştı.

Obama'nın bakışı
Marcus "The Atlantic"te yayınlanan Jeffrey Goldberg'in makalesine de atıfta bulunarak, yazarın şu gözlemlerini nakletmişti:
- Obama başında Erdoğan'ı Doğu ile Batı arasında köprü olacak ılımlı bir Müslüman lider olarak görüyordu. Ama şimdi, muazzam askeri gücünü Suriye'de istikrarı sağlamak için kullanmaktan kaçınan otoriter ve başarısız bir kişi olarak görüyor...

Erdoğan ne düşünüyor?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/03/30/obama-ve-erdogan-birbirleri-hakkinda-ne-dusunuyor

Yorum:

Aradaki kara kedi kim?

Hürriyet’in geçen pazar basılan sayısında manşetten verilen bir Obama-Erdoğan görüşmesi vardı.

Habere göre Obama Erdoğan’ın basına müdahalesinin Türkiye’ye zarar vereceği yönünde Erdoğan’ı uyarmış. Erdoğan ise böyle bir konunun görüşülmediğini söylüyor. Hayda…

Varan 1!

Obama-Erdoğan zıtlaşması ile Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilim mi olacak? Bu habere göre Erdoğan Obama’yı yalanlamış oluyor ve bu da beraberinde bir kriz getirecektir. Erdoğan olayı “üzüldüm” ifadesiyle de değerlendirerek bir kırgınlık ve bunun doğuracağı bir soğukluğa mı işaret ediyor?

Varan 2!

Erdoğan İngilizce konuşamıyor ve haliyle tercüman kullanıyor. Bu görüşme sırasında tercüman o veya bu sebepten Obama’nın söylediklerini yanlış tercüme etmiş olsa ve Erdoğan da doğal olarak anlamamış olsa bile bu hata yaşanan krizi hafifletmeyecektir.

Bu kasten mi yapıldı yoksa ortada gerçekten bir yanlış anlama mı var bilinmez ama bilinen şu gerçek vardır ki birileri Obama ile Erdoğan’ın arasını daha da açmak peşindedir ve bunun sebebi de savaş hesaplarının tutmamasıdır.

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
07.04.2016
12:35

 Bugün iki cebre vardır. Sermaye ve siyaset. çatışma içimdedir. Sermayeyi rokfeller  ve rotşiller temsil ediyor. Çatışıyorlar ama ister istemez birlete hareket ediyorlar. Siyaseti temsil eden ise Obama, Pütin ve Erdoğan. Çatışıyorlar ama ister istemez aynı siyaseti takıp ediyorlar.  Sonu siyasetin galibiyeti ile bitecektir





Sayı: 355 | Tarih: 3.04.2016
Ergün Diler
Sorulmayanlar
Peki ne olacak?
1240 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ne oldu ona?
Geçmişten bir yorum
1151 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Obama ve Erdoğan birbirleri hakkında ne düşünüyor?
Aradaki kara kedi kim?
1122 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Tiran’dan Elazığ’a, Çankırı’dan Bingöl’e Anadolu rüzgâr
Tavan'dan yapılan işler kısır ve ruhsuz oluyor!
1016 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler