Bizim Ruslar
1400 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

19/12//2015

1-Rus uçağının düşürülmesi, birileri birilerine yılbaşı hediyesi yapmış.

- Yazar, bizim Ruslar deyip ardından Rus uçağının bir tertip sonucu düşürüldüğünü söylemek istiyor ama söyleyemiyor. ABD Türk askerinin başına neden çuval geçirdi? İsrail neden uluslararası sularda korsanlık yaptı? Rus uçağı neden düşürüldü? Japonya’daki Ertuğrul gemisi neden battı? İkinci Cihan savaşında Mısır’a giden gemimiz neden battı? Kıbrıs çıkarmasında Kocatepe neden battı? İkinci Cihan savaşında iki Alman gemisine neden el kondu? Benim hiçbir istihbaratım yok, siyasi danışmanım ve dostum yok ama biliyorum. Bunlar savaş çıkarmak için yapılıyor.

 

Topa tuttular

2-Boko Haram da, El Kaide de, DAEŞ de, PKK da hesaba dahil.  FIFA ve UEFA sallandı. Paris’te kullanılan M92 tabanca Amerikan ordusunun uluslararası merkezinde imal edilmiştir. Terör olaylarında hep bu silah kullanılıyor. Amerika dışında üretiliyor. Şirketin başı CIA’dir.

 

Havalange ve Blatter, Dünya Kupası'ndaki takım sayısını arttırarak Afrika ve Asya'dan oy aldı. Bunun karşılığında Adidas, Asya ve Afrika ülkelerine spor malzemesi yağdırdı. Dünya kupasını AVRUPA'yı merkeze alarak düzenliyordu. Bu nedenle 9 Avrupa, 4 Güney Amerika ve geri kalan 3'ü de koca Asya ve Afrika'ya veriyordu! KÜRESEL BİR SAVAŞIN İÇERİDEKİ ÇATIŞMASIYDI YAŞADIKLARIMIZ! Fenerbahçe'ye bakın! Hangi markayı kullanıyor? Beşiktaş'a bakın! Formalarında ne yazıyor? Hepsi ADİDAS. GALATASARAY'a bir şey olmuyordu!  FRANSA ve ALMANYA TOP'a tutulmuştu! Futbola yenik düşmüştü.

 

- İstanbul’un meşhur takımlarının adını bile duymak istemiyorum. Futboldan hoşlanmadığım halde Anadolu takımlarından birinin kazandığını duyduğun zaman sevinirim. Spor çılgınlarının seslerini işitince ağlayasım gelir. AK Parti de onlara büyük stadyumlar yapıyor. Adil Düzen iktidarında bunların çözümü üzerinde çalışalım. Gazete sayfalarında, makalenizde yer yoktur. Ama birkaç sayfa spora ayrılmıştır. Bu sorunlar karşılıklı para çıkınca çözülecektir.  Sermaye insanları zehirleyemeyecek.

 

Kürt Düşmanı

3- Selahattin Demirtaş Kürt düşmanı, Barzani Türk dostu oldu. Bunlar neden birbirlerine karşı? Barzani petrolünü Türkler ile güvence altına almak istiyor. Bağımsızlığını ilan edecek sonra Türkiye’ye katılacak.

- Yazar geçen hafta Musul’a askerlerin gittiklerini, orayı fethettiklerini ilan etti. Şimdi askerini geri çekiyor. Ama hala olmaz şeylerden bahsediyor. Evet, bu oyunlar tamam da çözümü nedir? Ondan söz etmiyor. Devletleri kişiler kurtaracak sanıyor. MÖ 3000 yıllarına kadar durum öyleydi. Kim iyi yönetiyorsa o kabile galip gelirdi. Sonra peygamberler geldiler, iyi yönetimi getirdiler. Krallar da buna özendiler ve beş bin senedir, iyi yönetim değil iyi düzen kuran galip geldi. Şimdi ise artık liderler veya yöneticiler devletleri ileri götüremiyor. Halk eğer kendisi iyi düzeni kurarsa ve iyi yönetimi de iktidar ederse işler iyiye gider. İslamiyet’te içtihat ve icma budur. Halk yeni düzeni kuracak. Halk yöneticileri iş başına getirecek. Yöneticiler düzeni değiştirmeye kalkışmayacak.

O halde çözüm semt kooperatifleridir. Adil Düzen bucaklarında halkın ürettiği düzenlerin ilim adamlarınca değerlendirilmesi sonucu yeni düzen gelecek. Halk ilmi, ahlaki, mesleki ve siyasi dayanışma ortaklıkları kuracak. Dayanışma sorumluları başkanı seçecek, hükümeti oluşturacak ve yeni düzen gelecektir. Bu oyunlar böyle bitecek.

 

Kadere Bak

4-Gençlikte cemaati Buca’da tanıdım. Gülen Cemaatini İngilizler kurdu. Amerikalılara transfer oldu.

- 1961’de İzmir’e gittiğimde Ankara ve İstanbul’da göremediğim bir Müslüman topluluğu buldum. Bunların sayıları azdı. İslami cemaatlere mensup idiler ama İslam’da hepsi bir idi. İzmir’de serbest düşünme havası hepsinde yer almıştı. Halil Rıfat Paşa’da Remzi Güres’in başkanlığında Hasan Basri Çamtay’ın tercümesini her gün toplanarak okuyan bir cemaat vardı. Ben onlara katıldım. Bir de çok muhterem ve inanmış iki ilim adamı vardı. Dersiam İsmail Tanrıbuyruğu ve Ali Tosun Hoca. Kuran’ın etimolojik yorumunu ondan duydum. Bu güne kadar hiç bırakmadım.  Süleymancılar da faaliyette idiler. Mustafa Birlik’in Nur Medresesi vardı. İzmir şehrinde tek medrese idi. Komünizm ile Mücadele Derneği, Yeşilay Derneği, Türk ocağı da faaliyette idi. İmam Hatip öğrencisi olan İhsan Emci faal bir öğrenci idi. Beni sosyal faaliyetlere o zorladı. Başlangıçta o ve onun arkadaşları desteklediler. Asıl Akevler’i kuranlar onlardır. Bunlar bugün meşhur olmuşlardır. İlahiyat Profesörü Osman Eskicioğlu,  Prof. Sabri Tekir,  Fehmi Koru, Abdullah Gül, İhsan Emci’nin ekibinden idi.

Arkadaşların çalışma usullerini beğenmediğim için bu İhsan Emci’nin organizasyonunda Prof. Ahmet Tahir Satoğlu’nun başkanlığında Akevler Kooperatifi’ni kurduk.

Biz Mustafa Birlik’in Risale derslerine haftada bir katlıyorduk. Fethullah Gülen İzmir’e vaiz olarak atandı. Birlikte İslami çalışmalara devam ettik. Gülen çok samimi Müslüman’dır. Çok fedakardır. İslamiyet’ten başka bir düşüncesi yoktur. İslamiyet’in de Risalelerle yayılacağına inanır.

Akevler ise İkinci İslam uygarlığını kurma faaliyetine girişti. Başta Nur Cemaati, Süleymancılar ve tarikatçılar yanımızda yer aldılar. Bu Sermaye’yi çok rahatsız etti. Rahatsız etmesinin iki sebebi vardı. Biri İslam cemaatleri arasında birliğin sembolü olduk. İkincisi de muasır medeniyetin üstüne çıkma hareketini Kuran’a dayanarak ortaya attık. Bizi suçlayamıyor, devleti üzerimize yürütüyor ama mahkum ettiremiyordu.

Bu arada Erbakan’la da siyasi parti çalışmalarını yaptık ve bir sene sonra bağımsız adaylığını koydu. Sermaye MİT'i de kullanarak Cemaat’i bir bir bizden ayırdı. İşte İngiliz elçinin “Cemaat’i biz kurduk.” demesi buradan gelir.

Erbakan ve ben Sermaye bize karşı organize ediyor diye biliyorduk. Oysa onlar bize karşı idiler. Biz onlara karşı değildik çünkü onlar İslamiyet’e hizmet ediyorlardı. Bizim iktidarımızı önlüyorlardı ama hiç olmazsa Demirel’i ve Özal’ı iktidarda tutuyorlardı.

Gülen’in ABD’ye gitmesi ise okullar sebebiyledir. Sovyetler yıkılınca halkına İngilizce öğretecek bir kuruma ihtiyaç vardı. Bunu Demirel’e havale ettiler. Demirel de bunları önerdi. Gözünün önünde olsun diye Türk hükümetine zulüm yaptırdı. O da oraya taşındı. Şimdi de Erbakan tehlikesi kalmadığı için AK Parti gibi onu da yok etmek istiyor.

 

Sonun Başı

5-  Cemaat elin arabasına bindi. Bugünkü sonuç o zaman başladı.

- Akevler’in başlattığı ve Erbakan’ın Adil Düzen diye anlattığı Kuran düzenine karşı ABD değil ABD Sermayesi, Cemaati ve AK Parti’yi büyüttü. Biz Cemaat’in mensuplarını da AK Parti’nin mensuplarını da iyi biliyorduk. Onlar İslamiyet’e muhalefet etmezler, İslamiyet aleyhinde bulunmazlar. Onun için Erbakan ile birlikte biz onları hep destekledik. Erbakan’ın AK Parti’yi tenkit etmesine bakmayın. Onları korumak için yapıyordu.

Bir gün Erbakan’a “Özal bizden ayrıldı iyi başbakan oldu, Erdoğan bizden ayrıldı iyi başbakan oldu. Bırakalım Numan da bizden ayrılsın iyi başbakan olsun. Biz Adil Düzen partisini kuralım.” dedim. Önerimi son derece uygun buldu. Biz kırk yaşından küçük olanlarla Adil Düzen partisini kurma hususunda anlaştık. Sermaye bundan rahatsız oldu. Kongreyi yeniledi. Numan Kurtuluş’a çocukların bile yapmayacağı hataları yaptırdı. Yoksa şimdi Davudoğlu’nun yerinde o olacaktı.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Tuzak Kurarlar

Kuran’da “Onlar mekr yaparlar, biz de yaparız. Allah en iyi mekr yapandır." diyor. Biz sermaye ile boğuşmaya 1960’larda başladık. Sermaye muhalif görünüp AK Partilileri ve Cemaati bize karşı destekledi. Bizi bitireceklerini sanıyorlar. Yanılıyorlar. Cemaat Bediuzzaman’a dayanır. Ne zulümler görmüş ama bitmemiş.  AK Parti Erbakan’a dayanıyor. Adil Düzen sona ermez.  60’larda biz neredeydik, şimdi neredeyiz?

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 341 | Tarih: 27.12.2015
Ergün Diler
Bizim Ruslar
Tuzak Kurarlar
1400 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Nasıl bir gençlik?
MÜÇTEHİT VE MÜCAHİT ADAYI BİR GENÇLİK
1169 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Zamanı müsrifçe harcayanları sonunda zaman harcar
Zaman Bilinci ve Kulluk Bilinci
1151 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
HDP, heyhat!
Türkiye partisi ve barış yalanı
1137 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler