Sınır Savaşı
1464 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

23/10//2015

1-  İngiliz Prensi Darüşşafaka’yı ziyaret ve Satvet Lütfi Tozan Bey çocuklarımızı ele geçiriyor.

- Uygarlıklar değişik çalışmaların sentezi ile gelişmektedir. Onların Türk çocuklarını ele geçirmeye çalışmaları, bizim de onların çocuklarını eğitmemiz çok normaldir. Gülen Cemaati bunu başarı ile yapmıştır. İşimiz onlardan daha başarılı uygarlığı, Adil Düzen’i ortaya koymaktır. Sadece ele geçiriyorlar deyip yakınmak sorunu çözmez.

 

2- Sermaye ile Devletler savaşıyor. Sermaye’nin parası var, mafyası var.  12 Eylül ve Ankara patlaması bu meydan okumadır.

- Bütün bunlar tamam da çözümü? Teşhis yapıp tedavisini söylemezsen bu, hastaya “sen ölüyorsun” demektir. Çözüm nedir? Sermaye’nin elinden karşılıksız parayı almaktır. Bu da karşılıklı uluslararası paranın çıkarılmasıdır. Bu da kuyumcular kooperatifinin çıkaracağı altın karşılığı altın bonosunun uluslararası para olarak kullanılmasıdır.  Çalışana faizsiz çalışma kredisi verilerek işsiz insan bırakmamaktır.  AK Parti bunu vadediyor mu? AK Parti bunları yapmayınca  %70’lerde oy alsa ne fark eder? Yönetim Mafyanın olunca!!!

 

3- Merkel geldi, hilalli koltukta resmini çektirdi.  Merkel AB ile özel ortaklık istiyor. Rusya, Almanya ve Türkiye olarak güç oluşturmak istiyor.  Herkes Müslümanları yanına almak istiyor. İslam’ın merkezi de Ortadoğu’dur. Ortadoğu’nun merkezi de Türkiye’dir.

- Akevler’den önce dünya İslam düşmanı idi. Türkiye’yi dinsizleştirmek ve İslam aleminden koparıp İslam alemini yok etmek istiyorlardı. 1960 müdahalesinden sonra Türk ordusu istediklerini yapmayınca ılımlı  Sermaye ılımlı İslamiyet’e geçti. Ona karşı Erbakan şeriatçı İslamiyet ile, Adil Düzen ile devreye girdi. Gerek Milli Görüşçüler, Gerekse Nur Cemaati, Akevler ekolü olarak Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimsedi. Böylece bugün Müslümanlar ve Türkler dünyanın dostu olmuşlardır. Şimdi dünyaya Adil Düzen’in ne olduğunu göstererek ortaya koymamızı istiyor.

 

4- Almanya’da gizli toplantı yapıldı. Alman istihbaratının temsilcileri vardı. Türkiye’den şaşıracağınız bir isim de katılmıştı. Ertesi gün Ankara patlaması odu. Türkiye pilotsuz uçağı düşürdü. Gaye Rusya ile Türkiye’yi savaştırma.

- Önce bunun Almanya’da olması,  Türkiye ile Almanya’nın arasını açmak içindir. Rusya ile savaşa sokma denemeleri. Alman istihbaratı yapmıyor. Sermaye yapıyor. Alman istihbaratı yüklüyor. Türkiye’de ve dünyada olan olaylar, Sermaye’nin oyunudur. Merkel bunu tekzip için Türkiye’ye geliyor. Putin ilk taziyede bulunan isim oluyor.  Olaylar artık heyecan yaratmıyor, halk ve devletler bilinçli hale geldi. Sermaye’nin sonu geliyor.

 

5- ABD Barzani’yı bitirmek istedi, Türkiye korudu.  Barzani Obama’ya gitti. Obama’nın haberi yoktu.

- Yazarın ve herkesin yanıldığı bir şey var. ABD’yi başkanlar yönetmez, Sermaye yönetir. Kendi başına bir işe kalkışırsa ölür. Kendileri peş peşe öldürüldüler. Sermaye’nin ikiye bölünmesi nedeniyle başkanlar hafifçe serbest hareket etme imkanı buldular. Bankerler, Patronlar arası denge oluştu. CIA Patronlar tarafına geçti. Cumhuriyetçi parti de sert cephesini değiştirdi. Bu sefer Patronlarla siyasilerin arası açılmaya başladı.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Sonu nereye varacak?

İlmin görevi geçmişte neler olduğunu tespit ettikten sonra gelecekte ne olacağını tahmin etmektir. Bazen da kesin olarak olacakları hesaplamaktır.  İnsanlık tarihini ele alıyoruz. Toplayıcılık, avcılık, çobanlık, çiftçilik dönemlerinden sonra pazarcılık, tüccarlık ve işçilik aşamalarını aşarak bugünkü duruma geldik. Bundan sonra nereye gideceğiz? Ekonomide ortaklık dönemine gideceğiz. Ortaklık yüz dairelik semt kooperatifleri ile başlayacaktır. Semt içinde para kullanılmayacak, semt bonosu kullanılacaktır.  Bu Sermaye’nin karşılıksız para sistemini sona erdirecektir. Olayları bu akışa göre tahlil etmek ve geleceği tahmin etmek gerekir.

İnsanlık kişi yönetimi ile 60.000 yıl yaşadıktan sonra son beş bin yıldır, kişi yerine kural yönetimi gelmeye başlamıştır. İlk şeriat yönetimini bundan 5000 sene evvel Mezopotamya’da Nuh başlatmıştır. İbrahim şeriatı beşerileştirdi. Musa geldi. Şeriatı kitabileştirdi. Yöneticilerin yasa koymalarını kaldırdı. Davut geldi kamu işletmelerini kurdu, halkın yapamadıklarını devlet yapıyordu. İsa geldi laikliği getirdi. Son Peygamber birleştirdi bütün bunları birlikte uyguladı.

O günkü şartlarda uygulanamaz durumda idi. Uygulanabilmesi için bugünkü ulaşıma, bugünkü haberleşmeye, bugünkü aydınlanmaya, bugünkü motorizeye ve bugünkü bilgisayara ihtiyaç vardı. Bu şartların hazırlanması için müspet ilmin metotlarını önce Kuran ehli geliştirdi. Dilde ve hukukta uyguladı. Teknikte ise batılılar uyguladılar. Şimdi Kuran’ın tam olarak uygulanma zamanıdır.

İnsanlık Kuran düzenini istese de istemese de kabul etmek zorundadır.

İşin, sonunda nereye varacağını buna göre söylemekteyiz. Kuran’a ve müspet ilme dayanarak söylüyoruz. Sermaye yenilecektir. Adil Düzen’i kabul edenler üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaklardır.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 332 | Tarih: 25.10.2015
Ergün Diler
Sınır Savaşı
Sonu nereye varacak?
1464 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Beşinci parti için beş madde
Ekseriyet demokrasisinde oyunlar
1373 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
İslâm’la savaşıyorlar! Küresel 28 Şubat geliyor
İRADE VE BÜNYE
1307 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Keşke iktidara alternatif muhalefet de olsaydı
Güçlü’nün yanında hakkı arama çırpınışları
1277 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
Yerli Otomobili Kim İtecek
Kulağa Hoş
1217 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler