HDP’nin baraj sorunu üzerinde çeşitlemeler
1180 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen


11.04.2015
Mecazi ve siyasi baraj
"Mecazi ve Siyasi Baraj"ın altında kalmak da bilmediğimiz bir durum değil. Bir seçimden birinci parti olarak çıkan Bülent Ecevit'in DSP'sinin ertesi seçimde barajın altında kalmasına sade biz değil, dış dünya da şaşırmıştı. O sırada Türkiye'yi ziyaret eden İngiliz İşçi Partisi'nden bir milletvekilinin "Ecevit bir seks skandalına mı karıştı ki, bir seçimde iktidar olup ertesi seçimde baraj altında kaldı" diye sorduğunu hatırlarım.
Cumhuriyeti kuran ve hiçbir seçim kazanmadan hep iktidara hâkim olan CHP ve Özal reformları ile Yeni Türkiye'nin yolunu açan ANAP da "Baraj altında kalmak" denilen ve her siyasi parti için yaşanması ihtimali bulunan o dersi almadılar mı?

Mazmahorlu Hatçe
Antep'in Mazmahor'undan İstanbul'da bir evde çalışmaya gelen Hatçe telaşla evin hanımına koşmuş... "Radyoda balkonlardan soğuk hava dalgası geliyor diye haber yayınladılar, şimdi ne yapacağız" demiş.
Eğer Celal Doğan HDP'den Gaziantep milletvekili olursa şimdiki adı "Bağlarbaşı" olan "Mazmahor" köyü herhalde eski adına kavuşur... Artık "Hatçe"lere de, Cihangir'de HDP'ye oy veren kadınları düşünüp "Hatice" deriz herhalde... Mazmahorlu Hatçe'ye "İstanbul'da trafik Mazmahor'a benzemez, dikkat etmezsen ezilip ölürsün" demişler. O da "Ölürsem öleyim, canım sağ olsun" diye cevap vermiş.
Demirtaş da "Baraj altında kalırsam kalayım, canım sağ olsun" diye düşünmüyor mudur?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/04/11/hdpnin-baraj-sorunu-uzerinde-cesitlemeler

 

Yorum:

Küfür Tek Millettir

Son 15 yıldır yaşanan seçim süreçlerini hatırlarsak, bugünkü atmosferin ne kadar da farklı olduğunu çok daha iyi anlarız.

İktidar partisinin bu seçimden de lider parti olarak çıkma ihtimaline dahi tahammülü olmayan ve bunu ciddi bir korku olarak içlerinde taşıyanlar her yola başvuruyorlar. Cinayete bile!

Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesinde gerçekleştirilen terör eylemi şovdan ve gözdağından başka bir şey değildi. Gerektiğinde ne kadar alçalabileceğinin mesajını veren Küfür, Hak karşısında tek millet olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu. Söz konusu şey adalet ise, Hak ise ona cephe alanlar aralarındaki husumetleri, ayrılıkları, düşmanlıkları, çıkar çatışmalarını, her şeyi ama her şeyi bir kenara bırakıp tek yumruk, tek ağız olabilecek kadar gözünü karartabiliyor.

Bizim, kendilerine “Müslüman” diyen kesim ise hala incir çekirdeği derdinde, hala mezarlıklardan medet umar halde, hala başkalarının komutlarıyla yaşar halde, hala kişisel kıskançlıklar ve menfaatler peşinde. Gemi batarsa olan yine seçmene olacak, halka olacak. Bugün insanları kardeşlik ve özgürlük adı altında sokağa dökenlerin de, uzak diyarlardan ülkeyi karıştıranların da sırtı sağlam, haberiniz olsun. Ülkenin selameti için Küfür ehlinin bu dayanışmasından Hak ehlinin öğreneceği çok şey var maalesef.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 304 | Tarih: 12.04.2015
Ahmet Hakan
Teröristler Berkin'i ikinci kez öldürdüler
Akla takılan sorular
1189 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
HDP’nin baraj sorunu üzerinde çeşitlemeler
Küfür Tek Millettir
1180 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Batılıların başkaları adına konuşma haysiyetsizli
HEM UYUMUŞ HEM DE ZOKAYI YUTMUŞUZ!
1142 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Patron kim?
Sermaye’nin kontrolündeki Patronlar
1090 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler