Patron kim?
1089 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

10/04/2015

 

Yazı için http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/04/10/patron-kim

 

Yorum:

 

Sermaye’nin kontrolündeki Patronlar

Ergün Diler yazılarında olayları anlatıyor, bizi nasıl yok ettiklerini, nasıl her işimizi düzenlediklerini bir bir anlatıyor. CHP, MHP, BDP koalisyonu oluşmuş, çatı başbakanları var diyordu. Ekmeleddin veya Derviş. Benim de çok iyi bildiklerimi söylüyor. Batı sermayesinin içimizde nasıl oyun oynadıklarını anlatıyor. Ben onların teferruatına girmem. Çünkü öğrenmemin bir yararı yoktur. Onun gücünü biliyorum.

 

Yazarın unuttuğu bir şey vardır. AK Parti’ye ne yaptığını anlatmıyor. Onun hikayesini de benden dinleyin.

 

1950’lerde Demokrat Parti iktidar olunca halkımız büyük bir coşku ile katıldı. Ben DP’ye oy verdim. Millet Partisi’ne oy verdim. Bizi eşek gibi çalıştırıp, meyve vereceği zaman tepeleyip afiyetle yediklerini seyir ede ede on yılımızı doldurduk. CHP ondan beter olduğu için ona aldırmadım da 1960’ta DP’lisiniz diye beni attılar. Bir sene köyümde kaldıktan sonra Ankara’ya geldim ve askerler bana İzmir’de iş verdiler. İzmir’e gittiğimde benim gibi düşünen arkadaşlar buldum. Önce 1967’de Kooperatifi kurduk, 1969’da bağımsız adaylığımızı koyduk.

 

Mücadeleye temelden başladık.  Nur Cemaat’i vakıflar olarak organize oldu. Milli Görüşçüler parti olarak organize oldu. Erbakan Akevler’e katıldı ve birlikte Adil Düzen’i oluşturduk. İşin ciddiyetini gören Sermaye Akevler’le beraber siyaset yapan Erbakan’ı bertaraf etmesi için AK Parti’yi ve Gülen Cemaati’ni organize etti.

 

Biz Akevler olarak şöyle bir siyaset takip ettik. Birileri iyi iş yapıyorsa ona karşı olmayız. O bize karşı olsa da biz ona karşı olmayız. Kendimizi savunuruz ama hiçbir zaman saldırmayız. Varlığı memleket için gerekli ise sadece savunuruz. Biz BDP’nin, MHP’nin ve CHP’nin varlıklarının ülke için gerekli olduğuna inandığımız için hiçbir zaman karşı olmadık.

 

İyi işte birilerinin ihtiyacı varsa onun bize karşı olduğuna bakmaksızın onu destekleriz. Desteğimizi istemezse uzak dururuz. MHP önerilerimizi hep reddetti onun için biz de uzak durduk. Karşı olmadık.

 

AK Parti ile iç içe idik. Onun bize ihtiyacı yoktu. Çünkü Erbakan vardı. Yazarın söz ettiği kaynaklar fazlasıyla destekliyorlardı. Dolaysıyla 15 sene hem Milli Görüşçülerden, dolayısıyla AK Parti’den hem de Gülen Cemaati’nden uzak durduk. Onlar aramadı biz de ilgilenmedik.

 

Erbakan gidince artık ne AK Parti’ye ne de Gülen Cemaati’ne gerek kaldı. Bunları birbirlerine kavga ettirerek İslam’ın sonunu getireceklerini sanmaktadırlar. Bu durumda her iki tarafın şiddetle Kuran’ın desteğine ihtiyacıı vardır. Bu da yalnız Akevler’in çalışmalarından elde edilebilir.

 

AK Parti yanlış yapıyordu, Gül yanlış yapıyordu, Davudoğlu yanlış yapıyordu. Oyun çok basitti.

a) Gül seçime girmeyecek ve Gül’ün %5 oyu gidecekti.  Mürted de olsa Akevler ekibi üç dönem hikayesi ile devre dışı ediliyordu. %5 oyu buradan gidecekti.  Fethullah Gülen’e saldırmakla ona oy verecekler de oy vermeyeceklerdi. Böylece %40’ın da altına inecekti.

b) Yine de AK Parti ekseriyeti alacak ama AK Parti’nin listesinde ajanlar yer alacaktı.  AK Parti’de Erdoğan’a cephe alanlar vardı. Parti’de Davudoğlu’na cephe alanlar vardı. Bunlar bilinmediği için elendi. Yerine yeniler alındı. Yenilerin içine ajanlar kolayca sızdı. Tanınmadıkları için itiraz edilmedi. Ajan olmayanlar içinde siyaset acemisi oldukları için her zaman kandırılabilirler. Dolayısıyla AK Parti’nin ekseriyeti sona erer.

c) Yeni hükümeti MHP, CHP, BDP milletvekilleri kurar ama onlardan biri değil, Derviş veya Derviş’in emrindeki birisi kurar. Arık başbakan fiilen Derviş olur. Sermaye’nin atadığı genel vali olur. Seçilen başbakanları o yönetir.

d) Sonra ne olacak, iş basittir. AK Partililer hakkında dosyalar hazırlanmıştır. Onların Ergenekon ve Balyoz yargılanmalarından sonra girecekleri hapishaneler hazır. Kimin hangi koğuşa konulacağı bile belli. Gül zannediyor ki ona dokunmazlar. Üç dönemin kurbanları zannediyor ki rahat edeceğiz. Önce onları devre dışı ederler. Çünkü onlar tehlikelidir.

 

Hiç şüphe yok ki asıl hedef biziz. Akevler’dir. Adil Düzen’dir. Bunu bildiğimiz için AK Parti ile birlikte bu oyunlara karşı duralım dedik. Dört adayı sunduk. Harun Özdemir, Kazım Erten, Gürsoy Erol ve Arif Ersoy’u yazdık. Bunlar Akevler adayıdır. Eğer bunları milletvekilleri yaparsanız, Akevler’le beraber çalışacaksınız demektir. Yanınızdayız. Göstermezseniz biz sizden uzak dururuz.

 

Diğerleri için bir şey söyleyemem ama Arif Ersoy’u ele alalım. Arif Ersoy İktisat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi mezunudur.  İktisat profesörüdür.  Çorum Belediye Başkanlığı yapmış, Avrupa’da Türkiye’yi yetkili yönetici olarak temsil etmiştir. Ayrıca ESAM’ın yıllardır sekreteridir. Fatih Erbakan’ı ve Numan Kurtuluş’u partiye aldığına, davet ettiğine göre bu hususta bir alerjisi yoktur. Çorum il teşkilatı ısrarla davet etmiştir. O halde bunun ne kusuru bulunmuş ki liste dışı bırakılmıştır. Tek kusuru Akevler’den gelmiş olması ve Akevler’de Akbilim başkanı olmasıdır.

 

Sayın yazar bunlara dokunamıyor. Dokunamıyor çünkü ispatlamış olur. Bize her zaman saldırmışlardır. Allah bizim yanımızda olmuş dolayısıyla varlığımız devam etmektedir. Yarın Derviş iktidara gelir, bizi de Ak Parti grubu içinde ezmeye kalkışırsa Allah bizi koruyacaktır. Korkumuz yoktur.  

 

Akevler’den kaçan AK Parti’den de kovulan arkadaşlarımıza Akevler’in kapısı açıktır. Gelin Allah’ın gölgesine birlikte sığınalım. Adil Düzen gelmedikçe bu oyunlar bitmez. Başka melce yoktur.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 304 | Tarih: 12.04.2015
Ahmet Hakan
Teröristler Berkin'i ikinci kez öldürdüler
Akla takılan sorular
1188 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
HDP’nin baraj sorunu üzerinde çeşitlemeler
Küfür Tek Millettir
1179 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Batılıların başkaları adına konuşma haysiyetsizli
HEM UYUMUŞ HEM DE ZOKAYI YUTMUŞUZ!
1141 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Patron kim?
Sermaye’nin kontrolündeki Patronlar
1089 Okunma
Süleyman Karagülle