Balyoz'dan beraat edenler ne diyorlar?
1044 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

04.04.2015

EMEKLİ Tuğgeneral Süha Tanyeri... Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz... Emekli Tümamiral Semih Çetin... Emekli Albay Hüseyin Özçoban... Emekli Albay Berna Dönmez...

*

Balyoz'dan aylarca hapis yatan, "cami bombalayacaklardı" diye suçlanan, "darbeci" diye itham edilen bu isimler, beraat kararının ardından ilk kez geçen akşam Tarafsız Bölge'de konuştular.

*

Hepsi açısından altı çizilmesi gereken hususlar şunlardır:

-Kaybedilmiş haklarının geri verilmesi için yasal düzenleme istiyorlar.

-"Balyoz"un baştan sona bir kumpas olduğunu ve bu kumpası gerçekleştirenlerin mahkemelerde adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söylüyorlar.

-Televizyon ekranlarında, gazete manşetlerinde ve köşe yazılarında haklarında atıp tutanların bugün özür dilemeleri gerektiğini vurguluyorlar.

-Tezgâhın "Cemaat" tarafından gerçekleştiğini, "Hükümet"in bunda ortak olduğunu ve dış güçlerin de bu tezgâhta rol oynadığını belirtiyorlar.

-Genelkurmay Başkanlığı'nın kendilerine sahip çıkmadığını, bu sahip çıkmayış nedeniyle kamuoyunda "suçlu" gibi algılandıklarını düşünüyorlar.

-Doğru bildiklerini cesaretle söylemedikleri ve tanıklık yapmaktan bile kaçındıkları için Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'a kızgınlar.

-Süreçte en fazla desteği ailelerinden aldıklarını söylüyorlar.

-Hapisteyken en büyük sıkıntılarının... BİR: Beden ve ruh sağlıklarını korumak... İKİ: Dertlerini anlatabilmek... Olduğunu söylüyorlar.

Yazının tamamı için

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/sezer-de-aynisini-yapti_28641996

 

Yorum:

Onlar akıllı, biz aptal (!)

12.02.2012 tarihli yazımdan alıntı:

Birisine siyasi oyun oynayacağınız zaman çok değişik taktikler kullanırsınız. Bunlardan en etkili olanı oyun oynayanın hep perde arkasından işi idare etmesi ve ortalıkta hiç görünmemesidir.

Günümüzde de böyle bir oyun oynanıyor. Birileri düğmeye basıyor ve birileri tutuklanıyor. Koskoca genelkurmay başkanı tutuklanıyor, generaller hapislerde, mahkeme koridorlarında, savcıların karşısında süründürülüyor. Bu işler yapılırken olay Ak Partiye mal ediliyor. Ak Parti bilinçaltı memnuniyeti ile “yargı bağımsızdır, herkes yargı karşısında eşit bir şekilde hesap vermelidir” diyor. Böylece Ak Partililer askerlerin yargılanmasından hoşlanmanın getirdiği gevşeklikle arkadan gelecek oyunu fark edemiyorlar.

Deliller ürettiler. Askerleri yargıladılar. Erdoğan’ı kandırdılar. Akevler bağırdı da bağırdı, duyuramadı. Akevler bağırdıkça, çırpındıkça dediler ki “Askerler kötüdür, sizin bu asker hayranlığınız nereden?”

Gün geldi, bunun oyun olduğunu AK Parti de anladı herkes de anladı.

O zaman söyledik, hâkimlik sistemi oyunlara sebep olur. Bağımsız hakemlerden oluşan yargı olmadıkça bu oyunlar bitmez dedik. Dinlemediler, hala dinlemiyorlar. Daha da kötüsü kulaklarını tıkıyorlar, dinlemek bile istemiyorlar. Kendilerini akıllı, bizi aptal zannediyorlar.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 303 | Tarih: 5.04.2015
Yusuf Kaplan
Entellektüel ve akadamisyenle nereye kadar?
İsim ve resim değiştirmek!
1189 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Balyoz'dan beraat edenler ne diyorlar?
Onlar akıllı, biz aptal (!)
1044 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Kod Adı: Kemal
Teşhisle değil, Tedaviyle meşgul olmak
1030 Okunma
Süleyman Karagülle
Can Dündar
Vicdan ve Ahlaksızlık Üzerine...
İşine Gelirse
1015 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Gezi ruhu kendisini terörde mi buluyor?
Gerilim tırmanırken
977 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler