Dört trajik şahsiyet
1168 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

13.03.2015

ERDEM BAŞÇI: Ekonomide belirsizliklerin olumsuzluk yaratabileceğini, para politikasının gelecekte gevşeme ihtimalinin doğmasının yerli paranın değer kaybetmesine yol açacağını, kısacası ekonominin a'sını, b'sini ve c'sini anlatmak zorunda kalması nedeniyle.

HAKAN FİDAN: Ülkede taktik ve stratejik açıdan atılacak adımların belirlenmesinde en önemli işlevi gören bir kurumun başında olduğu halde... Kendi kişisel kariyerini belirleme hususunda taktik ve stratejik açıdan neden olduğu fiyasko nedeniyle...

AHMET DAVUTOĞLU: "Hakan Fidan'a siyasette ihtiyacım var" diyerek Hakan Fidan'ı büyük bir sevinç ve heyecanla selamlamışken... Siyasette ihtiyacı olduğu bu şahsın elinden kayıp gitmesine tek bir ses ya da tek bir nefesle bile karşı çıkamaması nedeniyle...

ALİ BABACAN: Ekonomi politik adına ne biliyorsa onun tam zıddını büyük bir özgüvenle haykıran Yiğit Bulut gibi bir danışmanın sorgulayıcı bakışları karşısında, kendisini savunmak zorunda kalması nedeniyle...

Yazının tamamı için

http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/Ahmet-Hakan_131/Dort-trajik-sahsiyet_28439039

 

Yorum:

Vay o namaz kılanlara

Cumhurbaşkanı bağırıyor da bağırıyor. Faizi düşürün diyor. Merkez Bankasına lafları çakıyor.

Sonra bir gün Merkez Bankası başkanı geliyor ve 130 slayttan oluşan bir sunum yapıyor. Cumhurbaşkanı da dinliyor ve ses çıkaramaz hale geliyor.

Kanal D’de bunun kritiğini yapıyorlar. İktisat Fakültesi 1. Sınıf bilgisini gerektiren en basit şeyleri anlatmış, daha Erdoğan bunları bilmiyor diyorlar.

Evet, anlattıkları şeyler faizli ekonominin gerekleri. Her şey faiz üzerine kurgulanmış. Erdoğan faizsiz düzen kurmalıyız diyor, çevresindeki danışmanlar faiz ekonominin gerçeği, onsuz olmaz diyorlar. Daha da ilginci bunu beş vakit namazlı danışmanları da, milletvekilleri de, bakanlar da, ekonomistler de söylüyor.

İnsanlar biz Kuran ehliyiz diyorken yalan söylüyorlar. Kuran’da faizcilerin Allah’a ve resulüne harp açtığını söylerken “faizsiz ekonomi olmaz” diyorlar. Yani aslında bilinçaltlarında Kuran’a inanmıyorlar ya da “Kuran hatalı bir kitaptır” diyorlar (Haşa).

Faizsiz banka kuralım diyoruz, hayalcisiniz diyorlar. Karşılıklı para çıkaralım diyorsunuz, hayalcisiniz diyorlar. Kuran’ın emrettiği ne varsa söylüyoruz, öyle şey olmaz diyorlar. Sonra da beş vakit alınlarını secdeden kaldırmıyorlar.

Veylün Li-l Musallîn.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 300 | Tarih: 15.03.2015
Yusuf Kaplan
Eğitim sisteminin merkezinde Kur'an olmadığı süre
İyi de hocam nasıl?
1313 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Saray'da ne oldu!
Ne oldu?
1254 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
İşgalcilerin ettikleri yanlarına kalıyor mu?
Savaşın Bedeli
1188 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Dört trajik şahsiyet
Vay o namaz kılanlara
1168 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler