Halkın durumu
1157 Okunma, 9 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

27/10/2014

- Halk olaylara, dini veya milli hislerle yaklaşır. Yönetici, duruma göre hareket etmek zorundadır. Oyunu kaybedebilir.

- Yönetici, iktidarda kalmayı düşünmemelidir. Yönetici, doğru ne ise onu yapmalıdır. Halk onu tutarsa iktidarda kalmalıdır. Halk doğrunun yanında olmazsa orda yöneticilik yapmamalı önce halkın doğrunun yanında olmasına çalışmalıdır.

 

- Dini duygular azalmasa bile insanlar başka şeylerin peşindedirler. Zengin olma amaçlarıdır.

- Para iş yapma aracıdır. Para için yaşanmaz, para için çalışılmaz, para bunlar için kazanılır. Bugün insanlar para ile her şeyin yapılacağını sanırlar ve herkes paraya tapmaktadır. Bu, şirki azimdir. Bizim cihadımız insanlığı bu puttan kurtarmaktır. Bu da faizsiz yeteri kadar kredi ile herkese çalışma ve yaşama imkanı sağlamayla olur.

 

- İktidar seçilmesini başarı kabul eder, muhalefet felaket tellallığı yapar. Her kötülük iktidardandır.

- Muhalefetten önce iktidarı destekleyenler, tarafsız olarak iktidarın yanlışlarını ve doğrularını ortaya koyup onun büyük hata yapmasını önlemektedirler. İktidar da kendi hataları ile meşgul oluyorsa iktidar olabilir.

 

- Siyasi partilerin her hangi bir plan ve projeleri yoktur. Tek hedefleri iktidarın çalışmalarını engellemektir. İktidar da muhalefete benzer şekilde muamele etmektedir. Bu da halkta kötü duygular üretmektedir.

- Bugün bir şeyler yapabilmek için iktidar olmak gerekmez.  Türkiye’de en az oy alan Saadet Partisi’dir, %2,5. Bu da 2 milyona yakın oydur. 100 TL verseler 200 milyon sermayesi olur. günde birer saat verseler, yılda 700 milyon saat eder. 70 milyon gün eder. 3,5 milyar TL eder.  Bunu harekete geçirdiğinde bir sene içinde Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü firması olur ve en başarılı işi yapar.

 

- Halkın duygusal yönüyle iktidara bağlanması yetmez, ekonomik yönden de bağlılık sağlanmalıdır.

- Siyasi partiler halkı kooperatifler şeklinde organize edip, halkı kendi özgürlüğü içinde refaha götürmeliler. Ataletle değil alın teri ile yaşamayı öğrenmeli. “Üst el alt elden daha hayırlıdır.” diyen önderin ümmeti olduğunu öğrenmeli. Devletten dilenme huyundan vazgeçmeli, devleti desteklemeli. Devlet halka dağıtan değil, halktan vergi alan kurumdur. Sömürü düzende halk fakir bırakılır, sermaye veya yöneticilere muhtaç edilir. Sonra ona yardım ederek oy alırlar. Bu sistemi halkın partisi kendisi değiştirmektedir.

 

- IŞİD olayı bir halk grubu hareketi değildir. Vaktiyle bizim olan topraklarda doğan boşlukta değişik güçlerin at oynatmasıdır.

- IŞİD'in çatışması danışıklı döğüştür. Gaye halkı birbirine düşürmek, Türkiye’yi de kavgaya çekip birlikte kötüye düşürme faaliyetidir.

 

- Mücadele, yönetmek isteyen büyük güçler arasındadır. Ona göre siyaset takıp edilmelidir.

- Mücadele, sermaye ile devletler arasındadır. Üçüncü cihan savaşı çıkarma hedefidir. Devletler bunu idrak etmektedirler. Galip gelecekler.

 

01/11/2014

PKK’nın Anlamı

- PKK ayrılıkçı olsaydı, işçi temsilcisi olarak faaliyete geçmezdi.

- PKK’yı kuranlar, Türkiye’yi yıkmak ama Kürtleri de devlet yapmak istemiyorlardı. Dindar Kürtlerle değil de ateist Kürtlerle işbirliği yapmak istediler. Bu sebeple işçi sınıfını tuttuklarını iddia ettiler. Yoksa şimdiye kadar çoktan ayırabilirlerdi.

 

- Ağalar PKK’ya karşı oldular. Devletin koruculuk desteği ile PKK ile çatıştılar.

- Kürtler, Araplardan sonra İslamiyet’i ilk kabul eden bir topluluktur. İslamiyet’e bağlılıkları devam etmektedir. Tutucu da değildirler.  PKK’nın onlara hükmetmesi mümkün değildir. BDP bu gerçekleri görmeye başlamıştır. Bugünkü çözüm süreci böyle başlamıştır.

 

-  Avrupa Birliği stratejik önemi olduğu için Türkiye’yi AB içine almak istiyor. Fransa ve Almanya güçlü Türkiye’nin kendi durumlarını sarsacağına inandıkları için sakıncalar vardı. Kürtleri ayırıp Türkiye’yi küçültme politikasını gütmüşler bunun için PKK’yı desteklediler. ABD de petrol kaynaklarına sahip olmak için Kürtleri ayırmak istemiştir.

- Ayrıca Ortadoğu’da İsrail Birleşik Devleti kurmak için Irak’ı ve Türkiye’yi parçalatıp küçük devlet yapmak istemişleridir. Bölmek istemişlerdir.  Rusya, Anadolu’ya sokulabilmek için PKK’ya karşı olmamıştır. Kürtlerin sadakati sayesinde bu emellerine ulaşamadılar. Burada Milli Görüş’ün büyük etkisi olmuştur. Şimdi de AK Parti siyasetini takip ediyoruz.

 

- Türkiye’nin büyük güç olma yolundaki adımlarında herkesin bize karşı olması normaldir.

- Türkiye uygarlaşmada öncü olacaktır. Silah zoru ile değildir.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

YORUM:

Türkiye’nin Yeri

Tarihte her bin yılda bir yeni bir uygarlık kurulmuştur. İki uygarlık yarış içinde olmuştur. Mezopotamya-Mısır, İbrani-Yunan,  Hıristiyanlık-Roma, İslam-Avrupa uygarlıkta eş zamanda yaşamışlardır. Batı uygarlıkları beş yüz yıl sonradan takip etmiştir. Bütün uygarlıklar iki uygarlığın sentezinden doğar.  Sentezi de önceden hazırlık yapan topluluklar yaparlar.

Bugün insanlık III. bin yıl uygarlığını kurmaktadır. Bu uygarlığı sentezleyecek dünyada tek topluluk vardır, o da Türkiye’dir.

 a) 300 yıldır Avrupalılaşmaya çalışmaktadır. Yazı inkılabı dahil ıslahat ve inkılapları ile Türkiye batıyı öğrenmiştir. İslamiyet’te hala en ileri bir ülke Türkiye’dir. Bu sentezi ancak Türkiye yapabilir.

 b) Bediüzzaman ile başlayan İslamiyet’i yeniden anlama faaliyeti gelişmiş, okulları ile dünyaya ulaşmıştır. Her yerde açılan okullarla İslamiyet tüm dünyaya öğretilmektedir. Bunun merkezi Türkiye’dir.

  c) Erbakan’la başlayan Adil Düzen çalışması da tüm dünyaya duyurulmuş bulunmaktadır. Onun artçıları Türkiye’de anayasa ekseriyeti ile iktidar olmuşlardır. Dünyaya etki etmişler, Sovyetlerin yıkılmasına sebep olmuşlar ve ABD’de bir zenci Müslümanın başkan olmasına sebep olmuşlardır.

   d) 1967’de kurulmuş Akevler Kooperatifi yarım asırdır, uygulamalı araştırmaları ile yeni uygarlığın sentezi projesini yürütmektedir.  Desteklediği Nur Cemaati ile Milli Görüş etkin iki grup olmuştur.

İstanbul Akevler’de Adil Düzen’e Göre İnsanlık Anayasası hazırlanmış bulunmaktadır. Geçici anayasayı da bastırmış ve yayınlamıştır. Türkiye dünyaya parasıyla veya silahıyla değil Adil Düzen ile etkin devlet olacaktır.

İktidarı ile muhalefeti ile Türkiye Adil Düzen’e Göre İnsanlık Anayasası’nı ele almalı ve önce Türkiye bu anayasayı uygulamalıdır. Ondan sonra dünya kendiliğinden Türkiye’yi örnek alacaktır. İlk çözeceği sorun da PKK sorunu olacaktır.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
02.11.2014
08:33

İçeriden bir isim anlattı:

Genelkurmay paralel yapıya nasıl bakıyor?

http://www.milliyet.com.tr/iceriden-bir-isim-anlatti-/gundem/ydetay/1963563/default.htm

Reşat Nuri Erol
02.11.2014
08:33

http://haber.stargazete.com/yazar/bir-yerde-yanlislik-yok-mu/yazi-960136

Reşat Nuri Erol
02.11.2014
09:40

http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/HayrettinKaraman/yeni-katilim-bankalari/56732

Reşat Nuri Erol
02.11.2014
10:14

http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/HayrettinKaraman/yeni-katilim-bankalari/56732 -bu yazı vesilesiyle Hayrettin Hoca'ya yazdıklarım- kanaatimce... ülkemizdeki ilk faizsiz kuruluş, 1967 yılında kurulan... S.S.AKEVLER KREDİ VE YARDIMLAŞMA KOOPERATİFİ... adı üstünde "KREDİ VE YARDIMLAŞMA"" kooperatifi... o zamandan itibaren devletimiz ve halkımız ilgi göstermedi; hala göstermiyor... faizsiz finans kurumları veya katılım bankaları da ilgi göstermedi/göstermiyor... 1990'lı yılların başında, Süleyman Akdemir ile İstanbul'daki bütün "faizsiz finans kurumlarını" tek tek dolaşıp et üst yetkililerle görüşüp -sizin de (HAYRETTİN KARAMAN) ortağı olduğunuz- İzmir'deki "ÖZDEMİR ÇELİK DÖKÜM" FABRİKAMIZ İÇİN KREDİ İSTEDİK, ON MİSLİ TEMİNAT GÖSTERDİK... uzun hikâye... sonuç; kredi vermediler... o zamanki Genel Md yardımcıları Nazif Gürdoğan ve Adnan Büyükdeniz, sonunda bu kurumlardaki acı gerçeği itiraf edince, Süleyman Akdemir arkadaşımla pes ettik ve o günden sonra özellikle ben bu kurumlarla ilgili görüşümü ve tavrımı netleştirmiş oldum... (Rahmetli Gündüz Sevilgen, Faysal Finans'ın asıl gizli kahramanı ve kurucusudur; daha sonra ondan dinlediklerim ise konu ile ilgili birkaç hikâye olur...) iki FAİZSİZ BANKA kitabımız yayımlandı... birincisi İSAV yayınları arasında; ilk tartışmalı ilmî toplantı tebliğleri... ikincisi İZ YAYINCILIK yayınları arasında; hâlâ yayımlanıyor... ilk kitabımız "İSLÂM'DA DENGE / PARA / ALTIN VE GÜMÜŞ"ü, yayımladığımda, mutlaka size de göndermişimdir; sonrasında 11 (onbir) kitap daha yayımlayacaktım ama ilgi olmayınca!!!... konu ile ilgili "makalelerimiz" ise yüzleri geçti, binlere yaklaşıyor... SS AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİNİ 2000 yılında çok çalışarak kurduk... yeterince ilgi yine yok!.. heyhât... bu satırları bugünkü yazınız vesilesiyle yazıyorum... çok güzel bir yazı; ALLAH RAZI OLSUN... ALLAH TESİRİNİ HALK ETSİN... en derin selam ve sağlık, dua ve dileklerimlle... reşad

Reşat Nuri Erol
03.11.2014
08:20

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/vakiflar-vakiflar-bankasi-ve-halkimiz-8300.html

Reşat Nuri Erol
03.11.2014
09:28

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/cemaat-tek-tip-mi-8308.html

Reşat Nuri Erol
03.11.2014
16:51

TEŞVİKİYE !

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-sakli-cenneti--tatil-galeri-1964307/

Reşat Nuri Erol
05.11.2014
06:20

7 Kasım 2014 Cuma 14:00-14:30 Sergi Açılışı I. Dünya Savaşı Fotoğraf Sergisi (Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü) 14:30-14:45 Açılış 14:45-15:05 Açış Konuşması M. Recai KUTAN, ESAM Genel Başkanı 15:05-17:00 PROTOKOL KONUŞMALARI Mahmut ARSLAN-Hak-iş Genel Başkanı Mustafa KAMALAK-Saadet Partisi Genel Başkanı İsmet YILMAZ-TC Milli Savunma Bakanı Cemil ÇİÇEK-TBMM Başkanı 17:00-17:30 Ara 17:30-19:00 AÇILIŞ OTURUMU: İSLAM DÜNYASI VE EMPERYALİZM Prof. Dr. Mehmet AYDIN, Batı Emperyalizminin Bir Gerekçesi Olarak “Medenileştirme Misyonu” Prof. Dr. Arif ERSOY, 100 Yıl Sonra Birinci Dünya Savaşı Ve İslam Dünyası: Tarihten Ders Alarak Yeni Bir Dünyanın İnşası 8 Kasım 2014, Cumartesi 10:00-11:30 I. OTURUM: SAVAŞA GİDEN YOL Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mehmet AYDIN • Prof. Dr. Tufan BUZPINAR, Filistin Meselesi ve Siyonizm • Araştırmacı-Yazar M. Şükrü GÜZEL, I. Dünya Savaşı'nda Savaşan Tarafların Savaş Amaçları • Prof. Dr. Ali Engin OBA, Birinci Dünya Savaşı’nı Etkileyen Devlet Adamları: “Raymond Poincaré Örneği” • Prof. Dr. Hüseyin Suphi ERDEM-Yard. Doç. Dr. A. Fahimi AYDIN, Osmanlının Son Yıllarında Dış Etkilere Karşı Tedbir Politikası 11:30-12:00 Ara 12:00-13:30 II. OTURUM: I. DÜNYA SAVAŞI VE OSMANLI Oturum Başkanı: Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ • Prof. Dr. Mustafa Sıtkı BİLGİN, Osmanlı Devleti’nin Savaşa Girişi • Prof. Dr. Ahmet KANKAL, I. Dünya Savaşı ve Osmanlı Devleti • Prof. Dr. Cemalettin TAŞKIRAN, Sarıkamış Harekâtında Kritik İki Gün: 23-24 Aralık 1914 • Prof. Dr. Nedim İPEK, Savaş ve Göç 13:30-15:00 Ara 15:00-16:30 III. OTURUM: I. DÜNYA SAVAŞI VE ULUSLARARASI SİSTEM Oturum Başkanı: Prof. Dr. Mustafa Sıtkı BİLGİN • Prof. Dr. Hasan KÖNİ, I. Dünya Savaşı’nda Yabancı İstihbarat • Prof. Dr. Yaşar HACISALİHOĞLU, Uluslararası Sistem ve I. Dünya Savaşı • Prof. Dr. Sencer İMER, I. Dünya Savaşı ya da I. Kaynaklar Savaşı • Prof. Dr. Oya AKGÖNENÇ, I. Dünya Savaşı'nın İslam Dünyası Üstündeki Etkileri 16:30-17:00 Ara 17:00-18.30 IV. OTURUM: I. DÜNYA SAVAŞI VE COĞRAFYALAR Oturum Başkanı: Doç. Dr. Mustafa ALKAN • Prof. Dr. Zekeriya KURŞUN, I. Dünya Savaşı Sürecinde Araplar • Prof. Dr. Ahmet KAVAS, Emperyalizmin 20. Yüzyılda Ayrıştırıp Birbirinden Uzaklaştırdığı İslam Dünyasının Yeniden Birleşebilme İmkânı: Afrikalı Örneği • Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ, I. Dünya Savaşı’nın Balkan Coğrafyası Üzerindeki Etkileri • Dr.Eldar Hasanov, Osmanlı Topraklarında Siyonizm 9 Kasım 2014, Pazar 10:00-11:30 V. OTURUM: I. DÜNYA SAVAŞI SONRASI YENİ PROBLEMLER Oturum Başkanı: Prof. Dr. Zekeriya KURŞUN • Prof. Dr. Birol AKGÜN, Modern Ortadoğu Sisteminin Doğuşunda Avrupa’nın Etkisi • Prof. Dr. Şakir BATMAZ, I. Dünya Savaşı'ndan Günümüze Ermeni Diasporası • Prof. Dr. Murat ÇEMREK, Ümmeti Yeniden Keşfetmek: İslam Coğrafyasında Milliyetçiliği Aşarken “Kürt Sorunu” 11:30-12:00 Ara 12:00-13:30 VI. OTURUM: I. DÜNYA SAVAŞI VE TÜRK DÜNYASI Oturum Başkanı: Prof. Dr. Arif ERSOY • Yard. Doç. Dr. Alper ALP, I. Dünya Savaşı’nın Kazan Tatarlarına Siyasi ve Sosyal Etkileri • Prof. Dr. Abdulvahap KARA, I. Dünya Savaşında Orta Asya: Başkaldırı, Milli Devlet Arayışı ve İdeolojik Karmaşa • Prof. Dr. Ahat ANDİCAN, Birinci Dünya Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’na Türkiye-Türkistan İlişkileri • Prof. Dr. Alexander KOLESNİKOV, Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya Ve Türkiye: Bir Asırdan Sonra Bakış 13:30–15:00 Ara 15:00-16:30 VII. OTURUM: İSLAM DÜNYASI VE YÖNETİLME SORUNU Oturum Başkanı: Dr. Bekir Tarık YİĞİT • Doç. Dr. Mustafa ALKAN, İslam Dünyası ve Yönetilme (Hilafet) Sorunu • Prof. Dr. Vedat BİLGİN, Bilgi, Medeniyet, İslam Dünyası • Prof. Dr. Veli URHAN, İslam Medeniyeti, Ütopyalar ve Farabi: Medine-i Fâzıla’yı Yeniden Aramak 16:30-17:00 Ara 17:00-18:30 VIII. OTURUM: İSLAM DÜNYASI VE MEDENİYET TASAVVURU Oturum Başkanı: Prof. Dr. Oya AKGÖNENÇ • Prof. Dr. Mehmet Emin KÖKTAŞ, Modernleşme, İslâm Dünyası’nın Modernleşme ile İmtihanı • Doç. Dr. Yasin KURBAN, Din, Hukuk ve İslam Dünyası • Doç. Dr. Ensar NİŞANCI- Yard. Doç. Dr. Halit Burç AKA, Oryantalizm ve Ortadoğu'yu Anlamak 18:30-19:00 Kapanış Konuşması İrtibat : Emrullah ÖZTÜRK / +90 537 731 28 36 - esamgenelmerkez@gmail.com Yer : İstanbul – Güneşli RETAJ OTEL - Adres: Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi No:1/A E-Mail : res.istanbul@retaj.com T: +90 212 464 40 00 F: +90 212 464 40 01

Reşat Nuri Erol
05.11.2014
08:02

http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/KeremAlkin/turkiye-almanyalasirken-suriyeli-multeci-sorunu/56795





Sayı: 281 | Tarih: 2.11.2014
Yusuf Kaplan
Hariciye,Türkiye'nin altını oyarken...
TÜRKİYE'DE HARİCİYE BAKANI BAŞBAKAN OLURSA...
1176 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Halkın durumu
Türkiye’nin Yeri
1157 Okunma
9 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Şimdi de gündemde "Beyaz Kürtler"in hezeyanları m
Pozitif Ayırımcılığın Sonuçları
1151 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Peşmerge geçer iken
Gerçek
1143 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Faziletin Ölümü
Karmaşıklığın Tasnifi
1060 Okunma
2 Yorum
Vahap Alma
Ali Bulaç
Çatışmalarda din faktörü
Bir Araya Gelebilmeliyiz
1020 Okunma
Zafer Kafkas