Çözülme Süreci
1091 Okunma, 0 Yorum
Ali Bulaç - Zaman
Zafer Kafkas

Kürt isyanları, PKK ve terör gibi olgulara bakılmaksızın, ilk günden yapılması gereken Kürtlerin kavim kimliklerinin inkârına son verilmesi, ana dilde eğitim ve öğretim, bölge halkının sosyal ve ekonomik refah seviyesinin yükseltilmesi ile bölge ülkeleri arasında ileride AB benzeri entegrasyonların altyapısını kuracak politikaların takip edilmesi idi. AK Parti iktidarı üzerinden 12 sene geçti, bu uzun zaman zarfında sorunun yüzde 90’ı çözülürdü. Olmadı. Anlaşıldı ki, bundan sonra da olması güç, aksine vahim bir vadiye doğru sürükleniyoruz.

 

http://www.zaman.com.tr/ali-bulac/cozulme-sureci_2253073.html

 

 

Yorum:

 

Çözüm Yanlışta Aranıyor

 

Çözüm süreci başladığından beri aslında anlaşılmayan birşey var. PKK ve yandaşları ne istiyor bir türlü anlamadık. Özerklik mi isteniyor, devlet mi kurmak istiyorlar, gaspedildiğine inandıkları haklarını mı istiyorlar belli değil.

 

Her söylemde barış ve demokrasi gibi aslında yanından bile hayatları boyunca geçmedikleri kavramları kullanmaktan çekinmeden bölgeyi kan gölüne çeviren, güven ortamını yok eden, refah seviyesini gittikçe düşüren icraatlerin müsebbibi olmaları dışında bir özellikleri olmayan bu güruhun samimi bölge halkı tarafından vitrinden çıkarılmaları gerekmektedir.

 

Hükümet sadece doğu ve güneydoğuda değil ülkemizin her yerinde en temel sorunumuz olan güvenlik sorununu ortadan kaldıracak hukuki, ekonomik, eğitim ile alakalı reformlar için somut adımları atmak zorundadır.

 

Çözüm süreci olarak gözümüzün önünde sadece gemi ile bir teröristin yanına giden 3-5 kişiden başka birşey canlanmıyor. Biz çözüm için, özgürlük için, bucak sistemini, adalet için hakemlik sistemini, refah için faizsiz kredileşme ve karşılıklı para sisteminin ihyasının gerektiğine inanıyoruz. Bunlar haricinde yapılanlar sorunu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramıyor.    

 

Zafer Kafkas






Sayı: 280 | Tarih: 26.10.2014
Ahmet Hakan
Sartre'ın Nobel'i ret konuşması kadar etkili
Diyet
1987 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
İslamafobinin nedeni:Dünyanın müslümanlaşma tehli
İSLAM DİNİ VE DÜZENİNİ AYIRMAK VE ANLAMAK
1132 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Toplumun zekâsı bunlara yol göstermelidir
Asıl Rehber Kuran’dır
1097 Okunma
Tayibet Erzen
Ali Bulaç
Çözülme Süreci
Çözüm Yanlışta Aranıyor
1091 Okunma
Zafer Kafkas
Mahir Kaynak
Bütün Ayrıntılar
Ortadoğu’da Barış
1058 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Can Dündar
Haziran Bereketi
Haziranda Kar Helvası
1052 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler