Cemaat’in kaybetmesinin 10 temel nedeni
1003 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

01.04.2014

BİR: Dilleri İslami idi ama biraz fazla enteldi... “İslami entel” yani... Ahali ne demek istediklerini bu yüzden anlamadı.

*

İKİ: Fethullah Gülen’in Pensilvanya’da ikameti sorun oldu. Bu durum Başbakan Erdoğan’ın “dış komplo” iddiasının toplum tarafından satın alınmasına yol açtı.

*

ÜÇ: CHP ile işbirliği yapmak durumunda kaldılar. Bu hiç tutmayacak bir mayaydı... Olmazdı, olamazdı. Nitekim olmadı da...

*

DÖRT: Bürokraside etkileri büyük... Yetişmiş adamları var... Ancak oyu etkileyebilecek bir güce sahip değiller. Seçim sonuçları bunu gösterdi.

*

BEŞ: Güçlü görünmelerinin temel nedeni AK Parti ile yaptıkları koalisyondu. Koalisyon bozulunca çaptan düştüler, etkinliklerini yitirdiler.

*

ALTI: AK Parti ile koalisyon ortağı oldukları dönemde çok bencil davrandılar. Diğer İslami gruplara alan açmadılar. Bu nedenle hükümetle giriştikleri kavgada İslami grupların kendilerinden uzaklaşmasına yol açtılar.

*

YEDİ: Ölümüne destek verdikleri siyasi iktidara neden savaş açtıklarını topluma anlatamadılar.

*

SEKİZ: Yolsuzluk iddialarına daha önce hiç ses etmiyorlardı. Ancak birdenbire yolsuzlukları keşfettiler... Bu da iddialarının inandırıcılığını epey zedeledi.

*

DOKUZ: Devletin istihbarat örgütünü ve o örgütün başındaki ismi neden hedef seçtiklerini, bir dini grup olarak bunu neden mesele ettiklerini izah edemediler. Bir dini grubun MİT konusuna bu denli hayati önem atfetmesi toplumda yadırgandı.

*

ON: Bırakın İslami kesimi, laik kesimin bile tam olarak anlayamadığı ve anlamlandıramadığı biçimde İran’ı hedef aldılar, “Acem sorunu” tezini işlediler.

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26127365.asp

 

Yorum:

Cemaatin hataları

Başlangıçta dershaneler mevzuu vardı. O anda Erdoğan sonuna kadar haksızdı.

Gün geldi, seçim yaklaştı.

Cemaat burada hata yaptı. CHP’ye çalışmaya başladı. İşte o an kopuş anıydı.

Cemaat bunu yaparak kendini inkâr etti.

Cemaat bunu yaparak onlarca yıllık söylemini yok etti.

Cemaat bunu yaparak halkın kendilerine olan güvenini kaybetti.

Cemaat gazetesinde AK Partinin her şeyini eleştirmeye başladı ama her şeyini. Önceden söylediklerinin tersini söylemeye başladı. Bu da zihinlerde şunu uyandırdı: Cemaat işine geldiği anda seninle dost, gelmediği anda seninle düşman.

Bunları söyleyerek Başbakanın yaptıklarını haklı çıkarmıyorum. Başbakan paralel devlet diyerek gerçek paralel devleti es geçiyor. Daha doğrusu çevresindekiler es geçiriyorlar.

Cemaat ne yapmalıydı? AK Partinin hatalarını söyleyebilmeli, doğrularını da söyleyebilmeliydi. Ama bunu AK Parti ile ittifaktan önce de sonra da yapmalıydı. Cemaat seçimlerde hiçbir partiyi desteklemediğini, mensuplarının ise İslami hassasiyeti olan adaylara oy vereceğini söylemeliydi.

Cemaat bunları yapmadığı için kaybetti. Başbakan ise şu anda kaybetmemiş gibi görünse de mevcut zalim düzenin çarkları içinde erimeye mahkûm görünüyor.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 251 | Tarih: 6.04.2014
Yusuf Kaplan
Takk(iyye)ke düştü!kel göründü!
Kabul olmayacak dua!
1044 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Cemaat’in kaybetmesinin 10 temel nedeni
Cemaatin hataları
1003 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Anılar
Seçimlerin Manası
964 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Başbakanlık sisteminde başkanlık denemesine doğru
Cumhurbaşkanlığı seçimini beklerken
924 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen