Hata mı ettiler?
953 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

 

 

Hukukun üstünlüğüne, suçun şahsiliğine, masumiyet karinesine su gibi, hava gibi ihtiyaç duyduğumuz günlerin içerisindeyiz.

 

Hükümet, devlete paralel yapı” iddiasıyla Hizmet Hareketini, Türkiyenin bütün problemlerinin kaynağı, sebebi, sorumlusu ilan ediyor. Ama benim gibi milyonlarca insan ikna olmuyor, inanmıyor, somut delil ve yargı kararı olmadığı sürece de inanmayacak. Bu konuda ısrarla söylenilen şudur: Bürokrasi içinde kendini cemaat aidiyetine, enaniyetine kaptırmış, seçilmiş iradenin dışında başka yerlerden talimat alan, hukukun, devlet teamüllerinin dışına çıkmış olanlar varsa, bunu somut delilleriyle ortaya koyun, yargıya intikal ettirin, adil yargılama ile hukukun ne dediğini görelim.

 

Ama böyle yapılmıyor. Duyulmamış, görülmemiş hakaretlerle, üstelik milyonlarca insanın hassasiyeti görmezden gelinerek ağır bir suçlama kampanyası yürütülüyor.

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/hata-mi-ettiler_2198026.html

 

Yorum:

 

Bilmiyoruz.

 

Kendimizi televizyonlara, gazetelere kaptırırsak sağlıklı değerlendirmeler yapabilmemiz imkansız. Herkes kendi tarafından haklı ve karşı tarafın saldırısına uğradığı inancında.

 

Kimsenin kendini hesaba çekme, hatalarını bulma ve yanlışlarını düzeltme çabası yok. Hatasızlık, günahsızlık sıfatları ile donatıldıklarının zannı içerisinde sağa sola haklılıklarının ispatı peşindeler.

 

Kitaba, sünnete, ilme uygun değerlendirmeler, öneriler maalesef çok fazla yok, olanı da kimse kaale almıyor. Ne olacak, bu iş nereye varacak bekleyip göreceğiz. Umarım herkes için hayırlısı olur.

 

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 243 | Tarih: 9.02.2014
Ahmet Hakan
Niye adam gibi bir muhalefet yok
Dün dündür, bugün bugündür
1181 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Gülen Türkiye'de yaşasaydı herhalde ülkesine kıya
Madalyonun İki Yüzü
1169 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Helaket sebebimiz olacak bir felaket!
Türkiye nasıl düşer?
1127 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
İstihbaratın Önemi
Çözüm
1033 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Halk Hasta Oldu
Topluma Örnek İçin Kuran, Kuran,Kuran...
972 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Hata mı ettiler?
Bilmiyoruz
953 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler