Para politikaları
1181 Okunma, 0 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

25/08/2013

 

- Piyasa para politikalarını etkiler. Şimdi para politikası piyasayı etkiliyor.

- Para ekonomisinde parayı değiştirirseniz piyasa değişir. Üretim ekonomisinde ise üretim değişirse, para değişir.

 

- Geçen yıl değişecek para politikası gereği altın düşecek demiştim.

- Krediyi üretime verseniz, üretim artar. Para kıymetlenir ve altının değeri düşer. Krediyi bölüşüme verirseniz tüketim artar, mallar pahalanır. Altının değeri yükselir.

 

- Kuleler iç çatışma sebebiyle yıkıldı demiştim.

- Sermaye Merkezini Amerika’dan taşımaya hazırlandı. Kuleleri yıkarak, dünyaya savaş ilan etti. Umduğunu bulamadı. ABD’ye ders vermek istedi, veremedi.

 

- Wall Street’teki gösteri küresel sermayeye ikazdır.

- ABD’nin günlük olaylarını takip etmiyorum. Wall Street olayları hakkında bilgim yoktur.

 

-Amerika’da iki taraf farklı politikalar güdebilir. Yahut anlaştılar, görünürde çatışıyor gerçekte ise farklı politika güdüyor.

- ABD’deki global sermaye ikiye ayrılmıştır. Bankerler ve patronlar.  Bankerler yenilmiş durumda ama hala para onların parası. Uzlaşma ihtimali vardır.

 

-Rusya global sermayeye karşı. Obama ile yakınlığı buradan. AB devletleri de devlet kontrolü dışında bir ekonomiyi istemiyor.

- Sermaye dünya dengesini sosyalizm ve kapitalizm çatışması üzerine kurmuştu. Gorbaçov bu düzeni yıktı. Obama Putin anlaştı. Türkiye de onlara katıldı. Diğer devletlerden buna karşı olan yoktur. Yeni düzen oluşur. Banker sermaye yok oluyor.

 

-Türkiye önemli yerdedir.  Tarafını belirlemiştir ama bu belirlemede milli ittifak yoktur.

- Türkiye, tüm devletlere tarafsız olmalıdır. Sermayeye kapitalizmin dışında bir düzenle karşı konabilir. Sosyalizm bunu başaramadı. Adil Düzen denenecektir. Türkiye bu iki müttefikine Adil Düzen’i anlatmalıdır.

 

-Türkiye dengesini bulmuştur. Bu kadro tasfiye edilmemelidir. Tasfiye ediliyor ve yeni kadro belli.

- Sermaye tarafı bir kadro. Komşularla savaşan bir kadro. Böylece üçüncü cihan savaşı çıkaracak bir kadro.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

Yeni Para

Erbakan mevcut düzenin sömürüsünü dünyaya anlattı. Bundan sonradır ki Sovyetler yıkıldı. Bundan sonradır ki ABD’de bir zenci Müslüman’ın oğlu başkan oldu. Fatih Erbakan anlatıyor: Babam bir Alman gazeteciye, “Sen ile ben şimdi ortağız.” diyor. Gazeteci “Ne ortağıyız?” deyince, “İkimiz de sömürülüyoruz." diyor. İşte insanlığa bağıra bağıra sömürülüyoruz diye anlattı.  

Bunun sonucu ABD’deki tekel sermaye ikiye ayrıldı. Patronlar ve bankerler.

Bunlar uzlaşabilir ve sömürü düzenlerini sürdürmek isterler. Ne var ki güçlü devletler artık sömürmeme kararını aldılar. Bunlar birleşirse Yahudiler kaybederler. Bunlar uzlaşmaz da etkin devletler bir olurlarsa yeni düzenin etkileyicileri olurlar. Yoksa üçüncü bin yıl uygarlığında İsrail oğullarının etkisi olmaz veya çok az olur.

Global devletlerin bu savaşı kazasız belasız atlatabilmeleri için yapacakları bir iş vardır.

1-İstanbul’da bir insanlık kredileşme kooperatifi kurulmalıdır. Bu kooperatifin kurucuları dünya kuyumcuları olmalıdır. Devlet de bunu desteklemelidir. Bu kooperatife üye olan kuyumcular vergiden muaf olmalıdır.

 

2- Kooperatif altın bono çıkarmalıdır. Üye kuyumculara mağazalarında mevcut sermaye miktarınca kredi verilmelidir. Kuyumcular bu senetle gram olarak kârsız olarak alıp satmalıdırlar. Kuyumcuların kazancı vergi muafiyeti olacaktır.  Kuyumcular altınlarını başka paralarla serbest fiyatlarla alıp satacaklar. Altın senedi veren müşterilerden ayrıca işçilik parasını alabilirler. Kuyumcular tüm arz ve talebi karşılamak zorundadır. Kooperatif dayanışması içinde bunu gerçekleştirebilirler.

 

3- İnsanlık merkez bankası kurulur ve bu merkez bankası dünyadaki bütün ilçelerde birer şube açar. İnsanlık kooperatifi kuyumculara altın rezerv karşılığı verdiği altın para kadar altın parayı kredi olarak İnsanlık merkez bankasına verir. İnsanlık merkez bankası da bu paraları ilçelerdeki merkez bankalarına dağıtır.  Merkez bankaları bu senetleri milli paralarla alıp satar.

 

4-Uluslararası para bir devletin değil de insanlığın kuyumcuları tarafından kurulan insanlık kooperatifinin altın bonoları olur. Altın bonolar, dünyanın bütün kuyumcularında birebir değiştirilebilir. Ayrıca İlçedeki insanlık bankaları her ülkenin parasını ücretsiz alıp satarlar. Bankalar kârlarını diğer bankacılık işlemleri ile karşılarlar. Bu banka şubeleri de vergiden muaf olur.

 

5- Önemli olan husus ulusal paraların kurlarının tespitidir. Bu hususta ilçelerdeki merkez bankaları üzerinden gönderilen altın parasının yarısını ulusal para ile eksiltmeli usulle satarlar. Satılan miktar yarıya ulaşınca arz talep formülü ile dengede tutarlar. Bankada daima o kadar miktar sabit kalır.

F= Altın parasının değeri

S= Kasada mevcut olan altın senedi

So= Bankaya verilen altın senedin yarısı (yarısı satılmıştır)

P= Ulusal para

F= [(2+S/So)/ (1+2*S/So)]* P

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bunu rahatlıkla organize edebilir. Akevlerle bu kooperatifin kurulmasını öğrenir. İstanbul’da sözünün geçeceği 10 kadar kuyumcu bulur. Böylece kooperatif kurulmuş olur.  Kâr dağıtmayan bu kooperatif vergi ödemez. Merkez bankası da bu kooperatifin kuracağı anonim şirketinin hisse senetlerini faizsiz alıp satar. Böylece altının değeri her gün belirlenir. TL üzerindeki operasyonları buna göre yapar. Döviz alıp satacağına, altın bonosunu alıp satar.

Bundan önce sermaye altın sertifikasını çıkarmayı önlüyordu. Çiller yapamadı. Sonra yapılamadı. Bu gün ise sermaye de sıkıntıdadır.  Dolar uluslararası para olarak devam edemez. Israr ederse batar. ABD parası olarak da kalamaz. Ama uluslararası piyasadan çekilirse o zaman ABD’de para olarak devam edebilir. Nasıl İngiltere dünyadan çekilerek varlığını korumuşsa dolar da varlığını koruyabilir.

 

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 220 | Tarih: 1.09.2013
Ahmet Hakan
CHP ne yapmak istedi, ne yaptı, ne elde etti?
CHP’nin sıkıntısı
1269 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Fetih ruhu ve bir dünyanın çöküşü
Hakikati fethetmek
1248 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Para politikaları
Yeni Para
1181 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Amerika ile ortak çıkarlarımız ve dünya gerçekler
Ey Türk, Müttefikini Tanı!
1162 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Başka açıdan Suriye'ye müdahale
Suriye'de Barış
1032 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Müstehcen Yayınlar Çökertir
Açık Olmadan da Anlatılır
1028 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler