CHP ne yapmak istedi, ne yaptı, ne elde etti?
1271 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

24.08.2013

YAPMAK İstedikleri şunlardı:

Ortadoğu’ya açılmak... Irak’a, Türkiye’nin AK Parti’den ibaret olmadığını göstermek... Irak’ta sıkışan Türk dış politikasına yeni açılımlar getirmek... Irak’ta iş yapmak isteyen işadamlarının önünü açmak... Irak’ta tüm taraflarla temas kurulabileceğini göstermek...

 

Şunları yaptı:

Irak’ta tüm taraflarla temas kurmaya çalıştı... “Türk hükümetiyle iyi geçinemiyorsunuz diye Türk işadamlarımızın önüne zorluk çıkarmayın” mesajını verdi... Türk hükümetine yönelik eleştiriler karşısında, “Hükümetler geçici, halklar kalıcıdır” dedi... Ortadoğu’nun dinamiklerini ve o dinamiklerde dinin yerini anladı...

 

Şunları elde etti:

Yeni bir dış politika imkânının varlığına işaret etmiş oldu... Irak’a, “Türkiye’de AK Parti dışında CHP diye bir parti var” bilgisini iletmiş oldu... Türk işadamları açısından küçük de olsa bir umut yaratmış oldu... Irak’ta tüm taraflarla eşit ilişki kurmadan doğru dürüst bir politika oluşturulamayacağına dikkat çekmiş oldu...

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24581438.asp

 

Yorum:

CHP’nin sıkıntısı

CHP bir çaba içine girdi. Ak Partinin Ortadoğu’da etkinliğini kaybettiğini düşünerek Ortadoğu içinde etkili olmaya çalışıyor.

Ancak CHP’nin bu konuda çok büyük bir handikabı var: halkı anlamamak.

Halkı anlamak için halkın içinde olmak gerekir. Halkın içinden çıkmak gerekir. Oysa CHP partinin adındaki “halk” kelimesiyle ilgisi olmayan bir parti durumundadır. İftar sofrasına gittiğinde iftar saatini beklemeyi bilmeyen, eve ayakkabısız girileceğinin bile farkında olmayan partililer halkın arasına karışmaya çalıştıkça halktan ne kadar uzak olduklarını ortaya döküyorlar sadece.

Ortadoğu’ya gidenler bilirler. Ortadoğu halkı ile Anadolu halkı birbirine çok benzerdir. Neredeyse aynıdır. Yemek kültürü, misafir kültürü aynıdır. Çekinmeden yersiniz, içersiniz. Kendinizi Anadolu’da zannedersiniz.

O zaman Tayyip Erdoğan’ın neden hem Anadolu’da çok sevildiğini, kıyı bölgelerinde sevilmediğini, Ortadoğu ülkelerinde sevildiğini anlarsınız. Çünkü o standart bir Anadolu insanıdır. Anadolu insanı davranışını bozmamıştır, başbakan olunca değiştirmemiştir. Bu haliyle hem Anadolu halkı hem de Ortadoğu halkı onu kendinden görmekte ve sevmektedir.

CHP’nin ise bu yönde pek fazla bir şansı yoktur. Onu sevecek olanlar maalesef evlerine hatta yataklarına ayakkabı ile girenlerden başkası olmayacaktır.

 

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 220 | Tarih: 1.09.2013
Ahmet Hakan
CHP ne yapmak istedi, ne yaptı, ne elde etti?
CHP’nin sıkıntısı
1271 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Fetih ruhu ve bir dünyanın çöküşü
Hakikati fethetmek
1248 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Para politikaları
Yeni Para
1181 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Amerika ile ortak çıkarlarımız ve dünya gerçekler
Ey Türk, Müttefikini Tanı!
1162 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Başka açıdan Suriye'ye müdahale
Suriye'de Barış
1032 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Müstehcen Yayınlar Çökertir
Açık Olmadan da Anlatılır
1028 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler