Müslümanların Dikkatine
922 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

13 Ağustos 2013

 

*SABAH akşam günde en az iki kez tekrarlanmalı, tazelenmelidir: Rabb olarak Allahü Tealadan, Kitab olarak Kur’andan, din olarak İslamdan, nebi olarak Muhammed Mustafa’dan (Salat ve selam olsun ona), Şeriat olarak İslam şeriatinden razıyım… (Şeriat Allahın kitabı olan Kur’andan, Allahın Resulünün Sünnetinden, icmâ-i ümmetten çıkartılmış hükümlerdir.)

*Devamlı olarak akılda tutulmalıdır: Ezelde Allahü Teala biz insanlara “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” diye sormuş, insanlar da “Evet Sen elbette bizim Rabbimizsin” demişlerdi. Ben elhamdülillah ezelde Allah ile yapmış olduğum ahd ü misaka sadık bir mü’min ve müslimim.

*Lütfen ezberleyiniz: Allahü Teala, Kur’anda ve Sünnette bildirildiği üzere, kemal sıfatlarla sıfatlıdır ve noksan sıfatlardan münezzehtir. (Ehl-i Sünnet ilmihal kitaplarında yazılı olan, Allahın on dört sıfatını, manalarını bilmek ve unutmamak şartıyla yirmi dört saat içinde ezberleyiniz.)

*İmandan sonra İslamın ikinci temel emri ve şartı beş vakit namazı dosdoğru kılmaktır. Sadece cuma namazı kılmak yetişmez. Kılmıyorsanız beş vakit namazı kılmaya hemen başlayınız. Bazen kılıp bazen kılmıyorsanız, düzgün ve eksiksiz kılınız.

*İslam dininin ahlak kuralları vardır. Bu kurallar Kur’andan, Sünnetten ve hikmet-i islamiyeden çıkartılmıştır. Bunları doğru olarak öğreniniz ve hayatınıza uygulayınız.

*Allah her türlü azgınlığı=fuhşiyyatı yasak ve haram kılmıştır. Azgınlıklardan uzak durmalıyız.

*İsraf (savurganlık) büyük bir azgınlıktır.

*Zina büyük bir azgınlıktır. Başından evlilik geçmiş kimse zina ederse cezası idamdır. Zinayı suç olmaktan çıkartan bir toplum iflah olmaz.

*Riba=faiz büyük bir günahtır. Ribaya helal diyen kafir olur. Ne darülislamda, ne de darülharbte Müslümanlar birbirleriyle riba muamelesi yapamaz. Bu hükmü inkar eden dinden çıkar.

*İslam ailesinin reisi erkektir.

*Her mü’min Ümmet-i Muhammed (Salat ve selam olsun ona) denilen mübarek ve muazzez bir topluluğun üyesidir, bunun bilincinde olmalıdır.

*Ümmetin başında İmam-ı Kebir, Emîrü’l-mü’minîn veya Halife-i Resulullah unvanını taşıyan ehliyetli, liyakatli, ihlaslı, taqvalı, adaletli, dirayetli, kiyasetli, müeyyed, yerine göre sert, yerine göre merhametli bir başkan bulunmalı ve her Müslüman bu zata biat ve itaat etmelidir.

*İnsanın en büyük düşmanı kendi nefs-i emmaresidir. Olgunlaşmak ve kurtulmak için onunla mücadele ve ona muhalefet edilmelidir.

*Çocuklarını tâğut okullarında okutanlar onları mânen öldürmüş ve öldürtmüş olur. Müslüman, oğullarını ve kızlarını İslam mekteplerinde okutur.

*Feminizm bir küfür ideolojisidir, İslam feminizmi olamaz.

*Müslüman, Müslümanın kurdu değil, meleğidir.

*İslam Allahın hak dinidir. İslamda reform, değişiklik, yenilik, sulandırma, eksiltme, çıkartma yapılamaz.

*Allah bütün mü’minleri kardeş kılmıştır. Bu kardeşliği bozanlar hain ve zalimdir.

*Ümmet birliğini yıkan, iman kardeşliğini zedeleyen ve parça holiganlığı yapanlar sapıktır.

 

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Muslumanlarin_Dikkatine/16116#.UgtGPW1rPIU

 

Yorum:

Kişi ve Toplum

Adil düzen, Kuran'da anlatılan barış düzeni gelmedikçe insanlar ahlak yönünden yukarıda yazılanları yapması kendisi ve çevresi için iyidir.

Namaz kılmak kişiyi ilgilendirir, oruç tutmak kişiyi ilgilendirir. Kişi bunları  yaparsa faydasını hem bu dünyada hem de ahirette görür.

Faiz  ve zina toplumu ilgilendirir ve yapıldığı takdirde topluma zarar verir. İşte topluma zararı olan faiz ve zina gibi şeyler düzenle ilgilidir ve düzeltilmesi için çaba gösterilmelidir.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 217 | Tarih: 11.08.2013
Ahmet Hakan
Mustafa Kemal’in patatesleri
Putçuluk
1020 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Mahkûmlara acımak ile yargıyı yok saymak aynı şey
Demokrasi Raconu
978 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
SİYASİ YAPI
Sorunlar ve Adil Düzen
955 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Batılıların 21.yüzyıldaki tek hayati
Peygamberler musaddıkındır
931 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
Müslümanların Dikkatine
Kişi ve Toplum
922 Okunma
Emine Hocaoğlu