Devletin Rolü
949 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

30 Haziran 2013

 

-Devletimiz büyük hamle arifesindedir. Gençlerimiz ne için hareketlerini bilmiyorlar.

- Türkiye Üçüncü Kuran Uygarlığını kurmakla görevlidir. Üç asırdır, buna hazırlanmaktadır. Türkiye süper güç olmayacak, ama etkin merkez olanlar Adil Düzen’e gidecek.

 

- Her ülkede kargaşa çıkaracak kimseler vardır. Başladığınız işi tamamlamalısınız.

- Yöneticiler bir karar aldı mı yanlış da olsa onu uygulayacak, zararlar yeni kararla giderilecek, bir daha benzer hata yapılmayacak. Karar uygulanacak. Yoksa her karar sabote edilir.

 

-Olayları önlemek için analiz edilmelidir. Devlette örgütlenmelidir.

- Şeriatın koyduğu hükümler uygulanırsa özel tedbir almaya gerek yoktur. Şeriata göre yerinden yönetim, hakemlik sistemi,  yerel kararlar, sıkıyönetim uygulaması, merkezi kuvvetten yararlanılması ve idam cezası. Polis olayları takip ve tespit eder. Hukuk düzeninde polis müdahale etmez. Kişiler yargılanır ve ceza verilir. Barışta kitlelere saldırılamaz.

 

-Muhalefet sokaktakileri desteklemeli, sokak hareketlerinin nasıl durdurulacağı hususunda iktidara yol göstermelidir.

- İktidar muhalefet sistemi sermayenin icat ettiği çatışma sistemidir. Çok (en az beş ) sosyal grup olacak, bunlar yönetime nispi sistemle iştirak edecek. Çıkacak anlaşmazlıkları hakemlerden oluşan adil yargı çözecektir. Yargı kararlarını da silahlı güç teminat altına alacaktır. Bunun dışındaki sistemler, çelişkili sistemlerdir,  sonuç vermezler.

 

-Muhalefetin iktidarı desteklemesi halinde eylem eylemcilerin aleyhine döner. Ülkeyi yek vücut olmaya zorlar.

- Nispi sitemde, yerinden yönetim sisteminde, adil yargı sisteminde, ordunun bağımsızlığı sisteminde bu yek vücutluk sağlanır. Ordu iktidarın emrinde ise muhalefet anarşinin yanında yer almak zorunda kalır.

 

- Saldırganlar muhtemelen mağlup olacaklardır. İstihbarat bakımından zayıfız.

- Sermaye hala ekonomik gücünü elinde tutuyor. Karşılıksız para elindedir.  Bir de faizle dünyaya vermektedir.  Dünyayı masa başında haraca bağlamıştır. Onun istihbarat gücüne ulaşmamız mümkün değildir. Sorunları Adil Düzen ile çözmeliyiz.

 

Tamamı için http://haber.stargazete.com/yazar/devletin-rolu/yazi-767044

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Son Dakika

Mahir Bey’den bugün beklenen Mısır olaylarıdır. Yazıyı daha önce yazmış olabilir. Yahut biraz bekledikten sonra konuşmayı tercih etmiş olabilir. Ben Mısır olayları ile ilgili makale gönderdim. Reşat Erol da Milli Gazete’de yayınlamaya başladı. Ondan sonra gelişim oldu. Bu yorumda konudan biraz uzaklaşarak yorum yapacağım.

 

Mısırdaki olaylar Türkiye’deki 1980 olaylarına benzer şekilde gelişmeye başladı. Evren olgunlaşmayı bekledi. Daha önce yapsaydı, bugün Mısırda olanlar oluyordu. Daha geç kalsaydı Libya’da olanlar olurdu. Askerliğin esası zamanında harekettir. Ne önce, ne sonra. Düşman yaklaşırken erken ateş edersen yerini tespit eder ve seni yerinden mahveder. Geç kalırsan durduramazsın. Uygun yerde savunma ateşine başlayacaksın.

Mısır ordusu Evren’in yaptığını yaptı. Evren aslında Milli Görüş’ün düşüncesinde idi. Onu devirdi ama onun dediklerini yaptı. Şimdiki ordu da Mursi’nin düşüncesindedir. Onu devirecek ama onun dediğini yapacaktır. Diğer taraftan Evren’in yaptığından farklı olarak kendisi yönetime gelmedi, Ecevit’in usulünü uyguladı ve Anayasa mahkemesi başkanını Cumhurbaşkanı olarak atadı.

 

Şimdiye kadar Mısır ordusu Türkiye’nin takip ettiği yolu takip etti. Ne var ki dünyada ilk defa hiçbir askeri müdahalenin karşılaşmadığı bir olayla karşılaştı. O da askeri harekete karşı halk silahsız direnişe geçti. Şimdi komutan ne yapacaktır. İşte asıl askeri dehası şimdi ortaya çıkacaktır. Bunu başarı ile atlattığı zaman dünyanın ilk dehası olacaktır.

 

Tarihte buna benzer olay İran’da olmuştur. Halk krala karşı direnmiş, asla kanunsuz bir şey yapmamıştı. Silahsız halk sokakta idi. Kral bombalar yağdırdı. İran’da burada ölenler için şehitlik vardır. Ne var ki halkın direnişine dayanamamış ve kral ülkeyi terk etmiştir. Bu direniş de sonunda Mursi zaferiyle olabilir ve Mısır’da İran’da olduğu gibi İhvanı Müslim yönetimi gelebilir.

 

Askerin yapacağı iş tekrar Mursi’yi yerine iade edecek ama onun orduda tasarruflarına izin vermeyecektir. Mursi’den sokaktaki insanları susturmasını isteyecektir. Mursi de şunu bilmedir ki ordusuna dayanmayan iktidarlar, orda kalamazlar.

 

Hasılı Mısır’ın önünde iki yol vardır. Ordu ile Mursi anlaşacak ve laik bir düzeni yani İslami düzeni Mısır’a getirecektir.  Yahut,  Mursi orduya hakim olacak ve İran’da olduğu gibi teokratik bir düzen Mısır’a gelecektir. Mursi askerlere başvurarak işbirliği yapmayı teklif etmelidir. Birlikte yeni anayasa hazırlayıp yeni devlet başkanını seçmelidir. Başkanlığa Mursi ile Genelkurmay başkanı adaylıklarını koymalıdırlar. Kim kazanırsa o başkan olmalıdır. Diğeri olanı kabullenmelidir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
12.07.2013
15:03

ABD Mısır'ı neden silahlandırıyor?

Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner "ABD, Mısır'ı neden silahlandırıyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uluslararası Güvenlik ve Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner "ABD, Mısır'ı neden silahlandırıyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Laçiner, herkesin merak ettiği soruya 9 maddede cevapv erdi. MISIR MÜSLÜMAN ÜLKELERİ VURACAK Sedat Laçiner Star Gazetesi'nde yayınlanan yazısında ABD'nin Mısır'a verdiği 4 adet gelişmiş F 16'nın neden bağışlandığına dair bilgilere yer verdiu. O bilgiler tek kelimeyle tüyler ürpertici. Laçiner'e göre bu uçakların hedefinde bizzat Müslüman ülkeleri olacak. Hedef olmayacak tek ülke ise İsrail. Laçiner'in 9 ayrı maddede sıraladığı tüyler ürperden gerekçeler: 1) Kendi insanına karşı kullanmak için, 2) Filistin'de HAMAS'a karşı kullanmak için, 3) Diğer Müslüman ve Arap komşu ülkelere karşı kullanmak için, 4) ABD askeri endüstrisine destek olsun diye, 5) Mısır'ın ABD'ye olan bağımlılığını arttırmak için, 6) Uçağı bahane edip Mısırlı subayların ABD'de eğitilmesi, Amerika ile sürekli temas halinde olmalarını temin için, 7) ABD, Mısır'a yardım yapıyor görüntüsü vermek için, 8) Uçakların gelecekte bakım, onarım ve yedek parça ihtiyaçları olacağından, Mısır'ın ABD'den daha fazla askeri malzeme ithal etmesini sağlamak için, 9) Mısır'ı ABD'ye borçlu çıkarmak için, Laçiner yazısını şöyle tamamladı, "Mısırlı generallerin bugün gelmiş oldukları nokta dikkate alındığında Mısır Ordusu artık kocaman bir polis teşkilatıdır ve sadece Mısırlılar'a veya Arap-Müslüman komşularına karşı güç kullanabilir. Suriye ve Irak örneklerinde gördüğümüz gibi."





Sayı: 212 | Tarih: 7.07.2013
Yusuf Kaplan
İslamın özneleşme süreci
Ehli sünnet omurga
1378 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
İhvan’ın iki temel hatası
Asıl hata: Kuran’ı unutmak
1035 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Devletin Rolü
Son Dakika
949 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Müslüman Kimdir?
Bilerek İnanmalıyız
913 Okunma
Emine Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Menderes ve Demirel siyasal İslamcı mıydılar?
İslam hakkında bildiklerimiz
875 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Mısır'daki darbenin anlattıkları
Sorun Sistemde
870 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler