ABD gezisinden beklediğimiz nedir?
937 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Sayın Erdoğan’ın ABD gezisini önemli kılan bir başka husus da Irak ve Suriyenin geleceğidir. Bu iki mesele, Türk dış politikasının da en önemli iki meselesidir.  Irakta Kürdistan federe devleti var. Türkiyedeki siyasi Kürt hareketi, çözüm sürecinde Büyük Kürdistan hedefini telaffuz etmekten çekinmiyorlar. Türkiye için yeni sıkıntılara kapı açılabileceği endişeleri yersiz değildir. Irak, ABD işgalinden beri durulmuyor. Gelecek vaat eden bir siyasi zemin hâlâ kurulabilmiş değil. Suriyede devam eden çatışmaların işaret ettiği bir Kuzey Suriye meselesi var. Onun da ötesinde Suriyenin geleceği de belirsiz. İran ise Suriye ve Irakta olan bitenlere doğrudan müdahil durumda.

 

Acaba, Obama-Erdoğan görüşmesinde, endişelerimizi giderici, gerçekten yeni bir dönemi işaret eden sonuçlar çıkacak mı?

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/abd-gezisinden-bekledigimiz-nedir_2090708.html

 

Yorum:

 

Beklentimiz İçerden

 

Hükümetin dış politikasının başından beri hatalı olduğu ve taşeron görevi üstlendiği iyice su yüzüne çıkmaya başlamıştır. Bundan daha büyük sıkıntı ise muhalefetin herhangi bir konuda yapıcı, doğruya yönlendirici bir eleştiri geliştirmek yerine iktidarın her görüşünün karşısında yer alması ve doğru için bu kıstası koymasıdır.

 

Suriye'de hükümet Esad'ı desteklese idi , muhalefet tam tersi bir pozisyon alacaktı veya kürt sorununun çözümü noktasında da bu karşıtlık sözkonusu olacaktı. Herhangi bir ilmi temeli olmayan ve ülke sorunlarına çözüm olacak bir alternatif düşünce biçimi geliştiremeyen siyasi ortam ülkemizin en büyük problemlerinden biri olarak gözükmektedir.

 

Bizim ABD veya diğer ülkelerden ziyade kendi içimizdeki unsurlardan beklentilerimiz var. Kendi sorunlarımızı kendimiz bir ortak akıl oluşturarak çözebiliriz. Muhalefeti, birbirinin tersini düşünmek olarak algılamaktan vazgeçmek bunun için ilk adım olabilir. Sorun üretenlerin başı olan ABD'den bir beklenti içinde olmak yeni sorunları kabul etmek demektir.

 

Zafer Kafkas






Sayı: 205 | Tarih: 19.05.2013
Mahir Kaynak
Protestonun Anlamı
İnsanlık nereye gidiyor?
1437 Okunma
10 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Kendinden Büyüğüne ‘Demin Arz Ettiğiniz gibi’ Dem
Kültürümüze Sahip Çıkmalıyız
1073 Okunma
2 Yorum
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Küresel siistemi'müslümanlaşma've islamı bitirme
SIFIRDAN BAŞLAMAK!
1069 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
En zorlu yedi soru
Geçmiş olsun
1064 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
"Sihirli formül" her zaman aynı sonucu vermez ki.
Türkiye Kimsenin Tetikçisi DE-ĞİL-DİR!
993 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
ABD gezisinden beklediğimiz nedir?
Beklentimiz İçerden
937 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler