"Bu kadarı da olmaz" dedirten haberler...
1055 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

19.04.2013

Her gün ve her dakika yurttan ve dünyadan gelen haberlerin hiçbirini kaçırmadan izlemek gibi bir mesleki alışkanlığınız varsa, zaman zaman "Bu kadarı da olmaz ki" diyerek tepki göstermeniz kaçınılmazdır.
Dün bu tür haberlerden biri Suudi Arabistan'dan geldi. Haber şöyleydi:
- Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki geleneksel "
Jenadriyah Milli Miras ve Kültür Festivali"ne katılan şık giyimli üç erkek Suudi yetkililerin dikkatini çekti. "Erdemli Yaşam ve Ahlaksızlığı Önleme Komisyonu" festivaldeki kadın ziyaretçilerin erkeklerden etkilenebileceğini düşündü. Arapça yayınlanan "Elaph" gazetesindeki habere göre, festival yetkilileri üç erkeği yakışıklı oldukları için alandan uzaklaştırdı. Üç erkek ülkeden apar topar sınır dışı edilerek, Abu Dhabi'ye geri gönderildi.
Doğru olabilir mi bu haber?


Washington'da aklın tutulması

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından ortak hazırlanan ve "Silah alımlarında herkese geçmiş araştırması" yapılmasını öngören tasarıya 54 senatör "Evet" derken, 46 senatör "Hayır" dedikleri için gerekli olan 60 oy bulunamayınca silah kontrolüyle ilgili tasarı reddedilmişti.
Düşünün ki bir gün önce Boston'da bombalar patlamış. Düşünün ki birkaç ay önce bir manyağın kurşunlarıyla Connecticut'taki okulda 26 çocuk katledilmiş. Bu tür haberler sık sık gelmekte ABD kentlerinden.
Ve ABD senatörleri vatandaşların silahlanmalarının devamına onay veriyor.

Tamamı için Not supported field expression!

 

Yorum:

İnsan Aklından İnciler

İnsanın salt aklının çözümleriyle ortaya koyduğu bir komedi serisi yaşanıyor dünyada. Zinayı önlemek, kadınları koruyabilmek! amacıyla çekici erkekler kadınların bulunduğu ortamdan uzaklaştırılıyor, kadınlara araba kullanma, yalnız seyahat etme, kimi yerlerde ise çalışma yasağı getiriliyor. Ne kadar pratik değil mi? Bunlar işe yaramazsa ne yapacaklar, odalara mı hapsedecekler? Bu mu zinayı önleyecek; bu mu kadını, aileyi ve toplumu koruyacak?

İnsan aklı işte, bugün için bulduğu çözümler bunlar. Oysa peygamberin aile yaşamı örnek alınsa, O’nun aile yapısının Arap toplumuyla veya o günün şartlarıyla değil, insan doğasıyla ve sosyal dengeyle ilgili olduğu idrak edilebilse, kadına gereken değer de toplumdaki yeri de iade edilmiş, sorun ortadan kalkmış olacak. Bugün modern dünya zahirde göklere çıkardığı kadını sömürürken, gerici zihniyet ise ancak bir mal kadar değer verebilmektedir.

Nebevi yaklaşımın noksanlığı etkisini her alanda gösteriyor. Bir diğer örnek ise serbest silahlanmadır.

İlk etapta silahlanma kötü bir şey gibi gözüküyorken, saldırı karşısında savunmasız kalabilecek her insan için zaruri oluyor. Amerika’da vatandaşların silahlanmasına devam oyu çıkmasına şaşıran ve buna anlam veremeyen zihniyet, yine çağın çarkına takıldığından geneli görmekten yoksun kalmıştır. Herkesin kendini müdafaa edecek donanıma sahip olmasının bırakın öldürmeyi, saldırı teşebbüsünü bile ne kadar zora sokacağı niye kimsenin aklına gelmiyor?

 İnsanların silah taşıması fikrine bile tahammülü olmayan, buna barbarlık diyen elitler acaba aynı vahşet hissine yanlarındaki korumalarla neden kapılmıyorlar? Mesele siyah takım elbise ve gözlüğün fiyakasından fazla bir şey olsa gerek, ne dersiniz?

Modern hayat, çağın gerekleri ve insan beyni, belki de hevesi demeliyim. Bu üçünün bir arada olduğu yerde artık Nass’tan bahsetmek ve umut etmek ne yazık ki mümkün görünmüyor.

“Bırakalım komedi devam etsin, insan kendi eliyle ne kadar zillet yaşatabiliyormuş herkes görsün.” deme lüksüne sahip olmadığımdan duamı şöyle düzenliyorum:

“Rabbim, insanlığı insanın sapkın aklından, faydasız ilminden ve tükenmeyen kibrinden koru.”

Amin.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 201 | Tarih: 21.04.2013
Ahmet Hakan
Ben ne diyorum sen ne diyorsun
Hak hukuk gak guguk
1184 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Sonuçların Biçimi
Türkiye’nin Görevi
1152 Okunma
8 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Türkiye'nin gelişi bekleniyor...sessizce ve merak
Milli Görüş zincirinin son halkası
1103 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Fazıl Say sen de bizi say
Korkmasın.
1081 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
"Bu kadarı da olmaz" dedirten haberler...
İnsan Aklından İnciler
1055 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
İmanımızı Koruyalım
Öğrenmeden Kaçınmayalım
1027 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler