Paris suikastı ve İmralı Süreci
1019 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Şu anda şehit ailelerinin bir bölümü de dâhil, kamuoyunun büyük bir kesiminde yeni sürece destek var. İktidarıyla, muhalefetiyle herkes samimi ve sorumlu hareket edebilmelidir. Siyasi hesapları bir kenara koyarak bu yeni fırsatı değerlendirmemiz lazım. Provokasyonlara inat, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendinin işaret ettiği gibi, geleceğimiz adına, istikrar ve huzurumuz adına, kan kusup kızılcık şerbeti içtim deme tahammülü ile yapılması gerekeni yapmak lazım.

 

    Ancak unutmamak gerekiyor, temelde eksiğimiz barış, uzlaşma ve hoşgörü kültürüne dönemeyişimizdir. Bu ülkede birbirimizin boğazına sarılmayı gerektiren makul bir sebep yok. Ama devleti yöneten vesayetçi zihniyet iki asırdır, ille de bizim dediğimiz olacak, herkes bize benzeyecek, ya sev, ya terk et diyerek işlediği ötekileştirme zulmü ile ne müsamaha bıraktı bu topraklarda, ne hoşgörü, ne uzlaşma, ne muhabbet

 

    Asıl, kaybettiklerimizi hatırlayarak, olumsuzlukları unutarak barış ve sulh çizgisine dönebilmeliyiz.

 

Yorum:

 

Nasıl Bir Hoşgörü?

 

Barış, uzlaşma, hoşgörü gibi hepimizin ülkemiz içerisinde görmeyi arzu ettiği değerlerin, güç odaklarının istediği kesimlere yönlendirilmesi samimiyeti sorgulamamıza sebep olmaktadır. Her halükarda her platformda kendi algılarındaki demokrasiyi hedef aldıklarını düşündükleri askerlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla çatışmayı bir görev addedenlerin bugün barıştan, uzlaşmadan, hoşgörüden bahsetmesi bilinçli yapılıyorsa hainliği biliçsizce ise ahmaklığın göstergesidir.

 

Toplumu hiç olmadığı kadar kutuplaştıran, kendi kazanımlarını kaybetmeme adına her türlü adaletsizliğe baş vuran, yanlışı doğru gösterme çabasında olan bir zihniyetin esas güç sahibi yerine başkalarının emrine girmesi kadar doğal birşey olamaz. Esas güç sahibinin istediklerini gözardı ederek girilen bu yolda varlıklarını kağıttan kaplanlara borçlu olanlar tabiki onlara iman edeceklerdir.

 

Hoşgörü ve uzlaşma ancak insanların kendi iradeleriyle oluşturdukları toplulukların kurulmasına imkan verilmesiyle, insanların sosyal güvenlik, açlık endişesi taşımamasıyla gerçekleşebilir. Onun dışında PKK gider, başka çatışma alanları ortaya çıkar. Hesaplarla, yalanlarla dile getirilen içi boş bir hoşgörü ve barış söyleminin zarardan başka getirisi olmayacaktır.

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Ali Bülent Dilek
13.01.2013
16:58

işaret etmekle olmadığını da göreceğiz inşaallah.

ondan sonra "kurmak safhası"gelecek allahın izniyle...





Sayı: 187 | Tarih: 13.01.2013
Ahmet Hakan
ÖCALAN, AHMET TÜRK VE AYLA AKAT
Çözüm Öcalan’da değil-2
1161 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Nedenler iyi kavranır ve yanlışlıklar tekrarlanma
Kürt sorunu yok,sistem sorunu var!
1084 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Güçlü Devlet
Doğru ve sonuçsuz
1075 Okunma
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Paris suikastı ve İmralı Süreci
Nasıl bir hoşgörü?
1019 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
Barışı sadece ilke olarak desteklemek yetmiyor
Çitlerin ardında bir Millet
956 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Rabiatül-Adeviyye İslam Kız Mektebi
Pozitif İlimle Beraber
939 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler