Yoksa,yeni anayasa yapılmayacak mı?
1040 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

http://www.zaman.com.tr/yoksa-yeni-anayasa-yapilmayacak-mi/2006596.html

 

Anayasa, temel hukuk metnidir. En önemli demokratikleşme zeminidir. 27 Mayıs 1960 darbesinden beri yapılan anayasalar, vesayet sistemine zemin olmuştur. Darbe anayasaları zemininde hukukun nasıl katledildiğini, özgürlüklerin nasıl budandığını, bu arada nasıl soygunlar yapıldığını, halkın nasıl fakirleştirildiğini herkes gördü. Özgürlüklere metinlerde yer veren, fakat arkasından bir ama ekleyerek hepsini yok eden bir 12 Eylül anayasası, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir.

 

Yorum:

 

Yapılmasada Olur

 

 

Birileri benim adıma benim iyiliğime olduğunu düşünerek benim tüm hayatımı etkileyecek bir anayasa hazırlığı içerisinde. Benim değerlerimi, inancımı, hayat tarzımı dikkate almadan hiçbir görüş belirtmediğim ve benim gibi binlerce insanın da bu şekilde hiçbir fikir beyan edemediği bir anayasanın halkın anayasası olduğu nasıl iddia edilebilir.

 

Bütün eleştiri oklarını üzerinde toplayan mevcut anayasanın vesayet ve dayatma anayasası olduğu görüşünde olanların yapılması düşünülen ve üzerinde çalışılan anayasayı da bu kategoriye sokmamaları için hiçbir sebep bulunmamaktadır.

 

Bütün halk kesimlerinin düşüncelerine başvurarak ve tüm hayat tarzlarını dikkate alarak hazırlanacak bir anayasanın oluşma ihtimalinin az olduğu düşüncesindeyiz. En azından alışmış olduğumuz ve artık bilinen bir anayasanın yürürlükte kalması daha mantıklı gözükmektedir.   

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
29.10.2012
22:16

"Darbe anayasaları zemininde hukukun nasıl katledildiğini, özgürlüklerin nasıl budandığını, bu arada nasıl soygunlar yapıldığını, halkın nasıl fakirleştirildiğini herkes gördü."

Yeni anayasa bunun aksini mi vadediyor? Dahası ne gibi köklü değişiklikler getirecekler? Biri çıkıp anlatsa da biz de ona göre redde veya kabule karar versek. Zaten hukuk dili hilelerle dolu, açığını bulduğun anda bin kere daha delebiliyorsun. Zemin bu kadar kayganken ve biz bu kadar bihaberken daha çok anayasa hazırlanır ve dayatılır. Öncekinin adı "Darbe anayasası" ise şimdiki olsa olsa "Zorba anayasası" olur.





Sayı: 176 | Tarih: 28.10.2012
Ahmet Hakan
Kurbana güzelleme. Kurbanımızı keseceğiz inşallah
Manada tahrifat
1205 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Nerede o hakikat erleri,nerede?
Hakikat eri mi?hakikat şehri mi?
1202 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Emre Kongar
Silivri Gerçeğini Batı da Görmeye Başladı
Yargılama
1049 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Yoksa,yeni anayasa yapılmayacak mı?
Yapılmasada Olur
1040 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
İktidarları yerel seçmenler belirler...
Dışı sizi, içi bizi yakar
1030 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Bediüzzaman hakkında sorular ve cevaplar
Doğrular Anlatılmalı
957 Okunma
3 Yorum
Emine Hocaoğlu