Ak Partinin en büyük sıkıntısı
1121 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmatik kişiliği de çok önemli. Seversiniz, sevmezsiniz, beğenirsiniz, beğenmezsiniz fakat o karizmatik bir lider. AK Parti yeni Türkiye'den besleniyor. Yeni Türkiye de AK Parti ile demokratik dönüşümünü sağlam zeminlere oturtmaya çalışıyor. Bir başka ifadesiyle, AK Parti, statükonun çürük zeminlerdeki yapılarını yıkıp yerinde dönüşüm ile çağa uygun, toplumun değerlerine yaslanan yeni bir yapı inşa ediyor.

 

Yorum:

 

Akp ile diğer partiler arasında temelde fark bulunmamaktadır. Güç belirleyici unsurdur. Gücü elde etmek bunun üzerinden kendi anlayışını hakim kılmaya çalışmak ana hedeftir. Herkes kendi inanç ve değerlerinin üstün olduğu görüşüne sahip olduğundan diğerlerininde bu değerler ve inançlar içerisinde olması gerektiği zehabındadır. Bu güce imandır.

 

Oysa hangi düşünceden,inançtan,ideolojiden olursa olsun her bir bireyin kendi anlayışını özgürce yaşayabileceği ortamı hazırlamak ve bunu güvence altına almak Hakka imandır.

 

Gücü değerli kılan sistemin değişmesi demek elde edilen imkanların, kazanımların, menfaatlerin kaybedilmesi manasına geleceğinden Akp zihniyeti maalesef sistemin devamını istemektedir. Bu da doğal olarak faizci, zinacı, merkezi, dayatmacı sistemin devamı anlamına gelmektedir. Bugün Akp yarın Chp bu sistemin koruyucusu olmak zorundadır. Sadece iktidar nimetinden faydalanan kesimler değişmektedir. Temel felsefe aynıdır.

 

Bizce Akp'nin en büyük sıkıntısı güce iman etmesidir.  

 

Zafer Kafkas






Sayı: 172 | Tarih: 30.09.2012
Emre Kongar
Değişen Politikalar, Değişmeyen Baskı, Yitirilen
Denge
2009 Okunma
23 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
PKK Nasıl Bitirilir?
Kürk Sorunu ve Çözümü
1344 Okunma
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Bozkırda gök ekini biçen toprağın sesi ve meyvesi
İki vaiz
1310 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
AK Parti’nin 11 yıllık fotoğrafı
Bir başka açıdan fotoğrafı
1234 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Herkesin ulaşabildiği çok gizli bilgiler...
Yeryüzünün Şımarıkları
1196 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Ak Partinin en büyük sıkıntısı
Güce İman Etmesi
1121 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler