Şu sorular sorulmadan Başbakan röportajı olmaz
1125 Okunma, 4 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

08.06.2012

 

SORU: Özel Yetkili Mahkemeler ile “Cemaat” arasında bağ kuran yaklaşımlar var. Bu konudaki görüşünüz nedir? Sizce de Özel Yetkili Mahkemeler’in arkasında “Cemaat” motivasyonu mu var?

 

SORU: AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde “tek adam” portresi çizdiniz. Bu konudaki eleştirilere ne diyorsunuz?

 

SORU: “Tasmalı gazeteciler” nitelemesi, biraz ağır kaçmadı mı? Neden böyle bir ifade kullandınız? Kimleri kastettiniz?

 

SORU: “Her kürtaj bir Uludere’dir” dediniz, çok eleştirildiniz. Kürtaj ile Uludere katliamını bir arada zikretmenizin Kürtlerde yaralanmaya yol açtığı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

SORU: İçişleri Bakanınız İdris Naim Şahin ile parti sözcünüz Hüseyin Çelik arasında Uludere konusunda derin bir görüş ayrılığı ortaya çıktı. Siz hangisinden yanasınız? Hüseyin Çelik’ten mi, İdris Naim Şahin’den mi?

 

SORU: 12 Eylül’de bile hava iş kolunda grev yasaklanmamıştı... Sizin döneminizde yasaklandı. Bu konudaki görüşünüz nedir?

 

SORU: Kürtaj yasağının “ehil olmayan kişiler tarafından uygun olmayan koşullarda kürtaj yapılması” sorununa yol açacağı, bunun da kadın ölümlerini arttıracağı söyleniyor. Bu konuda bir görüşünüz var mı?

 

SORU: Kemalist sistem, toplumu dizayn etmeye pek hevesliydi. Nasıl giyinileceğine, nasıl inanılacağına, nasıl yaşanacağına karışıyor, müdahale ediyordu. Son zamanlardaki çıkışlarınızla sizin de benzeri bir heves içine girdiğiniz söyleniyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20717048.asp

 

Yorum:

Cevaplar

CEVAP: Özel yetkili mahkemelerin arkasında cemaat değil, sermaye var. Önce “darbeciler yargılanacak” telkiniyle Ak Parti’ye bu mahkemeleri kurduruyorlar. Nerede var nerede yok, muvazzaf demeden emekli demeden tüm askerleri tutuklatıyorlar. Öyle bir hale geliyor ki durum, asker ile hükümet arasında son derece bir soğukluk başlıyor. Diğer taraftan malum medyaya bunu destekletiyorlar. Gün geliyor, MİT müsteşarını almaya kalkıyorlar. Sonuçta öyle bir durum ortaya çıkıyor ki tutuklayamayacakları kimse kalmıyor. Hükümet çaresiz ya özel yetkili mahkemeleri kaldırmak ya da yetkilerini kısıtlamak zorunda kalıyor. Bunu önceden bilen Sermaye daha kanunun adı bile geçmeden bir ses kaydı ortaya çıkarıyor. Yakında bir kanun çıkacak, serbest kalacağız ve çocuklarına kadar intikam alacağız, onları gerçek hakimler karşısında yargılatacağız, diyor ses kaydındaki general. Sonra özel yetkili mahkemelerin kaldırılacakları ya da yetkilerinin kısıtlanacağı gündeme bomba gibi düşüyor. Bu durumda Sermaye başarılı olmuş oluyor. Hem toplumda kutuplaşmayı sağlıyor hem de tutuklu askerlerin güçlerini kaybetmediği duygusunu oluşturarak toplumda psikolojik eziklik meydana getiriyor.

CEVAP: Türkiye’de parti liderleri eğer tek adam olmazlarsa kısa sürede oradan inerler. Tek adam olmayan veya böyle olmak istemeyen bir parti lideri gösterin.

CEVAP: Her iktidarda olan basının kendi istediği gibi yazmasını ister. Basın ise menfaati neredeyse, kimdeyse, onun istediği gibi yazar. Bu düzende böyle gelmiştir ve bu düzen devam ettikçe de böyle gidecektir.

CEVAP: “Her kürtaj bir Uludere’dir” de kastedilen insanların ölmesi ise söz çok doğrudur ki bana göre bu maksatla söylenmiştir. Maksat Kürtlerin ölmesi ise yanlıştır ama bu maksatla söylendiğini düşünmüyorum.

CEVAP: Uludere’de olayın tüm yönlerine de bakmak lazım. Kaçakçıların ellerine mayın haritasını kim verdi? Onların böyle toplu bir şekilde silah taşıyan teröristler gibi hareket etmesini kim sağladı? Onların sınırdan geçtiği ilk istihbarat bilgisini Türk insansız hava araçları fark edeceği halde, onlardan önce Amerika neden alelacele haber verdi? Kaçakçı olabilecekleri düşüncesiyle tutuklamaları için oraya gönderilen askeri helikopterleri kim geri çevirdi? En son olarak doğrudan vur emrini kim verdirtti?

CEVAP: Siz bir grev yaparken başkalarına zarar veriyorsanız hakkınızı aramıyorsunuz. Başkalarını rahatsız ederek karşı tarafı istediğinize mecbur bırakmaya çalışıyorsunuz demektir. Sözgelimi, bir durumu protesto ediyorsunuz. İstanbul 1. çevre yoluna gidiyorsunuz ve yolu kesiyorsunuz. Binlerce insan gideceği yere gidemiyor. Saatlerce arabalar boş yere benzin yakıyorlar. Belki hastalar hastaneye yetişemiyor. Eğer hakkınızı arıyorsanız başkalarına zarar vermeden ararsınız. Siz grev yapıyorsunuz, şirket iki milyon dolar zarar ediyor. Sonra da buna hak diyorsunuz. Beğenmezseniz işten ayrılırsınız, size daha çok para veren yer varsa oraya gidersiniz. Eğer yoksa oturur çalışırsınız. Sonra sizi işten çıkarınca “bizi geri al” diye de yalvarmamış olursunuz. Geçmiş olsun.

CEVAP: Kürtaj yasaklanırsa ehil olmayan ellerde yapılırmış. Kadın ölümleri artarmış. Evet, cinayeti yasaklamayalım, ehil olmayan katiller cinayet işlemeye kalkarsa yanlışlıkla başka insanları öldürürler.

CEVAP: Adil Düzen dışındaki tüm sistemler toplumu kendi istediği gibi yaşatmaya zorlar. Çünkü karşı taraf kendisi için tehdittir. Eğer karşı tarafı kendi istediği gibi yaşatmazsa, gün gelir karşı taraf kendisini istediği gibi yaşattırır. Çünkü haktan sonra batıl vardır ve batıl düzenlerde hiç bir zaman mutluluk ve huzur yoktur. Sürekli tedirginlik ve yerinden edilme korkusu içinde yaşanırken bu tehlikeyi bertaraf etmek için daha da güçlenip karşıyı ezme psikolojisi hakimdir. Adil Düzen’de ise bu sorunlar yoktur. Herkes karşısındakine zarar vermediği sürece istediği gibi yaşar.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Mete Firidin
10.06.2012
09:34

Sayın Hocam : Baya bir Tayyipci olmuşsunuz. Teklif falan mı aldınız?

Zinanın normal kabul edildiği ve hatta evli insanların bile zinasının yasak olmadığı bir ülkede "kürtajı" neden yasaklarsınız? "tecavüzle çoğalma politikasına" destek mi veriyorsunuz?

Nur cemati ile Hükümet arasında sürtüşmenin olması hayırlı bir şeydir. Çünkü Demokrasinin olsazsa olmazı olan "kuvvetler ayrılığı prensibi" malum ülkemizde hiç mevcut olmadı. Nur cemati bu olmayan prensibi gerçekleştiriyor.

Umulur ki Hükümetin "köpeksiz köyde deyneksiz dolaşmasına" engel olur. Yani kuvvetler ayrılığı prensibinin gerçekleşmesine sebep olabilir. Bu nedenle bu sürtüşmenin millet için hayırlara vesile olacağını düşünüyorum.

Nur cemaati şu anda tek gerçek, sivil muhalefet durumundadır. Umarım en kısa zamanda siyasi bir parti kurarlarda, biz de AKP alternatifsizliğinden kurtuluruz.

"Yarabbi şükürler olsun. Bu günleri bize gösterdin. Müslüman iktidarın alternatifi bile müsliman bir cemaat"

Bu durum ancak daha hayırlıya delalet eder.

Ali Bülent Dilek
10.06.2012
15:34

mete beye katılıyorum.fethullah gülenin ahir ömründe yapacağı enbüyük iş partiyi kurdurmak olacaktır.

O'na bence bu yakışır.

Ozaman gerçek fethulllah hoca taraftarıyla olmayanı ayrılır.

Belkide Fethulllah hocanın allah tarafından kendisine verilmiş gerçek görevi budur...

Lütfi Hocaoğlu
11.06.2012
00:17

Söyleyen önemli değildir. Söylenen önemlidir. İster Tayyip söylesin ister Kılıçdaroğlu fark etmez. Doğruysa doğrudur, yanlışsa yanlıştır.

Zina yasak değil diye biz zina yapmayız. Kürtaj serbest diye de kürtaj yaptırmayız. Önemli olan nass'lardan usul-ü fıkıh dairesinde elde ettiğimiz sonuçlardır. Dünya realiteleri bizim için delil değildir. Zina serbestliği bir dünya realitesidir. Bu nedenle helal olmaz. Kürtaj da bir dünya realitesidir. O da helal olmaz. Bizi ilgilendiren ayetler ve diğer delillerle elde edilen sonuçlardır.

Hislerimiz veya dünya realiteleri bizi hükme götürmez. Hislerimize ters gelse de hoşumuza gitmese de ayetler ve diğer delillerle vardığımız sonuçlara göre hareket ederiz. Ne diyor ayette: "Bazı şeyler hoşunuza gider ama sizin için şerdir, bazı şeylerden hoşlanmazsınız ama sizin için hayırlıdır. Allah bilir, siz bilmezsiniz." İşte yapılan hata budur. Hislerinize ters gelir. Realitelere ters gelir. Hiç hoşlanmazsınız. Kesinlikle yanlıştır dersiniz. Ama sizin için hayırlıdır. Hislerinize hoş gelir, realitelere, modalara uygun gelir, hoşunuza gider. Ama sizin için şerdir. Peki nerden anlayacağız bizim için iyi olanı? Elbette Kuran'dan delillendirerek anlayacağız. Aksi halde kesinlikle en doğruyu bildiğimizden, kendi fikrimizin en iyi olduğundan eminizdir. Ama eğer bir metoda (usul-ü fıkha) dayanmayan şekillerde sonuca kuralsız olarak varıyorsak aslında bize Kuran bir şey söylemiyordur. Biz Kuran'a istediğimiz söyletiyoruzdur. Bunu örneğini yakın zamanda çok güzel bir şekilde gördük. Şarap Kuran'dan usulsüz olarak delillendirilerek helal edildi, namaz secdesiz hale getirildi, namazda cemaat yok denildi. Daha bir çok şeyi diyebilirsiniz. Elinizdeki Kuran'dan öyle sonuçlara varabilirsiniz ki aklınız durur. Bunu da en becerikli bir şekilde yapan ilahiyatçılar TV'lerde her zaman boy göstermektedir. Bunu unutmayalım.

Nur cemaati Ak partinin henüz alternatifi değildir. Zaten alternatifi olarak ortaya çıksa bile zalim düzende alternatifi olacaktır. Ak parti gibi zalim düzeni uygulamak dışında bir bilgiye sahip değildir maalesef.

Mete Firidin
11.06.2012
07:06

Orada belirtmek istediğim:Hükümetin iki yüzlülüğüdür. Güya müslim yaklaşımı yapıyor görünmesidir. Böylece halkı kendinin müslim olduğuna inandıracak.

Gelelim Kuranı anlamaya: Yöntemleri de gözden geçirmek gerekir. örnek miras taksim ayeti 1400 yıldır "icma " ile yanlış bilinen miras taksimi.

Kuranı anlama yöntemleri de insanlar tarafından oluşturulmuştur. Tam doğru deyildir diye düşünüyorum.





Sayı: 156 | Tarih: 10.06.2012
Mahir Kaynak
Bu hafta yazısı yok.
Yerine
1356 Okunma
10 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Altan
Panik
Panik Atak
1129 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Şu sorular sorulmadan Başbakan röportajı olmaz
Cevaplar
1125 Okunma
4 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Tarihin yükü ve gündönümü vakti
Artık "gerçek" bir önder zamanı
1050 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruşen Çakır
“Alacaksanız beni alın”
Hoca’nın Torpillisi
1047 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Ya Beklenen Netice Alınamazsa?
Sermayenin Sözcülüğü
1006 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Kemâlland
Şekil Değil, Fikir Önemli
984 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler