AKP ve CHP kavgayı bıraksın, füze kalkanını konuş
1262 Okunma, 4 Yorum
Ruhat Mengi - Vatan
Vahap Alma

AKP ve CHP kavgayı bıraksın, füze kalkanını konuşsun!

Gerçekten akıl sır ermez bir durum, “bugün, yarın biter, nasılsa görevlerini hatırlarlar” diyorsunuz, bitmiyor. Adeta yaklaşan bir seçim öncesinde oy kapma meselesi varmış gibi; bir konu tutturuyorlar ve karşılıklı hesap sormalarla (ki bu hesap sorma inanılmaz şekilde ‘dinine, inancına kadar’ dayanabiliyor), hakaretler ve onlara verilen cevaplarla günler, haftalar geçiyor.

 

Dün de söz ettim, deprem için artık çadır olmadığından (ekonomimiz bu kadar iyi de nasıl oluyor), yeni anayasa için kesin anlaşmaları-uzlaşmaları ve birlikte çalışmaları gerekmesine, ülkede kadına-çocuğa ve her canlıya karşı şiddeti (daha doğrusu “vahşet”tir) önlemek için acil ve somut önlem çıkarmalarına, İran’ın tehditlerini düşünmelerine kadar sayısız sorun var ortada.. Ama Meclis yok..

 

İran son olarak İngiltere, ABD, İsrail’le birlikte Türkiye’yi tehdit etti. Hem de “Bize saldırı kimden gelirse gelsin önce Türkiye’nin Füze Kalkanı sistemini vuracağız” dedi. Bu tehdit hiç yapılmamış, Türkiye toprakları ve vatandaşları için tehlike yokmuş gibi söz konusu bile edilmiyor. Sanki tam zamanı buymuş ve kendileri de “herşeyi araştırmış tarihçiler”miş gibi tutturmuşlar “Dersim” diye, karşılıklı verip veriştiriyorlar, o olmasa başka konu çıkarırlar.

 

İktidar ve Ana Muhalefet partilerinin artık fazlasıyla sıkıcı olmaya başlayan kavgalarına son vererek, ortak ve hızlı çalışma yaparak yukarıdaki sorunları çözmesi gerekiyor. “İran tehditleri” ve AB ülkelerinde kimse kabul etmediği , bizim nedense yine öne atılarak ediverdiğimiz “Füze Kalkanı ve tehlikeler” konusunda bir açıklamayı da öne alarak!

 

     Yorum:

 

     Bu Ne Çıldırtan Denge?

 

     Başbakan Erdoğan ‘’komşularla sıfır sorun’’ diye bir açıklama yapmıştı. Önce düzeliyor sandığımız ilişkiler birden bire alabora oldu. ‘’Türkiye ile İsrail müttefiktir’’ dediler, şimdilerde düşman gibiler. İran ile ilişkilerimiz en üst seviyede iken, çıta birden tehditler seviyesine indi. Öte yandan ABD Başkanı Obama bir açıklamasında, ‘’Türkiye dahil hiçbir müttefiğimiz İsrail kadar değerli değildir’’ dedi.

 

     İran-Irak Savaşı, Kuveyt-Irak-Afganistan İşgali… Türkiye o sıralar nerde duruyordu, olası bir İran Savaşı’nda Türkiye nerde duracak? Bir yanda İran ile gelişip sonra füze kalkanı yüzünden bozulan ilişkiler, öte yanda ABD-İsrail müttefikliği… Bir yanda yıllarca yüzü batıya dönük Türkiye, öte yanda Doğu Blok… En önemlisi, bir yanda müslüman bir ülke, öte yanda dünyanın patronları… Tabi çekimser kalması da ihtimaller arasında yer alır mı bilmiyorum???

 

      Sizce bu dengenin mantıklı bir açıklaması var mıdır?

 

 

 

Vahap Alma


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
04.12.2011
02:15

Baştan beri iddia edilen sakinlik, fırtına öncesi sessizlikse, sırada fırtına var. Sonrası Allah'a emanet.

Bence açıklaması çok zor, son derece ürkütücü bir durum. Adil Düzen mi gelecek ne?

Lütfi Hocaoğlu
04.12.2011
14:28

Çok daha ilginç bir durum var. Füze kalkanı kararı alındıktan sonra Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk Malatya'da füze kalkanına karşı miting yapacaklarını duyurdu. İmzalar topladılar. Ama birden bire sus pus oldular. Parti içinde korkunç bir rahatsızlık başladı. Ne oldu bu miting dediler?

Hakikaten ne oldu o miting? Yoksa SP ABD'den fırça mı yedi, yoksa SP'ye başka bir şeyler mi verdiler de konuyu kapattılar? Ak parti'ye bu konuda saldıran SP'liler buna ne diyor, merak etmiyor musunuz?

Vahap Alma
04.12.2011
17:27

Bence neden sustukları ya da mitingleri falan pek de önemli değil Lütfi Abi. Zaten sonucu da değiştirmeyecek. Tayyibet Hanım'la aynı fikirdeyim. Ürkütücü ve vahim bir durum. İnşallah sonu hayır olur.

Mete Firidin
04.12.2011
18:00

Bırakın bu AKP-CHP kavgası yalanını .Ortada bir kavga yok . Çok belirgin bir Dayanışma var.

AKP nin iktidar olmasını sağlayan bir CHP var. CHP nin anamuhalefet olmasını sağlayan bir AKP var. Olan vatandaşa oluyor. Bu gün CHP yi ortadan kaldır. Yarın AKP diye bir parti kalmaz. AKP nin varlığını sağlayan CHP korkusudur.

Bu gün AKP yi ortadan kaldır. Yarın CHP diye bir parti kalmaz. CHP nin varlığını sağlayan:AKP nin sözüm ona dindarlığıdır. Sonuçta hepsi bir oyun ,amaç Halkı korkutup ikiye bölüp yönetmek. Beyler bu maç şikelidir. Bu tiyatral oyuna kanmayınız.

Sizce bu dengenin mantıklı bir açıklaması var mıdır?

El cevap : Maymunların dengesi vardır ama mantıkları yoktur!





Sayı: 129 | Tarih: 4.12.2011
Ruhat Mengi
AKP ve CHP kavgayı bıraksın, füze kalkanını konuş
Bu Ne Çıldırtan Denge?
1262 Okunma
4 Yorum
Vahap Alma
Mahir Kaynak
Kim yönetiyor?
Adil Düzene göre İnsanlık anayasası
1235 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Her varlık kusursuz yaratılmıştır
Engelli Olanlar Unutulmamalı
1160 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Omurgasızlığa övgü
Herkes kendine Müslüman
1110 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Hoca’nın en büyük hayalini talebesi gerçekleştire
Kim'leri bırakıp Ne'yi arayalım
1030 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Aleviler, Ak Partiye mi Oy Versin?
Çözümsüz Yazılar
948 Okunma
Zafer Kafkas
Zülfü Livaneli
Tayyip Bey'le aynı ameliyatı geçirdik
Damdan düşen başbakan
938 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler