Kim yapmış olursa olsun sorumlu PKK’dır
1030 Okunma, 0 Yorum
Ruşen Çakır - Vatan
Tayibet Erzen

 

Ruşen Çakır - rcakir@gazetevatan.com

27.05.2011

Bu ne acımasız bir kısır döngüdür: Büyükşehirlerden birinin en merkezi yerlerinden birinde ya bir intihar bombacısı kendini havaya uçuruyor, ya birileri zaman ayarlı veya uzaktan kumandalı bomba yerleştiriyor ve olan işinde gücünde, genç-yaşlı, kadın-erkek, kendi halinde sıradan insanlara oluyor.

Ve her seferinde tahliller yapmamız bekleniyor. Sorular malum: Kim yaptı? Kim, kime yaptırdı? Neden yaptı? Nasıl yaptı? Kim kârlı çıktı?

Bütün bu soruları bir kenara bırakıp önce şu yaşananın adını açık ve net bir şekilde koymamız gerekiyor: Kör terör. Evet, hiçbir şekilde hafifsenemeyecek, mazur görülüp gösterilemeyecek, çünkü doğrudan masum insanları, yani insanlığı hedef alan bir eylemle karşı karşıyayız.

Bu girişten sonra sorulara geçebiliriz. Biliyorum yine çok farklı çevrelerden farklı provokasyon teorileri üretiliyor ve üretilecek ama şahsen, daha önceki benzer olaylarda olduğu gibi bundan da birinci derecede PKK’nın sorumlu olduğunu düşünüyorum. İşin arkasında Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) gibi bildik veya daha önce adını duymadığımız taşeron bir örgüt çıkabilir. Veya PKK ile bağlantılı olmakla birlikte kendi başlarına hareket ettikleri ileri sürülen bazı militanlar eylemin düzenleyicisi olarak ortaya çıkabilir veya çıkarılabilir. Hatta PKK ile hiçbir şekilde ilişkisi olmayan birileri (iç veya dış bazı odaklar dahil) olayın tezgahçısı çıkabilir...

Listeyi uzatabiliriz, ama hiçbir şey fark etmez: Sorumlu PKK’dır. Çünkü birçok kez tekrarladığım gibi, eğer ortada PKK gibi bir örgüt varsa, fazladan bir provokatör aramaya gerek yoktur. Yani eğer Türkiye’yi karıştırmak isteyen iç ve dış odaklar söz konusuysa, ki herhalde öyledir, PKK’nın silahlı varlığı ve hayli yüklü “kör terör” sicili bunların işini epey kolaylaştırmaktadır.

 

Devamı için TIKLAYINIZ.

 

Yorum:

BARIŞIN ADI ‘DOĞU’

Bu hafta okuduğum ve oldukça manidar bulduğum bir yazıdan bahsetmek istiyorum. Haber7.com’un yazarlarından Hasan Öztürk’ün kaleme aldığı yazı Van’a yaptığı bir günlük ziyaretinden izlenimleri içeriyor.

Güzel başlıyor söze Öztürk, beğenmiş canım memleketimi, övgüyle bahsetmiş gölünden, dağından, adasından. Ama görmüş hemen eksiklerini, işsiz insanlarını, bozuk yollarını. Seçim kargaşasının aksine çok içten ifade etmiş vatandaşın derdini. Ekmek…

Evet, sadece bu. Herkesin derdi aş, ötesini düşünen yok. Lanse edildiği gibi değil hiçbir şey. Sanki oralarda ciddi bir örgütlenme, bir cepheleşme varmış gibi bahsediliyor. Oysa normal vatandaş günlük kazancının, evini geçindirmenin derdinde. Azınlıkta olan örgüt mensupları ve onların her şeyden bihaber maşalarıdır provokasyonları yapan. Herkesin işi, herkesin aşı olsa kimse çomak sokacak bir yer bulamayacak. O yüzden doğudaki işsizliğin üzerine özellikle gidilmeli. Tüm ülkenin sorunu olsa da işsizlik, doğuda ülke barışını baltalıyor, fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor.

 Açılım hikaye, sosyal faaliyetler tadında yapılan düzenlemeler insanların hangi ihtiyacını giderecek? Üniversitelerde Kürtçe dil bölümü açıp tribünlere oynayacağına, hastane vb. yerlere Kürtçe tercüman koymaya öncelik verseydi eminim hükümet, çok daha faydalı bir iş yapmış olacaktı. Sene olmuş 2011 hala kamu kuruluşlarında insanlar iletişim eksikliğinden dolayı tam bir hizmet alamıyorlar. Hor görülüp, ihmal edilmeyi ise nerdeyse kabullenmiş gibiler. Başbakan ve kabinesinin Avrupa uyum yasaları peşinde koşmaktan, ülkenin bu ayıbına ayıracak zamanları olmuş mudur bilmiyorum ama miting alanlarında kendilerinden pek bir emin görünüyorlar, herhalde seçim vaatleri arasında yeni bir paketleri vardır.

Tek derdi kendi dilinde türküler söyleyip, halaylar çekmekmiş gibi gösterilmeye çalışılan doğu halkı iddia edilen Romen imajını yıkabilecek kadar güçlüdür. İki mayınla ülkeyi cehenneme çevirebileceğini zanneden teröristlerin oyunlarını boşa çıkarmanın en etkili yolu doğuyu kalkındırmaktan, devletine küsmüş halkın gönlünü almaktan geçer. Kimisi buna pozitif ayrımcılık diyebilir, desin. Ben geçen bunca yılın özrü diyorum.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 102 | Tarih: 29.05.2011
Ahmet Taşgetiren
Çok ırklı tek millet
Kaş yapayım derken göz çıkarmak
1955 Okunma
11 Yorum
Zübeyir Erol
Ahmet Hakan
The İmam
The namaz kıldırma memuru
1334 Okunma
7 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ebubekir Sifil
Seçim, Toplumsal Mutabakat ve Dinin Yaşanması
Dinle Alakası Olmayan Dindarlar
1278 Okunma
2 Yorum
Zafer Kafkas
Zülfü Livaneli
siyasetçi kasetlerinden kime ne
laik değil layık imam
1060 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruhat Mengi
‘Kadın Bakanlığı’ da kaldırılıyor!
‘Kadın’daki çözümsüzlük
1051 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Şevket Eygi
Günahkar, Kusurlu, Hatalı Müslümanlar
Tekrar çok, çözüm yok!
1041 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Kim yapmış olursa olsun sorumlu PKK’dır
Barışın adı 'Doğu'
1030 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Kim olacak?
Terörü Önlemek
1003 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler