KOD ADI HRC
449 Okunma, 2 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

KOD ADI HRC

ED- Süveyş Kanalı’nda karaya oturan geminin adı Hillary Clinton’un baş harflerini içerir. Şirket derin gücün denizlere hakim olan bir şirkettir. Dünyadaki deniz üstünlüğünü ve hava üstünlüğünü sağlayan bu şirkettir. Hillary, Trump’a karşı mağlup olmuştur. Şimdi yine iktidar demokratların eline geçmiştir. Batan gemi 20 bin konteynır içeriyordu. Kurtarmak için firma 9 römork gönderdi. Tüm dünyanın ekonomisini etkiledi. Bu Rothschildler’e gözdağı olabilir.

SK-İkinci Cihan Savaşı’ndan sonra hakimiyet ABD’ye geçmiştir. ABD’de de Rothschildler’e karşı Rockefeller ailesi etkili olmaya başlamıştır. Bu iki aile işbirliği yaparak dünyayı yönetmeye devam etmişlerdir. Yahudilerin derin sermayesi bunların üzerinde denge oluşturmuştur. Bu arada iki yeni şey olmuştur. Biri tam istihdam sağlandığından faizli işçilik sistemi çağın sorunlarını çözemez olmuştur. Rockefeller ailesi ile Rothschildler ailesinin arası bu sebeple bozulmuştur. Ayrıca Amerika’da ordu güçlenmiş ve orduya Hristiyanlar hakim olmaya başlamışlardır. Bu da derin sermayeye kafa tutma şeklinde olmuştur. Pentagon dünya devletleriyle anlaşarak Sermaye’yi devre dışı etme planlarını kurmaktadır. İşte bugün bundan dolayıdır ki Rothschildler’in deniz ve havalara hakimiyeti sarsıntı geçirmektedir. Süveyş Kanalı’nda gemiyi oturtan bu şirketin kendisi midir, yoksa başkası mıdır, belli değildir. Firma gemiyi karaya oturtarak dünyaya ben olmazsam sizin haliniz perişan mesajını vermiş olabilir. Bundan dolayıdır ki devletler Sermaye’nin silahıyla Sermayeyi vuramazlar ancak altın bonosuyla dolar zamanla tasfiye olunabilir.

ABDÜLHAMİD’DEN EVERGREEN’E

ED- Süveyş’te karada oturan gemi Rothschildler ile beraber çalışan bir Fransız firmasına aittir. Sorumlu kısa zaman önce öldürülmüştü. Rothschildler bu gemiyi Süveyş Kanalı’nda karaya oturtarak dünyayı tehdit ediyor. Abdülhamit tahttan indirilip Selanik’e sürgün gönderildiği zaman bu firmanın elinde ev hapsi alınmıştı. Bu şirketin sahibi Yunan asıllı bir Fransız vatandaşıdır.

SK- Sermaye güçleri parçalar ve bunları ayrı ayrı destekler, her birisini dengede tutar. Biri galip gelecek olursa galip gelenden desteği çeker mağlup olana destek vererek dengeyi korur. Kendisinin istediği siyaseti yürütmeyen iktidarları veya firmaları desteğini çekerek iflas ettirir. Yeni adaylar yetiştirilmiştir, hazırdır onlardan birisini destekler ve birden kısa zamanda iktidar yapar veya büyük şirket sahibi kılar. Kendisinin sayısı yani İsrail oğullarının sayısı az olduğu için başka kavimlerin insanlarını kendisine yetiştirir ve piyasada onlar rol oynar. Gerektiği zaman onları düşürmek daha kolay olduğu için iktidarlara Yahudileri getirmez büyük firmaları da Yahudiler kurmaz. Fransız firması bu kurallar içinde oluşmuştur.

TASFİYE

ED- Kellner adında bir patron helikopter kazasında dün öldürüldü. Rothschildler grubu ABD’ye tam cephe aldı.

SK- İstanbul’un Fethi’nden sonra Sermaye İstanbul’a taşınmış ve merkez olarak İstanbul’dan dünyayı yönetmiştir. Önce İmparatorluk’a sadık kalmış ve İmparatorluk’un dünyaya hükmeden bir devlet haline gelmesine katkı yapmıştır. Sermaye güçlenince İmparatorluk’u emrine almak istemiş ve bütün imparatorlukları tasfiye ederek ulusal devletler kurmuştur. Dinlerin hakimiyetini ortadan kaldırmak için de 20. yüzyılı dinlerle savaşmakla geçirmiştir, sonunda başaramamıştır. Dinler varlıklarını korumaktadırlar. Diğer taraftan tam istihdam sağlandığından faizli işçilik düzeni de çalışamaz hal almıştır. İnsanlık evrimleşerek hanedanlık sisteminden demokrasiye geçmiştir. Yani artık bir topluluğu yönetmek için onların istediklerini yapmak zorundasınız. Bundan dolayıdır ki Peygamberler ve Kur’an iktidarları değiştirmekle değil halkı değiştirmekle işe başlarlar. Halk değişince iktidarlar da kendiliğinden değişmiş olur. Bugünkü iktidarlar ve Sermaye bunu idrak etmiş değildir. Baskıyla propaganda ile topluluğu değiştireceğini zannediyor, oysa topluluk önce bir aşiret halinde oluşur sonra bir kabile olur sonra da kabileler çoğalır yeni düzen böyle gelmiş olur. Bundan sonra da iktidarlar yeni düzeni kabul etmiş olurlar. Yani iktidarlar topluluğu değil topluluklar iktidarı değiştirir.

TEKNO-WAR

ED- Her çağın bir silahı var. Uygarlıklar o silahla yarışırlar yahut savaşırlar. Bugünkü silah bilgisayar tekniğidir. Google kadar güçlü bir ordu yoktur. Yeni düzen kurmak isteyenler önce bu sorunu çözmelidirler.  

SK- Bugünün silahı bilgisayardır. Nuh Tufanı yazının icadıyla uygarlaşan toplulukları yola getirmek için uygarlıkta yaşamayı öğretmek için olmuştur. Bugün de yazı kadar önemli olan bilgisayar teknolojisi gelmiştir. Faizli işçilik sistemi bunun için artık işe yaramaz hale gelmiştir. Yeni uygarlık bilgisayar teknolojisine dayanacaktır. Bilgisayar teknolojisi iki dala dayanır. Biri bilgisayarı yapma diğeri ise bilgisayarları kullanma program yapmadır. Bilgisayarı yapma teknolojisi zor bir teknolojidir. Büyük sermayeye ihtiyaç vardır. Kooperatiflerin şimdilik bu teknolojiye sahip olması mümkün değildir. Bugün Türkiye bu teknolojileri elde etmeyi bekleyemez ama bilgisayar programı üzerindeki Ar-Ge çalışması çok kolay bir şekilde olmaktadır. Kooperatifler kurdukları Ar-Ge merkezinde bilgisayar programı üzerinde çalışmalıdırlar. Yalova-Teşvikiye Ar-Ge çalışmalarının bir numaralı işi bilgisayarlar üzerinde Ar-Ge çalışmasını yapmadır. Bunu sağlamak için de burada bilgisayar kurslarını açmamız gerekmektedir. 10 bin ortaklı Ar-Ge merkezinin ilk hedefi budur. Allah Akevler’e bunu da ihsan etmiştir, bu kursları verecek kadroya sahiptir. Dünya çapında hatta onlardan da üstün çalışmalar yapabilme durumundadır.

KUZEY RÜZGÂRI

ED- Avrupa Çin ile irtibatını İran ve Türkiye yolundan değil de kuzeyden Rusya’dan sağlamak istemektedir. ABD Ukrayna’nın güçlü olmasını istemektedir, Avrupa ise Rusya’nın güçlü olmasını istemektedir. Rusya Kırım’ı ilhak etti, Çin ve Avrupa destekledi ve başardı. Şimdi ABD’nin kışkırtmasıyla yeniden devreye sokulmak istenmektedir. Türkiye aradadır. Son söz onun olacaktır.

SK- İpek Yolu’ni biz Hac Yolu olarak adlandırıyoruz.  Güney Amerika’dan çıkacak Kuzey Amerika’yı geçtikten sonra Alaska’dan Sibirya’ya girecek ondan sonra Balkanlar ve Cebeli Tarık’tan güneye inip iki kol olarak Afrika’da birleşecekler. Bu arada İpek Yolu Amerika Birleşik Devletleri’nin batısından başlayacak Atlantik’i geçtikten sonra Londra, Fransa, İtalya, Türkiye, İran, Pakistan ve Hindistan’ı geçerek Pekin’e varacaktır. İpek Yolu artık yalnız kara yolu olmayacak, deniz yollarıyla da birleştirilecek. İnsanlar için çatışma aracı değil barışma aracı olacaktır. Türkiye’nin Kuzey kolu ile Balkanlardan İstanbul’a inen ve buradan geçerek Suriye, İsrail ve Arabistan’a ulaşan, Mısır’a kol veren yol üzerinde olduğu gibi doğu-batı kolunun da merkezindedir. O halde İpek Yolu Türkiye’den başlayacak ve Türkiye merkez olacaktır.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

İpek Yolu

Bugünkü çatışmaların merkezinde İpek Yolu vardır. Türkiye bunun merkezindedir. Türkiye tarafsız olmalıdır. İpek Yolu’nun anayasasını hazırlayıp (Akevler’de hazırdır) insanlığa sunmalıdır. Kendisi de yapmaya başlamalıdır. Önce İran’la anlaşmalı, İpek Yolu Tahran ile İstanbul arasında çalışmaya başlamalıdır. Bundan sonra Rusya ile anlaşabiliriz. Trakya’dan veya Kafkasya’dan İstanbul’a Moskova’ya ulaşabilir. Avrupa bizimle anlaşmak zorunda kalır. Pakistan, Hindistan, Çin bağlantısı kurulabildiği gibi Çin’den kuzey yoluna da irtibat sonra kurulur. Açık denizlere girebilmemiz için deniz ve hava hakimiyetinin Birleşmiş Milletler’e, insanlığa geçmiş olması gerekir bu en sonunda gerçekleşebilir. Asrın sonunu beklemek gerekebilir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
06.04.2021
08:57


1967...1968...1969...AKEVLER 55 YILDIR ÇALIŞIYOR...2019...2020...2021

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1110

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1110. Hafta - 03 Nisan 2021 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1110. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

-MİLLÎ GAZETE'deki günlük köşe yazıları-

Türkiye, Osmanlı Devleti ve Mehmet Genç Hoca

İlim, İslam, iki âlim ve yüzyıllık hikâyemiz…-1

İlim, İslam, iki âlim ve yüzyıllık hikâyemiz…-2

3. binyıl medeniyetine barış içinde geçilecektir

3. binyıl medeniyetine Ömerlerle geçilecek ama

Reşat Nuri EROL

***

KASAS SÛRESİ - 16. Hafta

قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ جَعَلَ اللَّهُ عَلَيْكُمُ النَّهَارَ سَرْمَدًا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ مَنْ إِلَهٌ غَيْرُ اللَّهِ يَأْتِيكُمْ بِلَيْلٍ تَسْكُنُونَ فِيهِ أَفَلَا تُبْصِرُونَ (72) وَمِنْ رَحْمَتِهِ جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (73) وَيَوْمَ يُنَادِيهِمْ فَيَقُولُ أَيْنَ شُرَكَائِيَ الَّذِينَ كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ (74) وَنَزَعْنَا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ شَهِيدًا فَقُلْنَا هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ فَعَلِمُوا أَنَّ الْحَقَّ لِلَّهِ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (75)

... ... ...

...




Reşat Nuri Erol
11.04.2021
09:56


1967...1968...1969...AKEVLER 55 YILDIR ÇALIŞIYOR...2019...2020...2021

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1111

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1111. Hafta - 10 Nisan 2021 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1111. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

-MİLLÎ GAZETE'deki günlük köşe yazıları-

3. binyıl medeniyetine Ömerlerle geçilecek ama-2

Sağlık, sistem, kanal, amiraller vs. ve TEDAVİ-1

Sağlık, sistem, kanal, amiraller vs. ve TEDAVİ-2

Sağlık, sistem, kanal, amiraller vs. ve TEDAVİ-3

Sağlık, sistem, kanal, amiraller vs. ve TEDAVİ-4

Reşat Nuri EROL

***

KASAS SÛRESİ - 17. Hafta

إِنَّ قَارُونَ كَانَ مِنْ قَوْمِ مُوسَى فَبَغَى عَلَيْهِمْ وَآتَيْنَاهُ مِنَ الْكُنُوزِ مَا إِنَّ مَفَاتِحَهُ لَتَنُوءُ بِالْعُصْبَةِ أُولِي الْقُوَّةِ إِذْ قَالَ لَهُ قَوْمُهُ لَا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْفَرِحِينَ (76) وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ (77) قَالَ إِنَّمَا أُوتِيتُهُ عَلَى عِلْمٍ عِنْدِي اللَّهُ أَوَلَمْ يَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَهْلَكَ مِنْ قَبْلِهِ مِنَ الْقُرُونِ مَنْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُ قُوَّةً وَأَكْثَرُ جَمْعًا وَلَا يُسْأَلُ عَنْ ذُنُوبِهِمُ الْمُجْرِمُونَ (78)

... ... ...

...








Sayı: 615 | Tarih: 4.04.2021
Ergün Diler
KOD ADI HRC
İpek Yolu
449 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Uğur Dündar
Montrö, Katar'la imzalanan su anlaşması ile mi delinece
Amirallerin bildirisi
395 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Orwell’in 1984 kitabı sanki tüm dünyada sahneye koyuluy
Egonun altında ezilen insanlık
375 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler